Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VéKá

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Az orvosok nem Istenek! 2013.07.09 10:35:55
Amikor bekerültem hozzá, elmondtam miért vagyok ott és kértem, bár nincs rajta a beutalón, nézze meg ezt a csomót is. Ekkor kifakadt, hogy ami nem szerepel a beutalón, azzal nem foglalkozik, különben is SORON KÍVÜL LÁT EL! Kedves Praxisblog,    Az elmúlt két hónapban…..
Nyári slágertéma a fapados járatok trükkjeivel foglalkozni. A Zugügyvéd kedvence a védelmi pénz szedése a kézi poggyászokra a kapunál, ahol már nem nagyon tud mit csinálni az utas, csak fizetni, de a betonon lerohadó repülőgép majdnem mindent visz. Szia Zugügyvéd, A…..
VéKá 2013.07.04 07:58:47
@Franzi:
Most őszintén. Nem az esővizet kellett felnyalniuk és nem a kőpadlón aludtak.
Ha megkapták volna a 600 eurós kártérítést, akkor sem mentek volna más szállodába hanem a megadott pótlást fogadták volna el. Pénzzel idegbajt kártalanítani nem lehet. El nyugatiasodott az ország. Pár éve még legyintettünk volna, és egy jó kalandnak fogtuk volna fel, hogy az asszonnyal a zűrös hétköznapok után végre ér minket egy kis kaland.
Ha minden ember minden szerződésszegésért perelne, nem lenne időnk dolgozni! Ugyan olyan kártérítés fertőzést kapott a magyar, mint a hülye nyugatiak! Eltűnt az a minimális tolerancia és elfogadás, amitől magyarok voltunk. Az egyetlenek a világban!
VéKá 2013.07.04 19:46:57
@Franzi:

A buzik más kategória. Az nem tolerancia, hanem szimpla erkölcs. Azt pedig mindeninek neveltetésből adódóan kellene tudnia kezelni.
Nekem ez akkor is szimpla rinyálásnak tűnik. Elromlott egy főalkatrész. Ha vért pisál a személyzet, akkor sem lehet felszállni a géppel. Ennyi.
Mint az várható volt, kifelejtették a nyári fesztiválokat a retardált dohánymutyitörvényből, ezért most naponta 2-3x mehet ki 20-30 ezer ember a Sziget idején cigit vásárolni a szárazföldre, ha elhagyja a dobozát részegen/lelejmolják a punkok: Gyulay Zsolt fontosnak tartotta…..
Olgát kicsit zavarták az este érkező üzenetek a Vodafone-tól, amiben egy nemlétező tartozást szerettek volna  befizettetni vele. Az ügyintéző nem látott bele a számlázásba, de azt javasolta, fizessen, aztán majd jóváírják, ha mégsem kellett volna. Valószínűleg tévesen…..
VéKá 2013.07.03 15:58:07
@neet:
Eddig minden csekket megkaptam, bár csúszással.
Most miért ezt az egyet ne kaptam volna meg? A gond az, hogy azt sem tudják mi ez, csak a gép küldi. És ha küldi akkor mégis van.
VéKá 2013.07.03 16:44:32
@neet:
Én a párom flottájában vagyok benne. És minden egyes nekem küldött üzenet emilben landol a cégnél is, és csesztetik a párom.
11 éve vagyok telenoros. Ha ezt a telenor csinálná meg, zokszó nélkül befizetném, mert eddig sosem volt gond. De ezek a havi számlát sem képesek időben kiküldeni, és még olyat is akarnak amiről ők maguk sem tudják micsoda.
  Én is unom már ezt a devizahitel-dolgot, annyit írtam most róla, de a beérkezett kommentekből kirajzolódott előttem a tévhitek egy meglepően szövevényes hálózata, sőt, még egy olyan elképesztő múltbeli történés is, amitől ez az egész egy ilyen összetett ezoterikus…..
VéKá 2013.07.02 11:00:04
A cikkírónak annyi köze van a pénzügyekhez hogy naponta kap a perselybe egy százast.
Ha a bank valóban frankban hitelezett nekem, 2004-ben, akkor nem értem a tőkeemelkedést. Ugyanis bank esetében éppen fordítva működik a dolog. A bank a hitelezőjének először a tőkét adja vissza és utólag fizeti a kamatot. Akkor hogy a csudába lehet nekem a felvett tőkém háromszorosa 9 év után a hátralék? Csak úgy, ha sosem volt deviza mögötte, csak a számolása deviza.
A befizetett törlesztők alapján ugyanis én már 2009-ben visszafizettem a tőkét, tehát nem értem a bank miért fialtatja még.
Másrészt. Van a devizahitel és a deviza alapú hitel. Az egyik valós deviza, és abban is fizethető, a másik meg egy marha jó adócsaló konstrukció. Hiszen a deviza alapú hitelnél kell áfát fizetni és nem csak a kamat és a kezelési költség után, hanem a tőke után is. Míg a devizahitel után csak a kezelési költség után kell, hiszen azt magyar embere végzi, de a többit Svájc.
