Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Novbert_

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy minden idők egyik leghülyébb nevű módosítója, aminek a háttere sem piskóta. 2013. április 22.: Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az mfor.hu kérdésére elmondta, "a pénzügyi tranzakciós illeték alapja jelentős szezonalitást mutat…..
Mi a család? Elsőre egyszerűnek tűnik a kérdés és a válasz is, de valójában nagyon bonyolult. Sőt, egyre bonyolultabb a legújabb alkotmánymódosítás után. És ha azt hisszük, ez csak egy paragrafus a sok közül, nagyobbat már nem is tévedhetünk. Mert mi is az új helyzet?…..
Novbert_ 2013.04.12 12:01:41
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Értem, tehát akik mondjuk egy évtizede élettársak, közös lakást vesznek, közös gyerekük van, azok azért nem kötnek házasságot, mert nem akarnak elköteleződni. Aha.
Ami pedig természetes az törvényszerűen jó, nyilván a házasság is ilyen, talán még nem is láttam olyan állatot vagy növényt, amelyik felnőve ne kelt volna egybe a párjával. Ezzel az erővel akkor háremekben kéne élnünk, mint a legtöbb fejlett emlős, vagy ha nem, hát felfalni a párunkat párzás után, mint a pókok? Az elég természetes lenne?
A házasságról számos mítosz él a köztudatban. Ezek egy része olyan makacsul tartja magát, hogy szinte kiirthatatlannak tűnik. Valójában nagyon is múlandó hiedelmekről van szó – mutat rá az Amerikai Történész Társulat (American Historical Association) a Legfelsőbb…..
„A tudatos elménket egy szökőkúthoz hasonlíthatjuk, mely a magasba törve játszik a napfénnyel, majd visszazuhan a felszín alatt meghúzódó tudatalatti medencéjébe, amelyből származik.” -Sigmund Freud- Freud munkásságának köszönhetően az emberekben kialakult egyfajta…..
Novbert_ 2013.03.22 08:58:56
@Abendsen: Ott a pont. Ezek az eredmények értelmezhetetlenek anélkül, hogy tudnánk, férfiakkal, nőkkel, feketékkel, fehérekkel végeztették-e el a teszteket.
A közéleti blogszféra a 2014-es választásokig tartó kampányidőszakának egyik legnagyobb problémája várhatóan a véleménynyilvánítási szabadságunk maradéktalan érvényesítése, illetve annak korlátai lesznek. Valamint az, mit is lehet tenni azokkal, akik  jogukkal…..
Novbert_ 2013.03.18 15:21:56
@morgás joga mindenkit megillet: Szerintem össze van itt mosva két dolog. Egyrészt a trollkodás, amit minden blogger úgy kezel, ahogy tud, másrészt az alaptörvény szólásszabadságot korlátozó részeinek betartása, betartatása. Jól értem, hogy a morgasjoga moderálási alapelveiben mostantól elsősorban az Alaptörvénynek való megfelelést tekinti irányadóul, vagy a hosszadalmas posztban (bevallom, magam sem olvastam el minden betűjét) arról is van szó, hogy vélhető Alaptörvénysértés esetén ÉS egyéb esetekben is várható moderálás?
Vastagbőr Háromszáz felett 2013.03.13 11:01:00
Kommentár nélkül:"Az ország egyre mélyebb válságban van, 8,5 százalékos a munkanélküliség, 300 forint felé közelít az euró árfolyama. Egy ilyen helyzetben a kormánynak ezekről a súlyos gondokról nem volt semmi mondanivalója, ez bizonyítja azt, hogy alkalmatlanok, és…..
Közeleg a húsvét, így ilyenkor megsokszorozódik a kiskacsák, kiscsibék és nyuszik vétele a kisállatboltokban, tenyésztőknél. Ez több évtizedes hagyomány, hogy élő állattal lepik meg a szülők a gyerekeket, azonban ezekre a kis állatokra sokan csak ideiglenes házikedvencként…..
Mit tegyen Áder János? Ha nem írja alá alkotmánysértést követ el. Ha alá írja akkor nem tölti be hivatali kötelességét. Ha lemond csak elodázza a problémát. Vagyis jó döntés nincs. Pedig van. Ha az ország törvényeit tekintjük irányadónak akkor tényleg…..
Novbert_ 2013.03.13 08:52:27
@Joooe: Nézd. A definíció elvileg ez:

"A diktatúra valamely személynek vagy csoportnak az állam törvényeit figyelmen kívül hagyó, erőszakszervezetekre támaszkodó, kivételes törvényekkel szentesített korlátlan hatalma."

Szerintem ennek jelenleg minden kitétele stimmel. De persze várom kifinomult és cizellált cáfolatodat.
Novbert_ 2013.03.13 09:41:36
@Joooe: Ahogy írtam is, amikor az alkotmányba vetett bizalom rendül meg, onnantól a helyzet jogi szempontból nem tárgyalható. Jelen állás szerint a fidesz teljesen jogszerűen kimondhatná, hogy új alkotmányunk a "cirmoscica hajj, hová lett a vaj" kezdetű mondóka, vagy hogy az alaptörvény minden passzusa semmis, és helyükbe annyi lép, hogy "Magyarország államformája királyság és Viktor a király". Mindezt a jog betűjét követve minden további nélkül végig lehetne vinni, senkinek nem lehetne semmilyen jogi ellenvetése. A gebasz ott van, hogy egy ilyen "alkotmány" már legfeljebb nevében lenne alkotmány, tartalmában semmiképp.

Az alkotmány nem tudja megvédeni magát, nem szabhatja meg, mit írhatnak bele. Csak a regnáló hatalom önmérsékletén múlik, hogy alkotmányozáskor figyelembe vesz-e olyan szempontokat, mint az elidegeníthetetlen emberi jogok, vagy a demokratikus államszervezet fenntartása. A fidesz nyilvánvalóan szarik az ilyesmire, ez verte ki a biztosítékot.
Novbert_ 2013.03.13 10:12:50
@Joooe: "Ezek, és a modern alkotmányok sok más eleme megtalálhatók az új "alaptörvényben", és ezen értékek felett zavartalanul őrködik az alkotmánybíróság."
Elég nevetséges érvelés, amikor köztudott, hogy
- Az alkotmánybíróság tele lett tömve pártkatonákkal.
- Épp a jelenlegi helyzetben vált nyilvánvalóvá az, hogy az alkotmányt tartalmilag nem vizsgálhatja senki.
Innentől az őrködés elég macerásnak hangzik.
Vastagbőr A jegybankelnök úr 2013.03.13 08:31:00
Nem történt meglepetés, ahogy vártuk számítottunk rá, Orbán Matolcsyt nevezte ki a jegybank élére. Persze nézhetjük a dolog pozitív oldalát is: a miniszterelnök leváltotta többszörösen megbukott nemzetgazdasági miniszterét.... Gyuri nagyon készült már a koncepciós pereket…..
Novbert_ 2013.03.13 08:57:08
Vastagbőr Mi az Alaptörvény? 2013.03.11 09:31:00
Mi az Alaptörvény? "Az Alkotmány az állam alaptörvénye, a legmagasabb szintű jogi norma, amely tartalmazza az állam felépítésével és működésével kapcsolatos legfontosabb szabályokat. Az Alkotmány a legmagasabb szintű norma Magyarországon, így nem lehet olyan jogszabályt…..
Novbert_ 2013.03.11 12:28:43
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A család fogalmát nem kéne szűkíteni.