Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dreschma

1 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Házunk táján. Mi is belevágtunk 2018.07.12 09:16:15
Döcögősen bár, de belevágtunk házunk építésébe. Több mint két éve, hogy megvettük a telket szeretett kis falunkban. Sajnos az építész választásban melléfogtunk, így két év után sikerült az első kapavágást tennünk a telken. Mivel még korábban nem volt szerencsénk hasonló projekthez, nem tudtuk,…..
Hogyan válasszunk falszerkezetet? Gyakori kérdés, szinte minden építtető felteszi a tervezés elején, hogy: miből legyen a fal, milyen falazatot javasol a tervező? Persze gombhoz a kabát, de mégis ez egy olyan terület, amiről általában mindenkinek megvan a saját elképzelése, miközben fontos…..
dreschma 2017.10.17 17:49:33
dreschma 2017.11.06 13:10:58
avagy Hőszigetelő anyagok bemutatása 2.részEz a bejegyzés a hőszigetelésekkel foglalkozó 'oknyomozó' cikksorozat 4. része. Az első részben végig vettük a hőszigetelés választás általános elveit és szempontjait, a másodikban elkezdtük megismerni a szóba jöhető…..
Nemrég találkoztunk egy ismerős házaspárral, akik a közelmúltban építkeztek. Én most falom az házépítésről szóló információkat, úgyhogy nagy lelkesedéssel készültem hozzájuk. Így utólag úgy érzem, hogy rengeteget segítettek eligazodni olyan témakörökben, amelyhez én…..
Dombházam 14 Hőszigetelés 2016.02.16 20:43:30
2005 június 21-én megérkeztek a polifoam aprítéktáblák a hőszigeteléshez, 5 cm vastag. Ez újrafeldolgozott polifoam, átengedi a levegőt, két rétegben került fel, tehát összesen 10 cm. 2005 június 22.   Elkezdődhetett a ház hőszigetelése. Először a lábazat. Tárcsás dűbellel rögzítettük a falhoz a…..
Bár elbúcsúztam egy időre, azért most jól megleplek benneteket egy rövid poszttal. Egy teljesen más fórumon akadtam erre az információra. A sokak által elérhetetlen KÁTKI is szerepel a dologban. A lényeg, hogy 2012-ben is indult egy program, aminek a célja, hogy a régi…..
dreschma 2015.01.28 22:16:40
@binokular1:

Szerintem nem a tyúknak jó hanem annak aki levágja! :D
Tyúkudvar Friss tojás eladó 2014.04.03 08:41:22
Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de ilyenkor tavasszal minket elönt a tojás.  Mit csináljak vele, szeretjük, sütünk, de rengeteg van. Ilyenkor eladom. Festettem egy kis táblát, amikor van felesleg, akkor kiteszem a kapura. Aztán jönnek az érdeklődők, ilyenkor különféle…..
dreschma 2015.01.28 21:52:50
A következő írást Johi küldte, sűrű bocsánatkérés részemről, hogy csak most teszem ki, a cím is az ő nagyszerű ötlete!  Egy régi bölcsesség szerint a feleségek házasságuk elején abban reménykednek, hogy férjük majd csak megváltozik, de nem fog. A…..
van egy lovacska, és két kisebb, az egyik nagyon hasonlít a nagyra, a másik egyáltalán nem.  lányom: kell majd még egy nagy ló, hogy mindakettőnek legyen anyukája! én: és nem lehet, hogy mindakettőjüknek ő az anyukája? lányom: ennek? de hát ez nagyon másmilyennek néz…..
dreschma 2014.09.15 23:28:04
Virágom, virágom Kata és Zsolt 2014.06.02 10:36:07
Rendhagyó módon ezúttal egy menyasszony számol be saját esküvőjéről a blogomon. Egy különleges menyasszony. Különleges minden szempontból, sokan közületek nyilván ismerik őt és a munkáit. Köszönöm Katának, a Kicsiház bloggerének a lehetőséget, a közös munkát, a jó…..
Mindig is csodáltam a magokat. Egy picinyke golyócska vagy korongocska és egy egész élet van benne. Persze, mondhatnánk, hogy az emberi ivarsejtek még kisebbek és azokban is benne van egy egész élet, de azok számomra, aki nem mikroszkópok társaságában éli az életét, nem…..
Meglepetéstorta egy meglepetés buliba. Egy tacskótulajdonos kolléganőm rendelte gimis lányának. A dizájnban szabad kezet kaptam: annyi volt a kérés, hogy legyen rajta tacskó és jó színes legyen. Az utóbbi időben rengeteg nagyon cuki emeletes tortát láttam a neten, úgyhogy kapva…..
A növények szeretetén kívül, a másik női ágon öröklődő családi hagyomány a kézimunkázás. Nálunk minden nő horgolt, kötött, illetve anyukám még mindig. Ő például olyannyira tökélyre fejlesztette a kötés-horgolás tudományát, hogy saját esküvői ruháját is ő…..