Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carolka

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma egy régi történet folytatása következik, Sanyi előző írásában azt írta meg, miként költöztek a felesége szülőföldjére, Erdélybe. Pedagógusból lett vállalkozó – nézzük, mire jutott az elmúlt években! "Mióta írtam, a világ megváltozott, Magyarország is és egy…..
Sokszor felmerült már itt a blogon is, hogy a nagy multicégeknél is egyre inkább dívik az ajánlások rendszere, azaz hogy a munkavállaló ajánlja egy külsős jelentkező ismerősét adott munkára. Ez egyike azon dolgoknak, amiket Magyarországon nem szokás szeretni, bár szerintem…..
Carolka 2013.02.03 10:52:45
Azsiaban is egyertelmuen beajanlas utjan a legjobb munkat szerezni, multi vagy nem multi teljesen mindegy. Nemzetkozi es helyi bankoknal is minden uj pozicio eloszor belsoleg kerul meghirdetesre, lehetosegkent a mar ott dolgozoknak mobilitas megvalositasara vagy ismeros beajanlasara. Csak ezt kovetoen kapja meg a fejvadasz es kerul fel kulsos portalra.Es hogy miert jobb ha bejanlott vagy, hat alabb szamszerusitettem.
Pelda:
a) xy jeloltet felterjeszt egy fejvadasz havi 5000-ert. Jelolt megkapja az allast, eves fizu 5.000x12=60k, fejvadasznak jar 5000x3=15k. xy jelolt szeretett volna 5500-ot kapni, de fejvadasz megdumalja hogy az 5000 a realis (nyilvan mert neki erdeke hogy megszerezze a 15k-t mig a havi 500+ amit te kersz a cegnek mar lehet kicsit soknak tunik, igy fejvadasz kockaztatja hogy bukja a 15k-t)
b) xy jeloltet beajanlja egy belsos.jelolt 60k,beajanlo 4k, cegnek megtakaritas 11k.
c) A nyero kombinacio! Belsos beajanlas.Tegyuk fel te vagy xy, elsore visszautasitod az 5000-et es kersz 5500-ot A evi 11k-bol amit a ceg megsporolna mert nem fejvadasz hozott, megporbalsz megszerezni 6k-ot. A legtobb ceg boldogan megadja a havi + 500at, mert valoszinubb hogy hoszabb tavra elkotelezett. Te orulsz mit majom a farkanak, a haverod is kapott penzt es a ceg is sporolt. Csak a fejvadasz buslakodik.
En negy multinal dolgoztam eddig, elso helyemet szereztem mint kulsos palyazo, a kovetkezo haromra volt kollega, volt fonok vagy fonok kollegaja ajanlott.
Ha pedig meg most sincs Linkedin profilod, akkor te vagy a fejvadaszok kedvenc predaja es valoszinuleg elbuksz evi 10% plusz fizut a jovoben.
Tudjátok, mi az a lechon? Vagy a balut? Esetleg az isaw? Nos, a közelmúltig én sem tudtam, ám akkor megérkezett Marci posztja a Fülöp-szigetekről. Egy ideig nem kaptam levegőt, aztán újra elolvastam és nagyon jól szórakoztam. A képeket (nem mind Marci készítette, csak szólok)…..