Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Piftike

0 bejegyzést írt és 190 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez most persze hülyén fog hangzani abból a szempontból, hogy a Momentumot alapvetően csipázzuk, mégis kicsit meg lesznek fikázva. Juhász Pétert meg épp az előző posztban küldte a füttyögésével együtt Géza kolléga a picsába, ámde ma okosat szólt a fiú. De hát ilyen a popszakma. De kezdjük a közepén,…..
Piftike 2017.03.29 13:27:07
@Csaba Szikora:
"Képzeljük el, mi lenne, ha kormányozni szeretne a sok fenevad"?
Lehet, hogy végre kormányzó kormányunk lenne? Nem mantrázós, ötletelős szabadságharcoló, végre a zemberek érdekeit is figyelembe vevő fenevadak lennének hatalmon a mostani arrogáns, cinikus rablók helyett? Kinek mi tetszik?!!
Újabb szörnyű baleset világított rá a hétvégén, hogy ami a magyar utakon folyik, az tarthatatlan. Egészen elképesztő, hogy kurva nagy technológiai fejlesztéseket képesek elvégezni a nélkül, hogy a fő problémákat orvosolni próbálnák. Mert mi van most? Ugyanaz, mint már sok éve, nagyjából a…..
Párkányi Eszter kommentárja   Nincsen jó szó, ami leírja a bennem forrongó indulatot. Nem tudom, mikor éreztem utoljára ilyen csalódottságot (talán 2006-ban). A Momentum jött, és rombolással lépett a politikai színtérre. „Nincs konkrét ötletünk meg programunk, csak már elégedetlen volt a tagság,…..
Piftike 2017.02.23 16:47:33
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
Itt vár az illiberalizmus, az unortodoxia, és minden ami nem demokratikus, nem liberális.
EZ A TE HAZÁD!
Piftike 2017.02.24 08:09:17
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
Köszi az őszinte, komoly és kimerítő válaszokat.
Elvek és érvek nélküli, cinikus, hiteltelen ember vagy.
Szerintem...
Piftike 2017.02.24 14:09:16
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
Kőkemény elvtelenségre vall az, hogy olyan helyről terjeszted az illiberális nézeteidet, ahol ebben neked nincs részed. Élj olyan országban ahol ezt próbálják rád erőltetni és akkor kiderül valóban elvhű vagy-e.
Elhúztál innen, és onnan ugatod az "elveidet".
És te merészelsz másokat bértkommentelőnek nevezni.
Közröhej vagy!!
A Momentum több mint 260 ezer aláírást rakott le az asztalra, amely azt jelenti, hogy adminisztratív eszközökkel már lehetetlen megakadályozni a népszavazás kiírását, kivéve persze, ha maguk Orbánék döntenek az olimpiai pályázat visszavonása mellett. Ez lenne a leglogikusabb…..
Jól halad a Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtő akciója, január legvégén lépték át a 70 ezres számot. Ám mind az aláíróknak, mint az aláírást gyűjtőknek érdemes tudni pár dolgot a szabályokról. Ismeretes, hogy az olimpiáról szóló népszavazással nem először próbálkoznak az országban,…..
Piftike 2017.02.04 13:04:40
@István Tamasi:
Köszönöm az infót:-)
@Balt: itt most nem a kandidálásról van szó, hanem arról, hogy akarunk-e kandidálni egyáltalán, az pedig nemzeti ügy, nem városi. Szerintem....@$pi$: nem értetted a kérdést, tehát uniós nem magyar állampolgár aláírhat, vidéken élő magyar viszont nem. Itt most nem pártállásról van szó, bal vagy jobboldaliról, hanem a magyarról, mint nemzetről. Vagy ilyenkor csak az a magyar, aki jobbos.:-)?
A KSH legfrissebb adatai alapján kijelenthető, hogy a rendszerváltás óta soha ennyien nem dolgoztak még Magyarországon, és a munkanélküliség sem volt soha ennyire alacsony. Ennek ellenére még sincs hurráoptimizmus a munkaerő-piacon, mivel a munkaerőhiány a gazdaság minden…..
Piftike 2017.01.17 21:18:34
@Zoltan Hazafi:-)
És Deák is Soros volt,...
Piftike 2017.01.17 22:10:37
@Zoltan Hazafi:
:-))))
Piftike 2017.01.19 17:07:13
@Ballib Ceruzázók Réme:
Milyen blogja lehet ennek a bírkának? Nem merek beleolvasni:-))
Természetesen nem magyar alkotásról van szó - hiszen azt Andy Vajna úgysem engedné leforgatni -, és nem is egy vadonatúj film mutatja nekünk az irányt egy autoriter rendszer bukásához. Nem is Magyarországon játszódik, mégis egy csomó ismerős motívumra leszünk figyelmesek. A Suburra című film Silvio…..
