Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BöbeBaba

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Figyelem, az írás újabb információk birtokában (köszönet RMO-nak) frissült: lásd áthúzott és aláhúzott szövegek! Egy körlevélnek köszönhetően egyre többen ismerik meg egy olyan végbélkúp, a Rectodelt nevét, amelyet a legtöbb ember sosem használt, és remélhetőleg soha…..
BöbeBaba 2013.01.14 09:37:47
Az én gyerekemnek kellett ez a kúp, de már szerencsére "kinőtte" a betegségét, így az én érdeklődésem inkább elméleti. De mivel kíváncsi voltam, így utánakérdeztem a gyógyszertárban, ahol nekem azt mondták, hogy a kikevert kúp lejárati ideje mindössze pár hét. Ez pedig komoly probléma, mert ez a gyógyszer olyan, hogy ha kell, akkor gyorsan kell - nem ér rá elmenni a recepttel a gyógyszertárba, és majd másnap értemenni, ha kész; ha kell akkor "rögtön" kell, nekünk kvázi kötelező volt mindig egy dobozzal tartani a hűtőben.
Most már nincs itthon ilyen gyógyszerünk, így nem tudom ellenőrizni a lejárati idejét, de az biztos, hogy a vásárlástól számítva mindig legalább 1 év volt még vissza, így 1 év tartósság legalább van. Ha a kikevert kúpé tényleg csak pár hét, az gyakorlatilag "használhatatlanná" teszi az egészet - mert akkor pár hetente orvoshoz menni feliratni (csak receptre adható ki), kikevertetni, hazahozni - ha csak ritkán kell a gyógyszer (nekünk ez volt: ritkán kellett, de akkor nagyon), akkor az sokszor 300Ft... Megéri egyáltalán?

De ennél is nagyobb kérdés számomra, hogy miért van ekkora különbség a szavatossági időben? A kétféle hatóanyag miatti különbség miatt? Vagy másban is eltér még a két recept - a kikevertben nincs tartósítószer? Vagy tényleg olyan sokat bír a kikevert is, mint a másik, csak a kikevertre mindig csak pár hetet írnak rá? [ezeket a kérdéseket a patikában is feltettem, érdemi választ nem kaptam és a neten sem találtam semmit]