Regisztráció Blogot indítok
Adatok
decision_cube

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megérkezett a fiatal és okos srácok egy csoportja Bukarestbe.  Így kezdődött: Délelőtt Bukarestben: Bukaresti belváros mongoljárás után Megérkeztek. Aki nem áll be a sorba, így jár. Lehetne ezeket a rendőröket a magyar bajnokikra is…..
decision_cube 2013.09.06 21:13:25
@bagir: ki az a Ti? Takarodjál vissza az iskolába történelmet tanulni...talán megérted mi a különbség egy szlovákiai magyar és egy szlovákiai szlovák közt...szerencsétlen, agymosott...
Mandiner blog Szíria: cui bono? 2013.09.04 14:01:00
„Angliának nincsenek örök barátai, Angliának nincsenek örök ellenségei, Angliának érdekei vannak.” (Lord Palmerston) Történt, hogy az első világháború vérzivataros harmadik évében, április 3-án egy vonat ékezett Szentpétervárra, a Finlandia pályaudvarra. A vonaton egy…..
A BBC egyik adása lábjegyzet a médiatörténetben. A tévés műsorvezető tizenhatszor tette föl ugyanazt a kérdést a verejtékező miniszternek. Tegnap este Kálmán Olga, az Egyenes beszéd műsorvezetője beállította a világcsúcsot.   Az interjú kiindulópontja a…..
decision_cube 2013.09.04 06:41:55
@Kara kán: "Kálmán Olgicának nem tudom mit javasoljak."

Biztos nagyon érdekli őt a javaslatod :D :D elképesztő emberek kommenteznek itt :D
Az Index érdeklődésére részletesebben kifejtette a Nemzetgazdasági Minisztérium, miért szüntették meg az adósságnyomás-mérőt.Egészen pontosan mindenki arra volt kíváncsi, hogy miért hazudta azt az NGM, hogy az alkalmazást "technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye…..
Augusztus közepén a Nemzetgazdasági Minisztérium egy rövid közleményben tudatta, hogy a tárca technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye miatt az adósságnyomás-mérőt a jövőben nem üzemelteti tovább. Mi úgy döntöttünk, hogy azok számára, akikben emiatt…..
decision_cube 2013.09.03 21:05:38
@pánpéter: az MSZP kakija büdi, fuj, fuj, ebben megegyezhetünk, de Te velem ellentétben ha Fideszes kakkancsot látsz az utcán, akkor csettintesz és elkezdesz kiabálni, hogy nini milyen szép és jó, meg illatos az a kakka ott, mindezt azé, mert Fideszes? Ez ám a csordaszellem! Jóétv! Kóstold is meg! Csak lécci lécci ne akard, hogy veled lelkendezzenek mások is...
Egy emigráns vagyok csupán a sok közül, ki magyar honból Németbe került. Bár úgy döntöttem, itt is maradok (minimum jövőig), én akkor is otthon szavazok. Itt még ebben a hónapban lesznek parlamenti választások, és én nem fogok szavazni. Az ok nem az, hogy ne lennék német…..
decision_cube 2013.09.02 12:26:16
Több helyen is hibázik ez a poszt, először is, ami a legrosszabb, hogy a kedves posztoló, az ő életmódját, gondolkodásmódját és a véleményét, már az irománya elején úgy állítja be, mintha az lenne a követendő, erkölcsi példa. Pedig szerintem ciki amit leírt. Ugyanis neki, ha korrekt akart volna lenni, Németországban kellene szavaznia, de ő szubjektíven, érzelmi alapon Magyarországon akar. Szíve joga. De ezzel pont aláásta azt, amit mondani akart, az ugyanis az égvilágon semmit nem jelent, hogy egyszer régen "ott adózott"... És? Ettől még most érezhetné magát németnek, foglalkozhatna németországi közügyekkel, de ő nem teszi, mert...az ő dolga miért. És ezen van a hangsúly: "ő dolga", "ő döntése", "ő odentitása". Csakhogy másoknak más lehet...

"Ha én két helyen, kétszer szavaznék, akkor kihasználnám a helyzetet, és azt mondanám, én emberileg, jogilag kétszer annyit érek"

Miért is? Hiszen kettős identitása is lehetne, az az ő magánügye, az, hogy ő csak magyarnak érzi magát - az ő dolga, DE sokan mások érezhetik magukat németnek és magyarnak is... és akkor ők itt is és ott is szavaznának. És? Akkor ők ettől morális hullákká válnának, mert nem úgy viselkedtek, mint az erkölcsi bajnok, kedves posztoló? No persze...