Aláírást gyűjt a Momentum mozgalom azért, hogy ne rendezzen Budapest olimpiát 2024-ben. A mozgalom a tervek szerint jövőre a választásokon is indul.   ..
Marcsika története egy az egyben a mai magyar politika és társadalom története, csak kicsiben. Arról szól, hogy hogyan tudja egyetlen, primitív, faék egyszerűségű csaló maga alá tiporni egy közösség elitjét, kiforgatva őket mindenükből. Batka Zoltán vendégírása a Nyugati Fényen. És mellesleg milyen…..
Piftike 2016.12.15 19:58:53
A tervek szerint 8 önálló fejezetből álló, összefoglalt megoldási javaslat-csomagot tárok most a Mandiner olvasói elé. A hazai cigány közösségek felzárkózásának előmozdítása érdekében szeretném elérni a hazai pártokat, kormányzati szereplőket, helyi és megyei döntéshozókat, és általában bárkit, aki…..
Piftike 2016.12.12 23:10:59
@még nem:
Arany csillagom! Teljesen megértelek, hiszen teljesen hasonlít a stílusod a barátaidéra. Látom sikerült azonosulnod velük! Te egy igaz ember vagy, ez innen is látszik! Te olyan vagy, én meg ilyen marha....
Piftike 2016.12.12 23:11:53
@még nem:
És még süket is...
Piftike 2016.12.12 23:14:06
@még nem:
Amúgy a szövegértés nem nagyon megy, ha már az "élni és élni hagyni"-val nekem példálódzol!!!
Leleplező cikksorozatot készít az Index Rogán Antalról és környezetéről, amiből az derül ki: a propagandaminiszter tudatosan építkező politikai karrierje mögött olyan ügyek húzódnak meg, amiket utoljára a Keresztapában láthattunk. ..
Szemfényvesztés zajlik az országgyűlésben az alaptörvény-módosítás kapcsán. Semmi köze ennek a politikai játszmának a menekültekhez, a hon hős védelméhez, az eredménytelen népszavazáshoz...
Nem először merül fel, hogy az Európai Bizottság felfüggesztené a Magyarországhoz kapcsolódó uniós kifizetéseket, mivel az uniós támogatások hazai irányítási és kontrollrendszere számos ponton megsérti az uniós előírásokat. A helyzet komolyságát jelzi, hogy a…..
Van, aki szereti a füstölő szagát, van, aki rühelli. Van aki fázós, van aki pólóban tölti  telet is. Van aki elhivatott Orbán Viktor-rajongó, és van aki nem csak ebéd közben nem szeretné nézegetni a képét. Akárhogy is, az biztos, hogy egy igazi vendéglátós…..
Piftike 2015.10.20 09:49:33
@ColT: mit?
Piftike 2015.10.20 14:48:12
@gabors:
Igazad lehet., ahol lakom, van egy Flekkencsárda nevű "fogadó" . Kb 10 éve, amikor ideköltöztünk, gondoltuk megebédelünk itt. Fapados kerthelyiség, kockás abrosz --nincs ezzel baj, ha yooooo a kaja és a kiszolgálás. Konkrétan 20 percig ültünk, senki nem jött ki, azt hittûk zárva van, csak a kaput felejtették nyitva:-)) Bementünk szóLni, hogy ebédelnénk és most figyu!! : az embernné azt mondta, ma már nem szolgálnak ki / ez 12 óra 30 perc tájékán, tehát vastagon ebédidőben /mert jön egy csoport és az mára elég nekik.
Érted? Elég mára a kb 10 fős csoport! Egy étteremnek! Kvázi nem hajlandók többet főzni, tálalni, kiszolgálni aznap.
Az utcán, ha arra járok, még mindig kiint van a reklámmtáblájuk, tehát gondolom mindennapra megvan a 10 fős csoport, amiből vígan megélnek. Lehet, hogy ők is OGy-s képviselők? :-)
Piftike 2015.10.20 14:49:15
Nem semmi év volt 2014: amikor már épp azt hittük, hogy a rezsim megingathatatlan, a hatalmasok egymásnak estek és maguk indították el a Fideszt a bukáshoz vezető úton. Csak így tovább! Évértékelő sorozatunk első részében személyes impulzusok a blog szerzőitől, aztán jönnek…..
Az undormány Fidesz-rezsimről sok minden rosszat el lehetett mondani eddig is, de azt, hogy koncepciótlanul, értelmetlenül hoztak volna döntéseket, azt semmiképp. Ehhez képest az elmúlt hetek eseményei arra utalnak, hogy először valakinek nagyon elgurult a gyógyszere, aztán a többi…..
