Regisztráció Blogot indítok
Adatok
altermont

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
altermont 2013.01.16 04:54:58
Kedves Posztíró, légy nyugodt, nem te vagy az egyetlen, aki ilyen helyzetbe kerül. Mindenesetre gondold át a következőket: négy év munkaviszony után nélkülözhető lehetsz-e vagy sem abban a munkakörben. Úgy vettem észre, a főnököd/felettesed ugyanaz volt végig. Vajon ő miért nem tudott továbblépni? Nem tartom valószínűnek, hogy négy év alatt a viszonyok/ügyfelek/kapcsolatok ne változnának a szakmában, azaz ne lenne szükség átszervezésre, vagy valamilyen változtatásra egy intézménynél. Kérdés, hogy mennyire tartjátok a lépést a változásokkal, milyen lehetőségek adódhatnak a Te/Ti munkakörötökben. Ha a feletteseidet ez nem érdekli, könnyen zátonyra futhat az egész hivatal, s vele együtt Te is.
A megoldás semmi esetre sem az, -amit sajnos elég sok hozzászóló megfogalmazott,- hogy megdugj valakit, óvatoskodj, vagy beszállj a hivatali intrikákba, ugyanis ezek olyan zsákutcák, amelyekből elég nehéz kikavarodni, sőt valójában a szakmai kudarcod elismerése is. A problémádat próbáld fejben megoldani: ugyanis igazából csak Te lehetsz tisztában azzal, mit is szeretnél ebben a szakmában, melyek a továbblépési lehetőségeid, egyáltalán mit lehet, kikkel lehet elképzelni a munkádat a továbbiakban. A kilépés nem feltétlenül kudarc, egy megfeneklett felettessel sajnos a legjobb és legalaposabb munkaerő sem ér semmit, sőt a generálódó konfliktusok a későbbi szakmai kapcsolataidra, munkádra igencsak kihathat. Alaposságodat, hidd el, elég sok intézménynél, cégnél értékelnék, de a múltbeli munkák dokumentálásán túl, fontosabb az előre gondolkodás, a tervezés. Ebben pedig egy intő jel lehet egyrészt ez konfliktusod, másrészt a hozzászólásokból kikerekedő körkép, sajnos a jelenlegi munkamorál ilyen: egy dolgozik, kettő-három támogatja, s huszonöt-harminc további ember okoskodik. :)