Regisztráció Blogot indítok
Adatok
denever747

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Külföldön is előfordul, hogy a főnök megpróbál visszaélni hatalmával és ellenszolgáltatást vár azért, hogy „jóban legyenek". Nem könnyű ezeket a helyzeteket kezelni, miként az Edina mai írásából is kiderül. Már csak az a kérdés, hogy jön ide a szakáll? A kép…..
A mai poszt elé elöljáróban annyit: aki rózsaszín mesét vár az angliai raktáros munkáról, az ne olvassa el. Aki szeretné tudni, milyen órákat 4 fokra hűtött hangárban melózni, az igen. Mint Béla írja: ez nem élet, csupán létfenntartás és vegetálás heti 200-250 fontért,…..
Miután 1991-ben elhunyt Freddie Mercury, az énekest elhamvasztották, de máig nem derült ki végül melyik temetőben helyezték örök nyugalomra. Most azonban a londoni Kensal Greenben feltűnt egy francia nyelvű emléktábla, amin a Farrokh Bulsara, Freddie Mercury eredeti neve szerepel.…..
denever747 2013.02.28 09:33:09
Előrebocsátom, nem vagyok LMP-szakértő. A párt szakadásáról általam olvasott cikkek nagy többsége egy irányba húzott: magasztalta a maradó részt, és szidta a távozót. Szerintem ez - mint ahogy szinte semmi - nem ennyire egyértelmű, nem "az" igazság, inkább azt érzem, hogy a…..
denever747 2013.02.23 14:51:00
@Meth: abszolut egyetertek.

@iii: igy van, ez problema, es lehet, hogy az uj valasztasi rendszerben porul fog jarni az LMP. Ettol fuggetlenul ha mondjuk nyer a mostani ellenzek, ahol MSZP-tulsuly van, mi fog tortenni? A visszaallamositott vagyon privatizalasa, bosszuhadjarat stb., ezt nagyjabol boritekolni lehet. Kovacs Laci & co nemigen fog semmit alapjaiban megreformalni. A Fidesz gyengebb lesz, de eletben marad, es tovabb lehet (joggal) kiabalni a kommunizmusrol, szoval kb. minden marad a regiben.

Mig ha megmarad az LMP es nyer a Fidesz, akkor szerintem a Fidesznek 2018-re teljesen vege lesz. Az elvi alapu politizalas a turelmesnek kedvez.
Ez a kérdés a "lehet-e hit nélkül élni" kérdéskör egyik érve szokott lenni a hívők részéről. Gyakran hangzik el ilyen-olyan változatban. Most azért vettem elő, mert egy cikkben olvastam erről a Huffington Postban. A cikk egyébként az elején egész merészen, és lendületesen "szedi le a keresztvizet"…..
denever747 2012.06.08 11:11:57
@Brendel Mátyás: kedves Leko Peter, nem kell rogton elorantani a gepfegyvert. En matematikus vagyok, ettol persze lehet, hogy te ismered jobban a Goedel-tetelt, de ezt a vonalat ne eroltessuk. Amugy sem biztos, hogy egy vitahoz szukseg van az ilyen farokvillantasokra. A Goedel-tetel kovetkezmenyei a vilag megismerhetosegere...az mas, legyen igazad.

Az elso link, ha jol ertem, a reprodukalhatosagrol szol. Lehet ervelni az evolucio mellett, de megsem ugyanazzal a sullyal, mintha nap mint nap eszlelned, pl. gravitacio. A merhetoseget, ha jol ertem, nem annyira kritizalja. Ettol fuggetlenul: a tudomany gyakorlataban megiscsak tobbnyire elvaras a reprodukalhatosag. Ettol meg lehet hinni valamiben, ami nem reprodukalhato, de az mar egyfajta joindulatra vall az alany reszerol. Ezt a joindulatot ugyanaz az ember esetleg nem adja meg mas esetben, pl. istenhit.

Mindenesetre en, mint formalis tudomanyfilozofiaban jaratlan ember, nem tudom, mit kezd a tudomany-vallas az alig megfigyelheto es nem reprodukalhato esemenyekkel. Pl. lottoszamok megalmodasaval, amit nemcsak hallottam, hanem velem is megtortent. 1/700 valoszinuseg, ertem en, de az ember valahogy megsem igy gondolkodik, ha csak egyszer tortent meg a dolog. Mas, hasonlo dolgokkal, pl. szuletes. Tok jo, hogy egy szazmillios kockadobas teged dobott ki, de ezt pontosan hogy dolgozod fel? Veletlen vagy?

OK, ebbol nem kovetkezik semmi az istenre vonatkozoan, max. ravilagit, hogy egyes lenyeges kerdesekben a racionalis rendszer mennyire a sotetben tapogatozik.
denever747 2012.06.08 11:23:05
@anothernick: koszi, megnezem a Dawkinst. Ha jol ertem a szinopszist az amazonon, a vallasok kritikaja kozponti elem (persze meg nem olvastam).

