Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bajnóczi Vajk

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki gyakran végez aerob testmozgást vagy izomerősítést, annak szüksége van arra, hogy rendszeresen csináljon izom lazító, nyújtó gyakorlatokat. Ezen cikk nekik kíván elméleti segítséget és praktikus információkat nyújtani. A) Izom lazítás, nyújtás elmélete Mielőtt…..
Bajnóczi Vajk 2013.01.15 14:58:51
Üdvözlöm, Elég egyedi kérdéssel fordulok önhöz. 33éves vagyok, és 2012.10.17-én vesetranszplantációs műtéten estem át. az átültetés élődonoros műtét volt, édesapámtól kaptam a vesét.Előtte 2 évig dializisre jártam, és ennek köszönhetően elvesztettem súlyom nagy részét (kb 15kg fogytam), és hát nem kell mondjam hogy még mi minden kárt okozott a szervezetemnek.Most viszont a műtét óta nagyon jól vagyok, már 9,5 kg vissza is híztam, igaz nem úgy ahogy előtte volt :)) de lényeg hogy újra kezdek emberesen kinézni. jelenleg 73 kg vagyok,és kb 170cm magas.Mivel a hízásom elég gyorsnak mondható. (köszönhető a gyógyszereknek) meg annak hogy most már szinte mindent ehetek, elkezdtem itthon kisebb súlyokkal dolgozni. Először csak a rehabilitáció miatt csináltam, meg próbáltam elosztani a rám rakodó felesleget. Ami tornával kiegészítve meglepően jól sikerült!igaz a hasamon még elég sok maradt, de a többi izmom (mell,váll,bicepsz,tricepsz) elég jól és látványosan fejlődik. Megjegyezném, nem szeretnék testépítő lenni, sőt hatalmas izmokra sem vágyom, egyszerűen csak újra férfias külsőt szeretnék, mindezt normális keretek közt (max:75-77kg-ig) Kérdésem az lenne hogy mit javasolna megfelelő táplálkozásnak a számomra? leginkább a fehérjebevitel érdekelne, és az hogy hogyan kerüljem el a további hasra hízást, illetve hogy a bevitt táplálékot hogyan fordítsam az izmaim hasznára. Jelenleg átlagosan táplálkozom, semmi különös nincs az étrendemben. Már nem kell tartanom a régi dializált diétát, a zsírosabb,csípősebb ételeket kell kerülnöm. Átlagosan napi 2,5-3 liter szénsavmentes vizet iszom. Nagyjából úgy számolom hogy a hasamon jelenleg kb 2,5 kg plusz lehet, ezt jó lenne ledobni vagy átalakítani. Válaszát előre is köszönöm.
Bajnóczi Vajk 2013.01.15 15:48:49
@Hahn Csaba: Köszönöm gyors válaszát.Igen, már olvasgattam, és éppen ezért is jutottam el oda hogy írok önnek. Mert az egyik komment kapcsán, ahol a fehérjebevitelről volt szó, megemlítette hogy szinte "korlátlan" menyiségben bevihető, kivéve ha vesebeteg valaki. Én ugyan már nem vagyok az, de nem tudom hogy a transzplantált ember annak számít-e, illetve azt hogy 1 vesénél is figyelni kell-e a fehérjebevitelt. Vagy azt hogy ha egyszer már voltam vesebeteg akkor ez most is számít-e. Azért érdekel ez annyira mert semmiképp nem szeretnék ártani magamnak, a helytelen táplálkozással.