Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kertember

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasok Ken Follett: A katedrális 2017.09.16 14:01:48
Amikor megjelent A katedrális első kiadása még a főiskolai padot koptattam. Mivel már akkor is megtetszett a mű, ezért megvettem. Többször nekifogtam az olvasásának, de az első száz oldalon sose jutottam túl. Megvallom őszintén, hogy a könyv stílusa, nyerssége az, ami megfutamított. Elriasztott az a…..
Az egyszerű cím mögött nagy mélységek húzódnak. Tudósok, kutatók régóta foglalkoznak a kérdéssel, sajnos a széles nyilvánosság kizárása mellett. Ez a kizárás nem is helyes megfogalmazás. Biztosan vannak a kutatásnak olyan területei, amelyek nem nyilvánosak, de sokkal inkább arról van szó, hogy az…..
Nagy intellektuális élményt nem nyújtó, de unaloműzőnek megfelelő könyvecske. Ráadásul gyors sikerélménnyel is kecsegtet még a lassú olvasók számára is, hiszen vékonyka könyv, nagy betűkkel, tele párbeszéddel és szűk sorokkal. Egyszóval, ha nekiülsz, akkor egy lélegzetvétellel az agyadra…..
  Nem egy nagy durranás. Nem tudom ki volt előbb a piacon, de mindegy is, az biztos, hogy Santos és Dan Brown egy területen mozog, de utóbbi messze veri a vetélytársát. Persze nem is biztos, hogy versengenek.  Nem az első könyve az írónak amit megveszek és elolvasok, talán nem is az utolsó. Meg…..
  Karen Rose regényeibe mélyen beleszövi a romantikus szálakat. Nem véletlen, hisz romantikus krimik, regények írója. Talán az íráskor uralkodó hangulatát függ, de egyik regényébe erősebb ez a romantikus vonal, míg a másikban inkább a véres horror vonal domborodik ki. Könyvei krimik, de annak is…..
Olvasok Nemere István: Bio titok 2017.08.07 14:52:27
Nemere István munkásságának gyerekkorom óta nagy tisztelője és rajongója vagyok. Ennek a könyvnek a megvásárlásában is nagy része volt ennek a pozitív előítéletemnek. Vétel előtt nagyjából belenéztem a könyvbe, de sok időt nem szántam rá. Sajnos ezt megbántam az olvasás során, még akkor is, ha…..
Olvasok Adam Brown : A kód. 2014.06.06 13:56:10
Egy nap alatt kiolvasható, nagyon egyszerű stílusban megírt, mindenféle látványos leírást nélkülöző könyv. Témáját tekintve összeesküvés elmélet. Mostanában egyre több olyan könyv jelenik meg, melyeket nem tudok más címszóval illetni, mint az összeesküvés elmélet. Nos…..
Nem nyújt frenetikus olvasási élményt, nekem mégis tetszik. Az ötödik csapdája egy regényfolyam negyedik kötete. A negyedik, A hatok hatalma és a Kilencedik titka után ez a legújabb rész. 2013 karácsonyára jelent meg. Az író folyamatosan írj a regényt, ami egy kis csúszással…..
Ismét egy csodás példa a mágus újságírók tárházából. Rendesen fogynak azon újságok, amelyek nem az emberek átverésén fáradoznak.Nem az a típus vagyok, aki beáll egy nagyáruház újságos polcai elé, és végigolvassa az újságokat. Vannak megbízható folyóiratok, melyekben…..
Szomorúan tapasztalom, hogy az újságírás színvonala egyre zuhan. Persze van kivétel újság és újság között, sőt akár egy újságon belül is találni jó cikkeket, de mostanában egy-két cikk már kiverte nálam a biztosítékot.  Az egyik ilyen még az ünnepek előtt 24…..
Nagyon olvasmányos, tanulságos, lebilincselő regény. Műfaját tekintve nem könnyű besorolni. Krimi, thriller, de akár lehetne valóságon alapuló dokumentumregény is. Bár a könyvből és a hozzá tartozó kísérő információkból nem derül ki, hogy megtörtént-e ez az eset, de a…..
Aki paleozik és még nem olvasta, vagy aki még csak most érdeklődik a paleolit felől, vagy aki szeretné tudni az igazságot a modern kor orvoslásáról, és a modern kori betegségekről az mindenképp olvassa el ezt a könyvet. Az érdeklődők és kétkedők a sok paleolit könyv közül…..
Olvasok Karin Slaughter: Bőr 2013.11.24 14:23:01
Nem az első könyvem ettől az írótól, de az első művét még akkor olvastam, amikor nem készítettem olvasónaplót. Érdekes, hogy régen gyermekkoromban is fontosnak tartottam listát vezetni azokról a könyvekről melyeket elolvastam. Igaz akkor még nem volt internet, de még…..
Robin Cook rajongók számára nem titok, hogy kedvencük könyveinek túlnyomó része az orvoslás világából származó krimik. Olyan krimik, melyekben az ötlet a mindennapokból származik, aktuális és lássuk be sokszor gondoljuk azt a könyvei olvasásakor, hogy meg is…..
Olvasok Így kezdődött. 2013.01.10 18:56:15
Gyerekkorom rengeteg élménye közül egyet kiemelek, amely az olvasással kapcsolatos. Ez az élmény talán meghatározó befolyással volt/van arra, hogy szeretek olvasni, tisztelem a könyveket. Tudatosan nem érzem a befolyását, de ki tudja tudat alatt mennyire munkálkodik bennem. Az…..