Ugyanakkor a bankok mérhetetlen pofátlansága háborít fel. Ha a bankár vesz egy kenyeret, de az rossz, visszaviszi és a pék elnézést kérve kicseréli egy frissre. Ha a hitele bemegy a bankba, szóba se állnak vele!
A bankárnak lövése sincs miből készül a kenyér, de az adósnak 20 perc alatt kell jogásznak, közgazdásznak, és pénzügyi szakembernek lennie, aki 20 évre képben van a banki piacmozgatással?
az az osztrák bankár, aki a deviza alapú hitelezést "feltalálta" az országok közötti pénzmozgások kezelésére figyelmeztette a magyar bankrendszert, hogy ne csinálják. Csinálták. Most ők is viseljék a következményeket!
VéKá 2013.07.02 11:09:56
@Dr. Sün:
Kamatszámolás? Nekem a bíróságon a bank és a bíró sem tudta kiszámolni a kamatot. Szakértőt rendelt ki, és az sem tudta!
Egy könyvelő fejtette meg a kamatszámításomat, amit a bírósági szakértő és a bíró is elfogadott, hiszen azzal a számítással kijött .
Minden hónapban a törlesztőmet 178 chf forintosította, majd rátette az évi 18,93%-os kamatot visszaosztva az eltelt hónapokkal +kezelési költség. Majd ezt visszaváltotta chf-be, rádobta az áfát és újra forint.
Majd erre még az áfa megint.
És 6,2%-os kamattal vettem fel a hitelt.
Nóra öt éve eladta az autóját, de az új tulaj nem íratta át, majd begyűjtött egy tucat büntetést. Mégis Nórát akarják kiforgatni mindenéből. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Egy nonprofit szervezet azzal szeretné megkönnyíteni a halálos betegségben szenvedő gyerekek szüleinek e borzalmas helyzet feldolgozását, hogy gyönyörű portréképeket készít a gyerekekről és szüleikről. Kérdés, mennyit segíthet ez a kezdeményezés. A Soulumination…..
Április 7-e az otthonszülés világnapja. Két év telt el azóta, hogy Magyarországon az e területet szabályozó rendelet hatályba lépett. A gyakorlat azt mutatja, hogy a valódi választás lehetősége a nők számára még mindig nem adott, holott a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok…..
VéKá 2013.04.08 10:27:25
@shitgun:
Kiegészíteném azzal, hogy ezelőtt 100 évvel, a nők csak a szülés napján maradhattak otthon, előtte utána hajnaltól sötétedésig a földeken dolgoztak.
VéKá 2013.04.08 10:29:40
@Sterbinszky Tivald:
azon megy a beszélgetés, hogy az otthonszülés természetesebb, mint a művi kórházi. Aki természetes szülést akar, az nézze meg mi van Afrikában, ahol aztán természetesebb nincs!
Nem idegen a bába? Én a saját családom régebb óta ismerem és bízom meg bennük, mint bárki másban.
Ma hajnalban brutálisan agyonvertek egy magyar fiatalt a délvidéki Óbecsén. A szemtanúk állítása szerint négyen rugdosták és verték, majd kővel is megdobták. A delhir.com értesülései szerint a támadók szerb nemzetiségűek voltak, tehát a gyilkosság hátterében…..
Egyiptomról mostanában inkább csak a forradalom évfordulója kapcsán kitört összecsapások nyomán hallunk a hírekben, pedig az ország tovább éli (igaz, kissé feszültebb) hétköznapjait. Például az emberek közlekednek, tömegesen – erről küldött posztot Tímea, amit most nagy…..
VéKá 2013.02.14 10:03:55
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
A születésnapokon kívül képtelen vagyok időpontra ajándékozni.
Meglátom, eszembe jut róla valaki és megveszem!
A karácsonyi ajándékokat is év közben veszem folyamatosan.
VéKá 2013.02.14 16:55:04
@blackhair-lady: @Qué-Béka:
Köszönöm, mindkét verziót bekeverem, aztán majd lesz valami. :)
Annagabi!
Nehezen lehet kihozni a sodromból, de ott azzal a kisöreggel ami történt, nem türtőztettem volna magam!
Aki valamelyik korábbi posztnál a konkrétumokat hiányolta, az ma megkapja, bár János londoni írása (igen, megint London, de hát már elég régen volt...) jóval több ennél. Hossza miatt kétfelé szerkesztettem, az első részben arról lesz szó, miért jött el otthonról és megnézzük, mi mennyi Londonban...
VéKá 2013.02.12 12:36:17
@Karalábéleves:
Nem értek veled egyet. De így ismeretlenül is feltételeznem kell rólad, hogy egy normális párbeszédre kapható vagy.
Én sem követtem el még sok kommentet. Két hete írtam meg a határátkelőnek az én történetemet. Előtte csak olvastam a hozzászólásokat, regelni nem regeltem.
Bár sokszor írnak baromságokat, és offolnak is, azért maradjunk annyiban, hogy a könnyeimet törölgetem néha miattuk, mert vonyítani tudnék a röhögéstől.