En egy szoval sem akarom vedeni a formalis vallasokat. Csak annyit allitok, hogy minden kornak es helynek mas a kifejezesi modja, igy amit mondjuk a Biblia leir, a mai embernek automatikusan hulyesegnek tunik. A vilag nyilvan nem hatezer eves, ki volt ott, hogy feljegyezze, amikor Abraham halluzott a sivatagban stb.

Ha az ember megajanl az egesznek egy kis joindulatot, es lehantja ezt a nyelvi korlatot, hirtelen eszreveheti, hogy a sztorik valojaban az emberrol szolnak, kortol fuggetlenul. Meg Istenben sem kell hinni hozza. Tekozlo fiu hazater mai nyelven pszichozisban az ember rajon, hogy a sajat termeszetevel ellentetes eletmodot folytat. Stb.

Az egesz egyaltalan nem mond ellent a fizikanak. Max. annyit mond, hogy nem a fizika a legfontosabb a vilagon.

re5pect
Előre borítékolható volt, hogy a felháborodni imádó amerikai közvélemény nem fogja pillanatok alatt elfelejteni M.I.A. vasárnap este bemutatott középső ujját, olyannyira nem, hogy másfél nap elteltével sem csitul, inkább fokozódik az ezt övező botrány. Most éppen ott tart az…..
Augusztus 23-án Afganisztánban meghalt egy fiatal magyar katonanő. Nem jó hír ez senkinek, különösen nem a családnak, a barátoknak és a közeli hozzátartozóknak, és nem vagyunk hozzászokva ehhez mi, hírfogyasztók sem. Ismerve a Magyar Honvédség kvalitásait, már az is csoda, hogy…..
„Kicsit affektált is, amit nem bírok, legalább annyira mint azt, amikor egy pasi keresztbe teszi a lábát vagy szandált hord” – következő posztunk várhatóan újra erős indulatokat fog kiváltani, részben a szandál, részben a túltenyésztett férfiszépségek…..
w Szabadság, förtelem 2009.11.10 05:00:00
Valószínűleg budapestiek ezrei szörnyülködnek azon, ahogy kinéz például a Kossuth Lajos utca. Százezrek pedig le se szarják, viszont a felháborodott ezrek se csinálnak semmit azon kívül, hogy rosszul érzik magukat. Két fiatal grafikus most eljutott odáig, hogy minimális…..
denever747 2009.11.10 09:19:37
A címben idézett vicc (amikor a kisfiú a hentesnél nem emlékszik, hogy mit kellene vennie) jutott eszembe Kilfenora beküldéséről - itt a BKV-ről derül ki, hogy nem tudja, mi a neve:Jómúltkor a combinón olvasgattam az utazási feltételeket (hátha változott valami...) mikor az…..
Meghökkentő esetről írt nekünk Bender: egy fórumba írt hozzászólásai nem tetszettek az internetszolgáltatójának, a Dunawebnek, ami ezért hirtelen szerződést bontott vele. A sztori előzménye annyi volt, hogy Bender egy korábbi ügyben saját bevallása szerint is "elég…..
Társbérlő Szép kilátások 2009.02.17 12:25:00
A hazudozásról jut eszembe! A kedvencem, amikor a telefonba bemondja a rohadék, hogy szép, világos szoba, bútorozva, igen. És amikor odamegyek, akkor egy szürkefalú lyuk fogad. Szeretem a 10-12 nm-es szobákat, de sosem fogom felfogni aggyal, hogy miért egy 3*4 méter alapterületű…..
w Temetném a munkát 2008.06.13 05:05:00
Magáról a monoki modellről (segélyt közmunkáért, családi pótlékot iskolalátogatásért) és annak filozófiájáról Csányi Vilmos leírt mindent, úgyhogy azt már nem nekem kell. Ingujjra tehát, és nézzük, van-e esély arra, hogy értelmes dolgok történjenek. Szóval a…..
Elkoptatott közhely, hogy házinyúlra nem, de mivan, ha éppen kilépőfélben vagyunk? És jön a csapatépítő-tréning a multi nyelven mondott osztálykirándulás? Bónusz: bosszúálló technikák.Üdv az olvasónak! :-)Nos a történet egy ifjúkori botlásom utórezgéseiről szól,…..
Van az a Kiscsillag szám, hogy Ha én lennék a szerelmed, és van benne egy sor, hogy "Megszoknád a hús szagát / Megszoknád az ólmokat / Megszoknád az életem / Miként a sajátodat". Hát a levélírónak nem sikerült megszokni a hús szagát, ez van. Egyébként az…..
A lány, aki a vicces céges körlevelekre egyedüliként reagál, az mindig szerelmes, akámit is csinál. Ki érti azt, amikor egy lány és egy fiú sokszor találkozgatnak, programoznak, flörtölnek, láthatóan mindketten tisztában vannak a berne-i értelemben vett emberi játszma tétjével…..
Meg kell hogy állapítsuk baj van. Méghozzá egyre nagyobb baj. Bárcsak azt mondhatnám úgy tűnik, de nem csak úgy tűnik, hanem úgy is van. A magyar emberek nem igazán akarnak szembesülni azzal, hogy bármilyen megszorítás végső végrehajtója nem más, mint ő maga, az állampolgár.…..