Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mafric28

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyugdíjasok mindig az aktuális kormány legkedvesebb barátja: a nyugdíjat az állam adja, és 3 millió szavazó az 3 millió szavazó, a másik 5 millióval pedig csak a gondok-problémák voltak.Tegnap az Index közölte, hogy a kormány tervezi a 13. havi nyugdíj visszaállítását, már…..
mafric28 2013.01.11 15:45:49
@fal_adja_a_masikat:
Ne keverjük a szezont a fazonnal, vagyis a munkanélküli járadékot a közmunkáért kapott "bérrel". A járadék ugyanis az mszp-nél magasabb összeg volt, mint a mostani 28e. A "bérnek" csúfolt valami helyett a közmunkások a minimálbér összegét kapták (akkoriban 60e körül járt, de lehet nem jól emlékszem). Akkor most mi jót is tett a fidesz ez ügyben?

A másik közkedvelt téma, ahogy látom, közalkalmazott kontra versenyszféra. Észre kellene már venni, hogy abból, ha egymásnak uszítjuk a 2 réteget, jobb nem lesz. Ezzel kapcsolatban sose értettem az adózik-nem adózik vitát. Teszem fel, én egy tanár vagyok, veszek a péknél (aki ugye a jó oldalon áll, mert termel és adózik) az állami fizetésemből egy kiflit, ami után ugye a pék adózik. Abból a pénzből, amit rajtam keresztül az államtól kapott. Akkor most ő is átállt a sötét oldalra? És erről jut eszembe, az állami fizetések... Nem tudom, mennyire vagytok képben arról, hogy az egyetemek hogy oldják meg a "nincsmegszorítás" okozta problémákat: a legtöbb oktatót elküldik fizetés nélküli szabadságra, majd alkalmazzák valamilyen (ipari vagy EU-s) projektre. Közben persze az így bejött kutatási feladat mellett az oktatást ugyanúgy csinálnia kell tovább. Ugye milyen jó máris közalkalmazottnak lenni, dupla meló szimpla fizetésért? Még mindig irigyli őket mindenki, remélem. Jut eszembe, hogy akkor most ki is fizeti a közalkalmazott oktatót? Ha már nem az állam, akkor az az oktató most már a jó oldalra állt, hisz az adójára valót (sem) az államtól kapja már.
mafric28 2013.01.11 16:01:45
@Zedder: idézed faltól:"Viszont a gazdagok, akik 180ezer Ft kerestek (mert az már gazdagság egy mszpsnek...) azok már 36%-kal adóztak. 500milliárd Ft-tal több pénz marad az embereknél az szja változások miatt.."

Ebben csak az a vicc, hogy az sem 36% volt. Aki csinált abban az időben adóbevallást, az tudja, hogy a bruttó bér 1,5M -ig 18%-kal adózott, és csak az afölötti részre kellett 36%-ot fizetni.
Az 500 milliárd nagy része pedig nem a 180e-s fizetésűeknél maradt.... de nem is a 280-asaknál... azzal azok szakítottak vastagon, akik közelebb járnak a millióhoz, vagy feljebb. De ők meg szegények rá is voltak szorulva, nehogy már sajnáljátok tőlük azt a pár szárezer pluszt havonta:) Irigy népség :D /Irónia off :)/