Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neutral

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
OSZK A Margitsziget névadója 2013.01.18 15:03:48
1270. január 18-án halt meg az Árpád-ház egyik leghíresebb szentje Szent Margit. A legendáját tartalmazó kódex a Kézirattárban található. A digitális változat elérhető a Magyar Nyelvemlékek című honlapunkon. Szülei Margitot három évesen a veszprémi Szent Katalin zárdába…..
Neutral 2013.01.18 19:50:46
Múlt hétvégén Fischer Iván meghívására nagyjából 30-an részt vehettünk a Midnight Music koncerten, ahol szuperül éreztük magunkat, majd kb. fél 3-ig beszélgettünk. Egy - főleg a röghöz kötésről szóló - interjút is csináltunk a nemzetközi hírű karmesterrel, amit itt…..
Neutral 2013.01.17 15:07:39
Azért ez nagy mellébeszélés Fischer részéröl. 1.) az általa említett berlini zenészek mindegyike 40 éven felüli, min. 10 éve vannak ott(Tárkövi), van aki 20(Velenczei), van aki 30(Almásy), s mind a múlt rendszer elöl "menekültek". Velenczei évekig játszott az ö zenekarában is mielött elment. Az utolsó két év alatt majdnem senki nem ment el. 2.) Fischer és testvére, aki az Operánál volt utoljára, még szerzödést sem kötött. Annyira komolyan gondolta az itt maradást. Ök egyébként Solti György ösztöndíjjal tanultak Bécsben a hetvenes években, amikor nekünk ki sem szabadott lépni a határon. Itthon kell tartani a jó zenészeket - írja. Ennek ellenére majdnem ö az egyetlen híresebb magyar zenész, aki elment külföldre. Egy év óta a Berlini Szinfónukus Zenekar föigazgatója (BSO).Természetesen megtartotta a Budapesti Fesztivál Zenekara zeneigazgatói posztját is. Ìgy két állása van. Lehet hogy neki is kéne adni fiatal magyar karmaestereknek itthoni zenekaránál lehetöséget. Soha senki fiatal tehetséges magyar nem vezényelhette a zenekarát, ahol egyébként 32 év óta vezér, s még soha nem volt szó eg esetleges "frissíttésröl".A zenekar a világ összes országából idehivja a zenészeket játszani 20.000 Ft-os órabérért. Igen annyi.Egy próba(3óra) 60.000 Ft-ba kerül.Ennyi pénzt egy német zenekar nem fizet ki egy idegennek. Pedig ahogy mondja, nagyszerü fiatalok vannak itt. Ezt a Gázsit kizárólag a Fesztivál zenekar tudja megfizetni. Ennek okai nem ide tartoznak.Jönnek Németországból, Angliából Izraelböl, Svájcból stb. Ez amit leírtam nem is lenne baj, ha nem csúsztatna, s a mostani kormányt tenné azért felelössé, amit elödjeik okoztak, s amelyik szisztémában megközelítve sem volt olyan zenész szabadság mint most. Akkor volt a pár kiválasztott, akikhez ö is hozzátartozott. Nem szabad az ifjúságot becsapni Iván. Sajnos nem vetette be tekintélyét hogy nem képezzünk ennyi zenészt mert egyszerüen lehetelen nekik munkát adni. Lehetetlen.