Az, hogy ekéznek egy posztolót, hát istenem. Be kell látni, hogy nem vagyunk egyformák.
VéKá 2013.02.12 12:41:55
@Babette_:
Na akkor most kössél belém!
:P
VéKá 2013.02.12 12:47:42
@Babette_:
:) ezt kérhetném írásban?
@hagyma: Hűűűű!
Nekem amikor először szólt az osztrák, készítettem a zsepit, mert azt hittem tüsszentenie kell, azért mert olyan furán kapart a torka.
„Talán mi vagyunk azok, a félmillió, akik miatt egyszer nálunk is normálisan lehet majd élni, dolgozni" – írja a mai posztban Öreghaver, akinek írásában sok olyan pont van, amivel egyet lehet érteni, és persze nyilván sok olyan is, amivel majd vitatkoztok. Egy biztos: ötven…..
VéKá 2013.02.11 09:16:50
@nigara:
Ha nem élek itt, nincs is jogom beleszólni abba,hogy itthon mit akarnak.
Szerintem. Hiszen haza sem akarok jönni....
VéKá 2013.02.11 10:08:33
@nigara:
Otthon voltam, szavaztam.
Itthon vagyok és nem szavazok haza. Nincs gondom a csekkekkel, nincs gondom az üres hűtővel, és nem foglalkozom korrupt politikusokkal, mert nem vagyok keserű.
Otthon két gyerekkel nem voltam család.
Otthon diplomával utcát takarítottam.
Mégis miért kéne hazaikszelnem?
Hogy továbbra is csak a háromgyerekes legyen család, a nyugdíjasokat ne lássák el, a fiatalokat elüldözzék?
Nem tud Magyarország akkorát változni, hogy hazamenjek. Mert nem csak gazdaságilag van probléma.
Pár napja meglehetős kommentözönt okozott az a vitaindító poszt, mely a nemzetgazdasági miniszter félmillió külföldön élő magyar munkavállalóról szóló szavai kapcsán született. Ennek kapcsán érkezett az alábbi írás Ciprusról, László tollából. (A kép…..
VéKá 2013.02.08 09:25:06
@Jaffar:
Ha megkérdezné Tőlem valaki, hogy miért mentem el, nem tudnék rá válaszolni.
Ha megkérdezné valaki, miért nem akarok hazamenni, nem tudom tudnám-e úgy tálalni, hogy az ne fájjon otthon, vagy ne bunkóznának le.
Ha pedig egy miniszterelnök kérdezné meg hát valószínű leköpném.
VéKá 2013.02.08 09:43:13
@tilmir:
Thai rizottót ha kérhetem....
VéKá 2013.02.08 10:00:32
@tilmir:
Hány emberre főzöl, hogy kétfélét csinálsz?
A még ha csak bögréssel csinálod is sok.
Javaslom hozzá a céklát kísérőnek :)
Meseszerű, de igaz történet következik ma, méghozzá egy Stockholmban élő párról, Vikiről és Gergőről, akik egészen fantasztikus kitartással és útvonalon jutottak el Stockholmig. Történetük sok szempontból elgondolkodtató, ami engem leginkább megfogott, az az elszánt akarás…..
VéKá 2013.02.07 16:17:22
@Jess G:
Á nem! Legalábbis remélem. Nős férfiak. Ne akarjanak Tőlem semmit.
De a kertész áruházban randira hívott az eladó, amikor azt mondtam neki, hogy egyedül álltam neki :)
Igent mondtam......
De már bánom.
VéKá 2013.02.07 16:24:43
@Jess G:
Ne menjek el? Ő akarja megnézni a végeredményt!!!
Menj csak, én is polírozok tovább.
Szép délutánt Neked!
VéKá 2013.02.07 22:07:47
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Én sem jelentettem be sehol. A jegyzőnél kértem a kivándorlást, és kész.
Ha meg a környezetemet akarja tanulmányozni, jöjjön ki, mert az emilbe azt írok amit akarok!
A devizahiteleseket nem lehet megmenteni - legalábbis úgy biztosan nem, ahogyan a kormány nekiállt. Sem a végtörlesztés, sem az árfolyamgát egy-kettő nem jelentett megoldást, a kedvezményes forinthitelre váltáson pedig összességében csak röhögni lehet. És teljesen mindegy, hogy…..
VéKá 2013.01.16 12:46:10
@Zabaalint:

És mi van azzal, amit elhallgattak előlünk 20 évvel ezelőtt, és csak napjainkban derült ki, hogy mit is adogattak el, miket csereberéltek stb...
20 évre visszamenőleg, pláne a kádár korszakból felesleges tanulságot levonni, mert azok nekünk már tények, de akkor csak szóbeszéd volt.
VéKá 2013.01.16 13:33:21
@Szenthomárság:
Ez igaz, de akkor hol vannak az állami bérlakások? Nálunk sokkal butább népek röhögnek rajtunk, mert egy életre eladósodunk, míg ők nyaralnak, telelnek, mert bagóért bérlik a lakást az államól.
Csak ugye nálunk a lakást kiutalják és az övé is marad!