"De nem csak a kettős állampolgárokat akarom biztatni, hogy ne éljenek vissza a szavazati jogukkal,"

Miért is élnének vissza? Mert szavaznak? Jah, gondolom a kedves posztoló egybites agyában minden felvidéki, ukrajnai és erdélyi magyar az Fideszes... aha. Persze. A legtöbben, főleg Szlovákiában amúgy is leszarják az egész Fideszes cirkuszt... de mindegy, legyél igazi gyurcsányista, az a magyar aki Magyarországon lakik...

Ehh, Hagyjuk... ezzel a poszttal az a baj, hogy korlátolt, bár érezhetően jó szándékú, de sajna hemzseg az előítéletektől, plusz olyan szubjektív dolgokat akar általános érvényű igazságként tálalni, amitől nemcsak demagóg lesz, de butácska is...

Szerintem törődj a magad dolgával és szavazz ahogy akarsz, nem az a baj, hogy véleményed van, hanem, hogy másokat ítélsz el, kollektíven. A kettős szavazás nem helytelen, ha kettős identitásod van, akkor demokratikus és sokaknak van. Az, sajnos magyar sajátosság, hogy a magyar jobboldal és baloldal is beteg... a Fidesz nagyon sokat árt határon belül és kívül a Horthy Miklósra hajazó stílusával, de a magyar baloldal kádárista baromságai semmivel sem különbek... Ha már Németországban vagy, kérdezz meg egy kettős állampolgár németet, hogy ő mit gondol erről, lehet tanulhatsz tőle ezt-azt...
Az Alföldi Róbert által rendezett István a király pénteki bemutatója ismét alkalmat adott arra, hogy szembesüljünk az ország végletes megosztottságával. Az ellentüntetők kórusban buziztak, a liberálisok szörnyűlködtek, az indexesek meg készíthettek egy újabb videót, amin…..
A közoktatási törvény módosításai ismertek voltak eddig is - a gyakorlatban azonban sok százezer iskolás és szüleik most, az új iskolaév kezdetével ismerkednek meg a friss rendelkezésekkel. Nem fogok a törvény által előírt változások mindegyikével foglalkozni, kizárólag a 16…..
decision_cube 2013.09.02 05:23:34
Dehát kétharmad... rendet akartatok, megkaptátok a rendet kedves Fidesz szavazók.