Piftike 2014.12.11 21:13:04
@Untermensch4:
akkora faszság ez a meglehetneoldani tomegkozlekedessel duma! Remélem jogerős csuklás jön arra, aki erre hivatkozik...
Én Érd-Parkvárosból járok be a XI. ker.-be dolgozni, vasút nincs, ( Érd másik végében lehetne felszállni vonatra, ahol nincs megoldva a P+R, oda lejutni annyi időben, mint be a XI-be), vagy mehetnénk sárga busszal, ami tömve van, időben negyven perc és még +a fővárosi közlekedés. Autóval a nap bármely szakában 20 perc alatt bent vagyok.
Fizetek egy valag nem nevesített adót a fővárosnak, nincs ingyen parkolás, csak ha elcsípek egy fővároshoz tartozó útszakaszt , stb. Többszörösen szopóágon vagyok.
De örülök, hogy van munkám.:-), amiből a 62. Adót is kifizethetem!
Piftike 2014.12.11 21:24:50
@Arcade Macho:
Szerintem az egészet benézték, nem lesz belőle semmi, akkora agyrém!
Legyünk résen, holnap jön az újabb ötlet, ezt elvetik.
De valóban "tisztességesebb" lenne egy " mindenki fáradjon a kasszához" és mehetünk amerre látunk:-)
Piftike 2014.12.21 16:54:25
@Szúrófény:
Márai mondta, hogy a hatalom nem egy állapot, hanem egy tulajdonság...
És az elnyomás csak arra jó, hogy megerősítse és keményebbé gyúrja az elnyomottakat ( John Steinbeck )
A magyarországi kormányzás az elmúlt években többször keltett felháborodást és vezetett parázs vitákhoz az EU-ban. A magyar demokráciát veszélyeztető folyamatok megfékezésére a héten az EU tagállamainak miniszterei aláírnak egy egyezményt egy olyan eljárás…..
Piftike 2014.12.19 20:08:33
@torró:
Az csak a libsibolsikra érvényes! A hazaárulók is azok, a feljelentgetők is, mert szeretjük a demokráciát és ha én szívok, dögöljön meg a szomszéd tehene is.;
Ez kissé zanzásra sikeredett, de gondolom érted az iróniát:-)
Piftike 2014.12.19 20:19:00
@torró:
Na húzzunk innen, de a netről is, mert nincs jó hírünk:-)
Még a végén kihúzzuk a gyufát és már nem csak a libsibolsik fognak jelentgetni!

Félre a tréfát, itt valami iszonyú katyvasz van a fejekben, jobb ha átmegyünk egy másik blogra...:-), ahol a jóhírünk nem kerül veszélybe.
Piftike 2014.12.19 20:39:56
@torró: üdv., én is leptem...
Mielőtt meg nem bukik ez a kormány, tehetne valami jót is. Íme néhány adófajta címzettje: - Olyan legalább 50%-ban állami megrendelésből élő vállalkozások, amelyek a szabad piacról származó  közvetlen vagy közvetett (alvállalkozói) jövedelmükhöz képest legalább…..
Nívó Viktor nem érti... 2014.11.28 19:54:37
Orbán Viktor nem érti, miért fogy a Fidesz szavazótábora.  Semmi baj, gyere, Viktor, elmagyarázom. Nagyon egyszerű. Az átlag magyar állampolgár meglehetősen közömbös. Nem érdekli, ha milliárdok mennek ki az államkasszából hülyeségekre, nem érdekli a korrupció, nem érdekli…..
Simicska Lajos a héten bombát robbantott: bejelentette, hogy talán indul Navracsics Tibor megüresedett parlamenti mandátumáért. S akkor mi van? Szerintem minőségileg új helyzet van. Simicska Lajos olyanra lehet képes, amire az ellenzék vezetői közül ma senki, s amiről egyelőre a…..
Az elmúlt négy év mutyijai közül a trafikügy egyértelműen kiemelkedő helyet foglal el a magyarországi korrupciótörténetben.  Fideszhez közel állók ezrei nyertek az átláthatatlan trafikpályázaton, miközben az évtizedeken át a trafikjukból élő emberek tízezrei voltak…..
Piftike 2014.11.27 18:53:49
@Alex Shimon:
Jól tudod, ezt mondta!
De!, szerinted miyen kilátások, megoldások látszódnak körvonalazódni, hogy ne a "nép" vérontásával végződjön Orbán ámokfutása?
Tényleg dühös vagyok, mert az ország tehetetlen, a nép tehetetlen! Mire iitt megalakul egy párt, szervezet, vagy szövetség addig fekete Afrika sorsára jutsz velem és az országgal együtt.
Piftike 2014.11.27 20:53:54
@mikimackó:
Mindenképpen!:-)