Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kecskeszem

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál csak online került megrendezésre, néhány filmhez juthatott csak a kíváncsi nézőközönség. A Toldi Távmozinak hála azonban ez is létrejöhetett, így három nagyobb animációt volt alkalmunk megtekinteni a szokásos rövidfilmek kínálata mellett. A…..
Kecskeszem 2021.06.27 12:12:21
A közlegelők tragédiájáról szóló trilógiánk befejező részében a terraformálás kifejezést nem egy másik bolygó, hanem a Föld lakhatóvá alakításáról szól, melynek nyomán az emberiség a természeti tényezőkön túl az élővilágot is gyökeresen „átalakította” a maga igényei szerint. Az első részben…..
Kecskeszem 2018.06.25 09:03:06
@Geo_: Egy jó kis háború vagy járvány még segíthet, ami gyorsan kinyír 5+ Mrd embert....
Sokkal nagyobb az a jégmag, amely az utolsó interglaciális során megmaradt Grönlandon, mint ahogy a NASA tudósai előzetesen remélték. Évtizedek fúrásmintái és repülőgépes radarfelvételei alapján nemrég készült el az a három dimenziós modell, amely Grönland három…..
Kecskeszem 2016.08.25 10:11:38
@Barnalány: Gizikét és gőzekét inkább ne keverjük össze.
Hétfőn este az HBO-n lement a Trónok Harca hatodik évadának hetedik része. A meglepő visszatérésekkel dúsított epizód spoileres kibeszélője a tovább mögött olvasható...
A Brutális fizika, kémia és biológia után a Totalcar fenegyereke, Vályi Pista kollégánk csak talált még egy tantárgyat az iskolai órarendben, aminek az ürügyén látványosan kidurranthat, ketté csaphat és ripityomra törhet mindent, ami a keze ügyébe kerül: november 7-én indul a…..
Ha nem tudnánk semmit az egykori Szovjetunióról, az alábbi munkavédelmi plakátok megtekintése után azt hihetnénk, hogy valamiféle Muppet-show-szerű államalakulat volt. A már-már a Targoncás Klaus-féle klasszikus kisfilm színvonalát súroló - olykor véresen realisztikus - plakátok készítői…..
A lassú és nehézkes kezdés és a gyomorrúgással felérő középső részek (lásd: nemi erőszak, gyerekgyilkosság és társai) után nemcsak filmvászonra illő látványvilággal nyűgözte le nézőit a Trónok harca 5. évadának vége, de olyan cliffhangereket kaptunk az arcunkba, hogy…..
Kecskeszem 2015.06.16 09:25:04
@billy reed: @kalbász: Nagyon egyetértek.

@Kovácsné Béla: "Remélem nem őt ültetik a trónra a végén." Vége? Szerintem ennek sosem lesz vége... amíg pénzt tud az HBO csinálni belőle. :)

Amúgy mivel az HBO idő előtt kinyírta Jon-t, azt sem tartom kizártnak, hogy Martin csakazért is életben fogja hagyni.

