Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kowatch

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Kowatch 2013.01.14 17:01:37
@kinekazérdeke: Teljes mértékben saját meggyőződésből írtam, és saját tapasztalataimra, a tanító kollégák véleményére és saját "élményeimre" építettem. A fekáliát most éppen Ön kavarja, azzal hogy menteni próbálja az önmagát eleinte csak a diákság, tanárkollégák és most a szélesebb közvélemény előtt lejárató tanárnőt. Akinek (évtizedes tapasztalatból mondom) köszönhet az iskola sokat, viszont az utóbbi években elvetette a sulykot, támadta az igazgatót, mérgezte a közhangulatot. Ahogy mondják: jobb hely lett nélküle a világ.
Kowatch 2013.01.14 22:02:54
@vgera: Teljes mértékben megértem, amit ír. A példája arra mutat rá, hogy néha kötelességből/erkölcsi érzékből/szakmai szempontok miatt lépni kell, ha az a kollektíva ellenkezését és az igazgató álláspontjának keresztezését jelenti is. Jelen esetben viszont a Tanárnő:
- egymással szembefordított tanárokat, a maga köré gyűjtött kollégákkal áskálódott az igazgató ellen. Most épp egy ügyben, régebben másikban, folyamatosan konfrontálódott, és ami a legvisszataszítóbb: az igazgató háta mögött mondott ezt-azt róla
- egy konkrét akciót is szervezett az igazgató ellen, de ez idejében felszámolásra került
- még munkaideje alatt az igazgató megkerülésével a lokális médiához juttatott el leveleket - nem a rendőrséget vagy a felettes szakmai szervet, esetleg a fenntartót kereste meg
- finom modoráról sokat elárulnak az igazgató háta mögött küldött levelei
Higgye el, több mint tíz éve vagyok a pályán, láttam sok mindent, dolgoztam más igazgatói érában is, és azt tapasztaltam - e konfliktusban kívülállóként (mindemellett azért állásfoglalásom lehet!) - hogy a légkörnek, a szakmai fejlődésnek és a minden napi életnek határozottan jót tett a tanárnő távozása, illetve nyugdíjba küldése.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Kowatch 2013.01.14 16:55:44
@kinekazérdeke: Szerintem nem szabadna elsiklani a kitapintható tények mellett. A tanárnő - meggyőződésem, hogy uszítása miatt helyesen, sőt szükségszerűen - el lett távolítva az iskolából - figyelem: nyugdíjkorhatár elérése után. Kvázi nyugdíjazták. Ezt követően a blogon fröcskölődik (és decemberben is ugyanezt kiposztolta, illetve a NOL fórumaiban is spameli folyamatosan), az igazgatóját és az iskoláját járatja le. Még ha nem érzi is jogosnak eltávolítását, akkor is ez visszatetsző magatartás. És nekem van rálátásom e konkrét ügyre, jóllehet szubjektív ez is, viszont teljesen megérthető az igazgató döntése szerintem. (Hab a tortán, az hogy mennyire felfújta az ügyet a suliban és milyen hisztériát rendezett a tanulókat is belevonva az egészből. A gyerekeket próbálta egymás, az igatgató és más tanárok ellen fordítani. Undorító egy nő.)