Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mnemonist

4 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdő cikk egy Financial Times blog bejegyzés a mai kamatdöntésről:   Magyarország 25 bázispontos kamatcsökkentése! Magyarország központi bankja kedden 25 bázisponttal, 5.5%-ra csökkentette az irányadó kamatot, hatodik hónapja egyhuzamban, aggodalmak közepette a recesszió…..
Mnemonista 1 hónap angoltanulás 2013.01.29 15:12:13
Mivel nem látom értelmét hogy teljesen megosszam erőimet, így most 1 hónapig csak az angolra koncentrálok. Mivel rendelkezek "látens" tudással így azt hiszem a legjobb tanulás ha, az előző írásom alapján, gyakorlati oldalról közelítek. Minden nap 1-2 cikket fordítok le aminek…..
Kj fedőnevű munkakerülőnk küldte be a Fractured linkjét, képpel, rövid leírással, jöjjenek is hát az ő szavai. "Ebben a kissé melankolikus, de szép, színes grafikájú játékban egy fiút kell az anyukája szelleméhez (?) kalauzolnunk a mozaikokká szakadt pályán.Egy idő után…..
Szeretnélek kérni benneteket, hogy ne csináljunk ebből a posztból trollmágnest. Mivel alig-alig szoktatok kommentelni, ezért reménykedem benne, hogy a dolog kétségtelen politikai felhangjaitól eltekintve a játékról magáról fogunk eszmét cserélni.Szóval az van, hogy a…..
Egyszerűség, funkcionalitás, természetközeliség, és a fény becsalogatása. A skandináv lakberendezés nagyjából ezek köré a kulcsszavak köré épül fel, és válik azzá, ami, egy igencsak élhető, és szerethető stílussá, nemhiába akad olyan sok rajongója világszerte ennek az…..
2012 őszén megvizsgáltam az USDX napos grafikonján, ami US dollár pesszimizmust vetített előre és dollár medve voltam. Akkor az USDX kiválóan előre vetítette azt, hogy az USD védekező deviza lesz 2012 második felében, és az EURUSD, NZDUSD, és AUDUSD szárnyalni fog. A korábbi…..
mnemonist 2013.01.24 21:20:27
@mmarci15: Tudom hülye kérdés de ez a két grafikon mi?
Keresgélés közben egy érdekes blog cikket találtam a Fordítások blogon. Először úgy gondoltam a mnemonizmusról írok de a fenti cikk valóban érdekes és már az Einsteinnel a Holdra könyv olvasása alatt is érdekesnek találtam a történetet. Tehát van egy olyan ember aki egy hét…..
Már megint fel megyünk (kár, hogy a felhők fölé nem bírunk, így egészországilag, csak úgy, ukmukkfukk), méghozzá egy londoni toronylakásba. Bizonyos részei nagyon tetszenek, a többit jól átrendezném...lehet, hogy nem is ezt, hanem azt a másikat, azt a napsütéses spanyol…..
Szerintetek, lehetséges, hogy egy négy tagú család a XXI. században, több hónap alatt mindössze egy marék háztartási hulladékot termeljen? A kaliforniai Johnson családról az amerikai médiában már sokan cikkeztek, a youtube-on található egy riport is róluk, a családanya…..
mnemonist 2013.01.23 14:19:32
@Háténvagyoka...: Teljesen egyetértek.
Bár pl tejet nálunk árulnak kisteherből is mivel jönnek fel vidékről az ottani tejjel és maguk palackozta dobozokban adják el. Tőlük pl lehet akár magad használta üvegben is elvinni. Hétvégente piacok környékén szoktam látni ilyen kocsikat(hivatalos felirattal az oldalukon szóval nem feketén árulnak).

És a 0 mennyiségű szemét bár valóban túlzás mert azért biztos van ami keletkezik miattuk(nem általuk) de dícséretes és követendő a példájuk!
A Siegius-arena egy aranyos kis gladiátoros hentelős móka, igazi matiné, kikapcsolódás. A történet szerint egy gladiátor vagy, aki - milyen meglepő - a ranglétra legalján egy rozsdás karddal és egy fa pajzzsal próbálja ölni a centuriókat. Ahogy egyre inkább halmozzuk a hullákat,…..
Mnemonista A fogadalom 2013.01.22 19:08:34
Egy érdekes olvasmány és egy újévi fogadalom inspirált eme blog indítására! Joshua Foer, Einsteinnel a Holdra című könyvét alig 1 hete fejeztem be és rengeteg kérdést vetett fel bennem… Na de kezdjük az elejéről! Ki is az a mnemonista? Ennek magyar meghatározását a neten…..