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!: gondolom, te egész gyerekkorodban úgy szívtad magadba az erkölcsöt mint a szivacs, mert minden megnyilvánulásodon látszódik a mély erkölcsösség!
Nem szeretek aktuáltémákat feldolgozni, főleg nem politikai érintettségűeket, pacifista lényemtől pedig a provokáció is távol áll. De most nem tudok szó nélkül elmenni az Alföldi-féle István, a király előadás kritikáiban felmerült egyetlen tényező mellett. Egyes…..
decision_cube 2013.08.25 06:19:21
@párnalárva: nem Istvánt játszotta, hanem Koppányt, nem is ismered a szereposztást, nem is láttad a darabot, tuti, hogy életedben egyszer sem voltál színházba, de idejössz röfögni... ez ám az erkölcs :D
"Szomorúvá tesz a facebookozás" vagy "Többet facebookozik, akinek rossz a kedve"? Meglepő, de a két cím alatt ugyanarról a kutatásról számolt be két magyar hírportál pár nappal ezelőtt, bár nekem inkább úgy látszik, hogy újabb tudományos eredmény esett szép lassan a…..
decision_cube 2013.08.19 12:34:05
@Darkcomet: nekem sincs Facebookom, de nem hiszem, hogy ettől értelmesebb lennék... :) Nekem egyébként volt Facebookom, még a legelején, de azután töröltem magam, mert olyan az egész, mintha önként és dalolva odaadnál mindenedet egy marketing cégnek, ennyire hülyének nem szabadna lenni... A legtöbben sírnak még akkor is, ha otthon a postaládájukba belerak a postás egy hirdetést, on-line meg még azt is odaadják egy Facebook szerű reklámcégnek, hogy mit hallgatnak, esznek, szeretnek, a legtöbben névvel, címmel, koordinátákkal együtt :D Elképesztő...elég egy divatos logó, egy menő márkanév egy jól felépített image (Cukorberg a hippy, jófej, milliárdos) és ennyi? Fene tudja mi az igazság. Szerintem egyébként előbb-utóbb kifúj a Facebook, mert uncsi és haszontalan - de lehet túl optimista vagyok és neked van igazad, az emberek szivacsagyúak? :)
Mert vagy ostoba vagy pedig demagóg. Már egy ideje figyelem alakítását, de amit a héten művelt azt már nagyon nehéz karakterleütés nélkül kibírni… Egyszerűen már nem megy! Ugyanis Péterünk a napokban döbbent rá, hogy a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki…..
Azt nem gondoltuk, hogy ilyen korán ki fog törni a balhé, abban azonban biztosak voltunk, hogy ki fog. Abból indultam ki, hogy a rendfenntartó erők nem lőnek bele a tömegbe a kijárási tilalom beálltáig és persze tévedtem. A megbuktatott elnök mellett tüntetők már kettő körül…..
decision_cube 2013.08.17 18:17:44
@Józsi bá': ilyeneket könnyű írogatnod az általad mélyen lesajnált nyugati demokrácia által biztosított kényelmes világból...és eszközökről és internetről, szólásszabadságból. Ha ennyire lenézed ezt, akkor emigrálj Iránba és élj boldogul a hozzád hasonló, sok seggfejjel együtt, akiknek csak itt nagy a szájuk, mert ebben a rohad demokráciában szabadon lehetnek hülyék és írhatnak bármi mocskot arra a rendszerre ami mindezt minden retorzió nélkül megengedi nekik. Próbálnák megtenni ezt az ő kedves államaikban...már rég lógnának. Sok szalonnáci aki nonstop a Facebookon meg a mobilneten lóg és ócsó cuccokat vásárol a Tescóban... :D Szááánalmas.
Hadd legyek egy kicsit közvetlen. Mióta csak a politika valamennyire is érzékelhető és véleményezhető (kb. 500 éve), folyik a nyafogás ebben az országban a közállapotok miatt. Mondhatni, itt csak azok nem nyafognak, aki eladták a lelküket az aktuális rezsimnek, mindenki más -- az…..
decision_cube 2013.06.23 07:14:54
Jót nevettem ezen a poston :D

"Szóval, én személyesen piszkosul unom már a nyavalygás minden stációját, forrását és konstellációját."

Akkor ne rinyálj... :D

"tehát ha ezt is elszúrjuk, a sokszor invokált Isten majd olyan eleganciával söpör minket a szemétdombjára, hogy a Bibliát sem lesz időnk majd elővenni, hogy izééé...., hol is van ez megírva."

Ez már rég el van szúrva öregem, rég a szemétdombon vagy. Érzed a bűzt? Na, ha nem érzed, akkor rossz a szaglásod. Magyarországgal az a baj, hogy szar az oktatás, az emberek sovének, rasszisták és teljesen bezárkózottak, nulla konfliktuskezelő képességgel bírnak, nem képesek semmiféle más véleményt elfogadni, a tudatlan emberekből pedig könnyű csőcseléket csinálni, lásd pl. ahogyan a 2 világháború után, hipp-hopp kommunisa csőcselék lett a nyilas csőcselékből... vagy ahogy a rendszerváltás után a kommunista csőcselék hipp-hopp bevonult a templomba, az első sorba ült és betekerte magát nemzeti színű zászlóval,,, :D a magyarok saját ketrecükben élnek, mert ezt tanulják az iskolákban és odahaza, egy egész kultúra épül erre. Abban igazad van, hogy régóta ugyanez van. Sajnos erre csak egyetlen megoldás van, ugyanaz mint 200 éve mindig, ha nem akarod magad tönkretenni, vagy felkötni, akkor emigrálsz. Ha nem, akkor szopni fogsz, változtatni ugyanis nem tudsz, na persze hiheted, hogy tudsz. :D Jó hivést! :D
„Az utcai demonstrációk, a belpolitikai események látványosan igazolják, hogy Magyarország működő demokrácia” – kissé elcsodálkoztam volna egy efféle fideszes nyilatkozaton a 2006. október 23-ai események másnapján. A hasonlat kézenfekvő, a Kettős Mérce és a 444…..
A kérdést ugyan többen fölvetették, de elfogadható magyarázatot nemigen lehetett olvasni sokáig. Végül mostanára eljutottunk egy olyan elképzeléshez is, hogy a Sorstalanságot a korabeli kritika elhallgatta. Ám ez a vélekedés még mindig mintha csak a városi legenda szintjén ülne,…..