Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vaj_na

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tulajdonképpen ez akár a Nyugati pályaudvarról is szólhatna, vagy sok más tömegközlekedési csomópontról. A Kökit csak azért nevesítettem meg, mert pár napja esőzés idején jártam ott, és elképesztettek az állapotok. Persze már évek óta így van, tudom, a tető csak dísz,…..
Bár alapvetően politizáló blogot írok, most szeretnék egy kis kitérőt tenni, a másik nagy szenvedélyem, az olvasás felé. Már régóta felgyülemlett bennem egy adag feszültség, méreg, a magyar kiadók felé, és gondoltam önterápiás céllal kiadom magamból. Előre közlöm,…..
vaj_na 2014.12.18 04:06:02
Két apróság
1:
ado.hu/rovatok/ado/kiszabadithato-az-e-konyv-az-afacsapdabol
2: Könyvtár.

Viszont nem értem, miért erőltetik az 5%-os áfát. Legyen csak nyugodtan 18%. S az is böki a szemem, hogy ha békésen számítgatunk, akkor 1000, boltban hagyott forintból 350 a kiadóé.
vaj_na 2014.12.18 04:14:27
@Sandor Akarki: Jó lenne annyit kapni. De a nagy terjesztők levonnak még kálót, polcpénzt, raklapmozgatást, propaganda-átterhelést, visszagyűjtési és újraterítési forintokat, webshop-hozzájárulást, boltonként 1 darab bemutatódarabot, és ezeket sokszor úgy, hogy nem adnak el az egyik-másik könyvből semennyit. De ami a legnehezebben kiszámítható, áthidalható költség, az az, hogy a szeptemberben beszállított, október 15-ig befizetett promóciós költségű, november 22-én eladott könyvet (meg a teljes karácsonyi fogyást) majd január 16-án közlik, február elején kegyeskednek befogadni a számlát, s talán 95 nap múlva, átutalják. Ha szerencsém van, az egészet, mert nem kifogásolják meg valami mondvacsinált indokkal. Szóval május első-második hetében már meg is kapom azt a pénzt, amit a kedves vevő ma délelőtt 9 óra 2 perckor odaadott a pénztárosnak. Szép?
Amikor a 2007/2008-as szezonban az akkor még Alba Volán SC néven szereplő fehérvári jégkorongcsapat a magyar bajnokságot kinőve a klasszisokkal erősebb osztrák pontvadászatban indult, sokan csak legyintettek egyet, hogy most akkor megvan az új pofozógép. Az első idény valóban nem…..
vaj_na 2013.02.05 19:10:45
Megvan a keret az EIHC tornára
Rich Chernomaz kijelölte utazó keretét az Euro Ice Hockey Challenge tornára, amit a lengyelországi Tychy-ben rendeznek február 7-9-ig. A kapitányt munkájában segédedzői, Diego Scandella és b. Kangyal Balázs segítik majd. A világbajnokságon Glen Williamson is csatlakozik az edzői stábhoz, valamint várhatóan egy kapusedző is. Chernomaz hat játékosnak köszönte meg a munkáját: Pleszkán József, Ágoston Olivér, Horváth András, Sille Tamás, Varga Arnold és Tóth Adrián nem lesz ott Tychy-ben. A csapat 6-án utazik el Lengyelországba, 7-én pedig már első meccsükön Vlachia ellen lépnek jégre a fiúk. A február 9-én, 18 órakor kezdődő Lengyelország–Magyarország mérkőzést 19 órától a DIGI Sport 1 közvetíti csúsztatott élő adásban.
A Lengyelországba utazó keret:
kapusok: Bálizs Bence (SAPA Fehérvár AV19), Gyenes Dávid (Miskolci Jegesmedvék), Rajna Mikós (SAPA Fehérvár AV19)

hátvédek: Gőz Balázs (Miskolci Jegesmedvék), Hegyi Ádám (Miskolci Jegesmedvék), Hetényi Péter (SAPA Fehérvár AV19), Kiss Dániel (Dab.Docler), Láda Balázs (Miskolci Jegesmedvék), Orbán Attila (SAPA Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (SAPA Fehérvár AV19), Szélig Viktor (Briancon /FRA/), Szirányi Bence (Miskolci Jegesmedvék), Tokaji Viktor (SAPA Fehérvár AV19)

csatárok: Bartalis István (Troja/Ljungby /SWE/), Benk András (SAPA Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Hajós Roland (SAPA Fehérvár AV19), Hári János (Modo/SWE/), Kovács Csaba (SAPA Fehérvár AV19), Ladányi Balázs (Bolzano /ITA/), Magosi Bálint (SAPA Fehérvár AV19), Pavuk Attila (Dab.Docler), Sikorcin Ladislav (SAPA Fehérvár AV19), Sofron István (SAPA Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (Dab.Docler), Szappanos Dávid (Dab.Docler), Vas János (Dijon /FRA/), Vas Márton (SAPA Fehérvár AV19)

Az EIHC torna programja:
február 7., 16.00 Magyarország–Vlachia (Tychy Arena)
február 8., 16.00 Dél-Korea–Magyarország (Tychy Arena)
február 9., 18.00 Lengyelország–Magyarország (Tychy Arena)
Ez egy beszámoló a Magyar Labdarúgás Fóruma című rendezvényről, amit 2013. január 16-án rendeztek a Papp László arénában. A cikk nagy része élő közvetítés volt. Néhol a hangnem megengedőbb. Itt vagyunk, államtitkár úr beszél. Saját élményei a téma, majd a dagadt…..
vaj_na 2013.01.17 06:38:21
@maribor:
Nem, nem ezt mondta. Arról van szó, hogy a pár tényleges balhézót akiket (ha jól értem, a neki feltett kérdésre, engedélykérésre adott nemleges válasza után!) nem emeltek ki, szóval őket fogják megkerestetni. Nem összeesküvéselmélet, de mindegyik izraeli csapattal annyi „biztosító” utazik technikával jól felszerelve, hogy biztos vagyok abban, lakcímekkel adták át az MLSZ-nek a listát.
Amit én kivettem Csányi szavaiból: rájött, ez itt biza döntéskényszer. Most már ő felel azért, egy mérkőzésen mi történik, megszerezte a tűzkeresztséget, hibázott, gondolom azóta elég sokat beszélt szakemberekkel s elszánta magát. Úgy döntött, kevesebb rendőr, több és hozzáértő biztonsági ember kell a kiemelt mérkőzésekre, a balhékat megakadályozni úgysem tudják, de a technika kiépítésével és az ebből következő elrettentéssel (beazonosíthatóság->beazonosítás->polgári- és büntetőperek->és még kitiltás is) meg tudja oldani a helyzetet. Meglátjuk.

Szóval ugye gibagicsa ezt írta:
„Szurkolói kártya, szurkolóknak nem tetszik, gondolkodnak rajta, de névre szóló azonosítás biztos, hogy lesz. Kamerás stadionok, kitiltások, családbarát stadionok. Istenem, hogy ezeket hány évtizede halljuk”

Biztos vagyok abban, hogy a 2013-14-es éppvalamilyen bajnokság meccseire már csak kártyaleolvasón át vehetünk jegyet. Hogy azzal a jeggyel utána ki megy be, arról nem szólt senki.