Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Zsuzsanna

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem hiszem, hogy magyar fürdőben vagy strandon gyakran találkoznának az emberek burkinivel, vagyis (általában, de nem mindig) egész testet fedő, muszlim nők által használt fürdőruhával, legfeljebb a tévében, az olimpiai közvetítéseken tűnhetett fel, hogy bizonyos nők nem hagyományos fürdőruhát…..
Varga Mihály nyilatkozott a Magyar Nemzetnek a gyermekes családok adókedvezményéről. Az új adótörvény adómegtakarítása 16 százalékról a bruttó bér 33 százalékára növekszik. A lépés nagyjából ötvenmilliárd forinttal hagy többet csaknem 270 ezer háztartásban -…..
Kovács Zsuzsanna 2013.11.19 19:20:50
@miezacirkusz: "Adott egy 10 fős társaság. Gyerekkori jóbarátok, ezért minden héten együtt söröznek. De mivel máshogy alakult az életük, vannak köztük szegényebbek, gazdagabbak.

A hely, ahova járnak, 10 dollárt kér egy sörért, azaz tízüknek 100 dollárt kell fizetni. A nagyon gazdag (sőt a második leggazdagabb is) mehetne jobb helyre, de nem akarja otthagyni a barátait. A nagyon szegény egyáltalán ki se tudná fizetni a sörét még ezen a helyen sem. De valamiért ők együtt akarnak lenni. Szóval kidolgozzák a következő rendszert:

A négy legszegényebb nem fizet semmit, nekik összedobják a többiek.
Az ötödik egy dollárt fizet.
A hatodik 3 dollárt.
A hetedik 7 dollárt.
A nyolcadik 12 dollárt.
A kilencedik 18 dollárt.
A tizedik, a leggazdagabb meg 59 dollárt.

(Megj: Ez kb. leképezi az adófizetők eloszlását)

Ez a rendszer aztán éveken keresztül jól működik. A leggazdagabb nem nagyon bánja, hogy olyan sokat kell fizetnie, mert tényleg annyival többet keres, hogy nem él ettől rosszabbul.

Igen ám, de egyszer csak jön a csapos, és azt mondja: "Maguk évek óta minden héten idejárnak, adok maguknak kedvezményt. Ezen túl legyen csak 8 dollár egy sör, azaz 80 dollár összesen a tíz."

(megj: Eeegen, ez az adócsökkentés)

A barátok elhatározzák, hogy a 20%-os kedvezményt úgy osztják szét, hogy százalékosan több kedvezményt kapjon az, aki szegény, hiszen neki nagyobb szüksége van a pénzre. Aki meg gazdag, annak a kiadásai százalékosan kevésbé fognak csökkenni. Tehát most így alakul a sor:

Az ötödik, aki eddig 1 dollárt fizetett, mostantól nem fizet semmit (100%-ot spórolt).
A hatodik eddig 3$-t fizetett, mostantól 2-t (33%-ot nyert).
A hetedik ember 7 dollár helyett 5-öt fizet (28% csökkenés)
A nyolcadik 12 helyett 9-et fizet. (25% csökkenés)
A kilencedik 18 dollár helyett 14-et fizet (22% csökkenés)
A tizedik 59 helyett 49-et fizet (16% csökkenés).

Tehát aki fizetett, mind jobban járt, aki meg eddig is ingyen ivott, ezután is ingyen fog.

De kinn a bár előtt a hatodik ember elkezdett morfondírozni: "A kedvezmény végül is 20 dollár volt, de én mégis csak egyet kaptam belőle! Bezzeg a leggazdagabb tízet!"

A hetedik ember hozzáteszi: "Miért kap ő 10 dollárt, mikor én csak 2-t? A gazdagoknak kedveznek!"

Az első négy ember kórusban üvölti: "Mi meg semmit nem kaptunk! Ez a rendszer kihasználja a szegényeket!"

Így hát a kilenc ember körbeveszi a tizediket, és mérgükben jól elverik.

Következő héten megint összejön a társaság. De a leggazdagabb ember már nem jött el - egy másik helyre ment inkább, ahol nem verik meg.

Így hát mikor a számla kifizetésére kerül a sor, kellemetlen meglepetés éri a társaságot: a leggazdagabb ember nélkül az összes pénzük még a számla felére sem elég!"
A TASZ jelenti Van egy álmuk 2013.11.19 10:06:04
  „Van egy álmom: négy kicsi gyermekem egy napon olyan országban fog élni, ahol nem a bőrük színe, hanem a jellemük alapján fogják megítélni őket.” - Martin Luther King beszédének 50. évfordulója kapcsán a 444.hu hírportál azt vizsgálta, milyen napjainkban fekete bőrű amerikaiként élni az…..
Dzsoni és Dini kilenc éves koruk óta szipuznak, remélik, hogy megérik a harmincat. Vasazásból, kéregetésből, kisebb lopásokból tartják fenn magukat. Egy hétig kísértük őket kameránkkal. Horváth Balázs filmje. Ez a 2009-es dokumentumfilm is részt vett a Jameson…..
Kovács Zsuzsanna 2013.10.30 22:32:51
Belsőség Heti merítés 2013.10.27 09:57:42
Diesel Többen írják az elöző ítéletekben hogy nem jó terepen stb na ez nem igaz csak el kellene olvasni a kezelési leírást megtanulni mi hogy működik benne nem csak tudatlan parasztként széttaposni aztán pedig a saját tudatlanságát az autó hibájának feltüntetni. Kék…..
Kovács Zsuzsanna 2013.10.27 17:10:45
@DeezL: Tudom kiről beszélsz, S-sel kezdődik a neve. Konkrétan a legjobb Lacetti szerelő, úgy is mondhatnám, nála jobban Mo-n Lacettihez nem ért senki, ebben biztos vagyok. Persze, lehet fikázni nyugodtan, de amit ő mondd, az úgy is van...
Kovács Zsuzsanna 2013.10.27 22:02:56
@DeezL: Tudom, hogy kiről beszélsz... :) Lacettim van nekem is, fórumozok is, kár, hogy a többiek nem tudják, hogy kiről beszélnek.. De hála istennek itt mindenki jobban tudja, hogy mi a tuti.
Nem tudom, hogy a Bayer-ellenes tüntetés célját és finalitását tekintve a bűnelkövetőket fogja-e bátorítani, miként azt Kocsis Máté, a rendészeti bizottság Fideszes elnöke vizionálja. Végképp nem tudom, miért gondolja azt a kormánypárt, hogy a Bayer minősíthetetlen roma…..
Kovács Zsuzsanna 2013.01.13 23:27:05
@Könnyen elkaptuk, uram!:
1. Nem határolódott el tőle, és ez sok embernek tetszik.
2. Nem, mert 1 millió cigány szavazata jól jön.
3. A Fidesz okosabban csinálja ezt.
4. Mert a libsik már magukat égetik le, az emberek nagy része kiröhögi őket.
Kovács Zsuzsanna 2013.01.13 23:15:18
@Tojglitojas: Szerintem tuti pénzt kapnak érte, kizárt dolog, hogy ennyire vak legyen valaki. Értem én, hogy csak autóval közlekedik, nem tömegközlekedéssel, meg csak elit helyre jár, de akkor is kell, hogy találkozzon pár cigánnyal. És ha már van tapasztalata, ilyen hülyeségeket nem irkál.