Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a_túlélő

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy bébiszitter történet következik ma Svájcból, de ígérem, különleges lesz. Mindenekelőtt azért, mert nem ma történt, hanem évekkel ezelőtt, de amiről Túlélő írása szól, alighanem örök érvénnyel aktuális: hogyan bánnak az emberrel, ha kisegítőként érkezik egy…..
a_túlélő 2013.01.13 16:25:53
@tilmir: Igazad van, a helyzet nagyon pozitív, még az én esetemben is. Családom van, letelepedési engedélyem, saját vállalkozásom. Ennél pozitívabbat nehéz összehozni. :-) Hogy közben átmentem sok nehézségen, az nem vitás, a kezdet sem volt felhőtlen, de hozzám hasonlóan milliók teszik ugyan ezt. Küzdenek, álmodnak, terveznek, nyelnek és örülnek, majd boldogulnak.
a_túlélő 2013.01.13 19:45:09
@kalandortexasi: Félrevezető lenne a 16-18 évvel ezelőtti feltételeket, eljárási módot, kiskapukat részletezni, hiszen azóta jó párat fordult a világ. Ma már egy munkaszerződés birtokában tartózkodási és munkavállalási engedélyt kapnék. Arról nem is beszélve, hogy az elbírálás a mai napig különböző lehet (és jórészt az is) kantononként, sőt, a feltételek megléte sem minden esetben garantálja a sikert. Amikor legutóbb ilyesmit intéztem egy ismerősömnek, neglepően egyszerűen ment minden.

A vállalkozáshoz pedig elvégeztem egy üzletvezetői tanfolyamot, de ez aztán már végképp nem ad hozzá az alaptörténethez. :-)
a_túlélő 2013.01.13 23:11:32
@kalandortexasi: Egyáltalán nem tűnik kötözködésnek. A poszt nem az életemről szól, hanem az elindulásomról; arról, hogy ha valakinek határozott célja van, mindig megtalálja a célhoz vezető utat, legyen az bármilyen rögös, ne adj isten lehetetlennek tűnő. Ha pedig még kitartása is van, végigjárja az utat - akkor is, amikor mások már feladták (vagy másik utat választottak) volna.