@DSI Builder: A három homokkígyó egyébként is röhej volt. 50 kilós gizda nők nulla bicepsszel és sebhellyel, de 90-es didkókkal bejönnek a filmbe mint harcmesterek.... Meg a Halle Berry hasonmás a börtön rákíván Bronnra... késsz.
Kecskeszem 2015.06.16 14:20:27
@-Szűcs Gyula-: Ohh a feltámadást tudtam, de azt hittem Más lesz. Köszi a spoilert. :)
Számtalanszor szembesülök vele, hogy milyen "kreatív" módon tudják emberek az erkélyüket, teraszukat elrejteni, lévén, hogy akármilyen kicsi is, szeretné mindenki, ha ez a lakásához tartozó terület egy kis intim zug lenne. Építészetileg és terveken gyönyörű egy hatalmas…..
A blogot régóta követők előtt nem titok, mennyire szeretjük a sci-fi műfaját. Elég csak a névadónkra gondolni, méghozzá az eredetire, úgyhogy senki ne jöjjön a Charlize Theron-féle rettenet miatt azzal, hogy nomen est omen! Sajnos nem minden alkotás hozza az előzetes várakozások…..
A pszichokiller hangulatú Hárombarát-nyergen úgy üvöltött a szél, hogy még Hasfelmetsző Jackbe is belefagyott volna a gyilkos düh. A Kinizsi Százas mellett a Dögölj meg, Börzsöny! a másik olyan karakteres teljesítménytúra, amit tisztelettel vegyes áhítattal szoktak emlegetni…..
Kecskeszem 2015.02.17 09:08:14
@csz_329: Okoskatörp, az mond neked valamit, hogy közben filmeztek?
Sokáig minden idők egyik legtúlértékeltebb filmjének gondoltam a Harcosok klubját. Nem azért, mert filmes szempontból ne lenne akár egészen kiváló munka, hanem azért, mert kultstátuszát annak köszönheti, hogy egy rakás mesterkélt álbölcsességgel zsúfolták tele. Azonban…..
A teaser után megérkezett a Magyarországon forgatott Herkules teljes előzetese, melyből kiderül, hogy a hősből szoldossá vedlett Herkules ezúttal csapatban osztja a népet - e világit és földöntúlit egyaránt -, és a humor sem áll messze tőle, továbbá kiderül az is, hogy a tanga…..
Globális felmelegedés? Olvadó jégsapkák? Városok víz alatt? Egyik lehetséges reakció: kit érdekel, akkor már úgyse élek, meg amúgy sincs itt tenger. Kevesen veszik komolyan vagy foglalkoznak vele a mindennapokban, pláne ha nem tengerek, óceánok közelében élnek. Ezt a közönyt…..
Kecskeszem 2014.05.09 20:38:50
@milliliteratura: a szorost bezárjuk, a Dunát meg átlapátoljuk rajta mi?
A tegnap esti The Walking Dead-finálé nézőinek egy külön meglepetést is tartogattak az utolsó reklámszünetre, úgyhogy a zombihorda mellett ők nézhettek először farkasszemet Caesar (Andy Serkis) dühös seregével, akik már harci készültségben várják a júliusi összecsapást az…..
Kecskeszem 2014.04.01 10:07:52
@Zalaba_Ferenc: @Bérgyilkos Bohóc: Pontosabban a majmok nem maguktól lettek okosak, ahhoz kellett az a bizonyos zöld kemikál cucc is.
Hercules rocks! (Magyarországi bemutató: július 24.) ..
Themisztoklész (Sullivan Stapleton) 10 évvel ezelőtt végzett Dáriusz királlyal, és ezzel akaratlanul is elindította a fiát, Xerxészt (Rodrigo Santoro) az istenkirállyá válás őrületes útján, és ugye tudjuk jól, hogy annak mi lett a vége. A görög harcos most ismét szembesülhet…..
Kecskeszem 2014.03.05 07:35:42
@gójgómitic: Abszolút egyetértek! Borzalmasan zavar, hogy egy plázacicát felöltöztettek nagyonmacsó cuccokba és hűdefélelmetes szöveget tettek a szájába, majd pár figurát begyakarolt az edzőteremben.... és ettől most hanyatt esünk. De nem, igazából ugyanolyan vicces. Ide minimum egy Lucy Lawless (Xena) karakter kellett volna.
A film sehol nincs a 300-hoz képest de mindenképp érdekes. Még egy év múlva is emlékezni fogok rá és ez elég nagy elismerés manapság.
Mostanában egyre többet hallani a megújuló energiaforrásokról, mint lehetséges alternatíváról. Földünk szén, kőolaj és földgáz készletei végesek, nem tudni pontosan meddig állnak még rendelkezésünkre. A napenergia hasznosítása csupán egy a sok lehetőség közül. Vajon…..
Manapság sokaknak csípőből jön a reakció, mikor bármilyen hitellel kapcsolatos hírt, ne adj' isten, ajánlást látnak, olvasnak, hogy "mit képzelnek ezek", "a bankárok tették tönkre az országot", "rabszolgasorsba taszítanak a drága hitellel", stb. Lehetne napestig ütköztetni itt az…..
Rémisztően jó mókát ígér a Pixar tizennegyedik filmje, ami több mint tizenegy évvel a Szörny Rt. után érkezik a mozikba. 2002-ben tódultak a magyarok Sullyra és Mike-ra, most se kellene alább adnunk. A szinkron se nagyon teszi. Billy Crystal – Lippai László, mint Mike…..
Amikor nincs egy jó cégér a cégért A városban nézelődve érdemes megfigyelni a különböző boltok, intézmények cégéreit. Ez az első dolog amit meglátunk. Sokszor ez dönti el, hogy bemegyünk-e az adott üzletbe, függetlenül attól hogy szükségünk van-e az ott árult…..
Elérkezett a nagy pillanat, amikor átlépjük a végső határt, Vaderről lekerül a sisak, működésbe lép a fluxuskondenzátor és Roy Batty meghal, szóval végéhez érkezett a minden idők legjobb sci-fijeit összegző listánk. Szkafandert fel és öveket be: rázós lesz a…..
Kecskeszem 2013.04.12 17:28:53
@Zalaba_Ferenc: Mea culpa. A könyvet 5-6 évente elolvasom.
Kecskeszem 2013.04.12 17:30:19
Bár az iPad tud pdf doksit is olvasni, mégis érdemes inkább az ePub formátum használata! Mi az előnye az ePub-nak a pdf-hez képest? Szavakat különböző színekkel (sárga, zölt, kék, rózsaszín, lila) be lehet jelölni (mintha kiemelő filccel kihúznánk). Megjegyzéseket lehet…..