Regisztráció Blogot indítok
Adatok
N.Szél Mari

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kevés magyar embert ismerek a határon túl, akik a mai fideszes nemzetpolitika nyomulása láttán középső ujjukat mutatják Budapest felé: ti nekem ne mondjátok meg, ki és mikor magyar, mert akkor mostantól kezdve cigány vagyok.  Örömtüzek gyúlnak december 5-e kapcsán a…..
N.Szél Mari 2013.12.08 21:50:24
@timargabor: helyesen olvasva: „a szlovák jogkiterjesztést a vajdasági szlovákok irányába”
N.Szél Mari 2013.12.08 21:58:30
@falomb: Viktorka nem vedlett át sehova – nézetem szerint –, ő mindig „csak” vajda akart lenni. A többi meg a pávatánc!
N.Szél Mari 2013.12.08 22:36:15
@csentecsa:
Véleményem szerint az EU „szerethető” lehet, csak ehhez el kell olvasni, és lehetőleg megérteni a Római Szerződés szándékait (az EU alapokmányát …); valamint felfogni azt is, hogy ezzel »munka van« – az EU nem sült galamb!
Azt is meg kellene érteni, hogy a perszonális (vezér–alattvalók) nemzetállamosdinak lejárt az ideje! (Ne tévesszük össze a „nemes-urak” szuverenitását, privilégiumait biztosító manipulációját valami steril faji vagy kulturális állításokkal/általánosításokkal!)
Magyarországon értelmetlen „jobb” és „bal” oldalakról beszélni. Orbán és köre autoriter és protekcionista – ezt a 21. sz-ban (erős eufemizmussal) retrográdnak tartom (ha túlzásba viszi még fasisztoid is lehet); Gyurcsány a hatalom megosztás és a verseny és az egyenlő esélyek híve
– ergo demokrata. (nyilván aki Orbán seggébe szereti magát érezni, annak az ilyesmi Gyurcsánytól függetlenül is ellenszenves!)
… a kormány intézkedésével, akkor „gyurcsányista-bajnaista-nemtommicsoda” vagy? Gyurcsányista a fene! - vághatna vissza bármelyik diák Arany Jánosnak hamisan(?) tulajdonított, klasszikus reakciójának stílusában.  Szóval: a tiltakozók, a hallgatói és…..
N.Szél Mari 2013.01.25 22:29:03
A kulturális élet szereplőinek és a kultúra iránt érdeklődőknek az utóbbi évtizedben azzal kellett szembesülniük, hogy a területre szánt források egyre csökkennek. Ez a folyamat független volt az éppen aktuális kormányzat színezetétől, még ha okai különböztek is (míg a…..