Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KlujberP

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!Úgy látszik nem volt hiábavaló a sok kérés, bejegyzés, meghallgattak az égiek, vagy Ti, vagy mind kettő!Pár héttel ezelőtt megkeresett egy blog olvasó, aki mellesleg elég jártas elektronikában és autó ügyben. Nem részletezném egymásra találásunk körülményeit,…..
Ma este ilyen újra és újra hozzászólós kedvem van alvás helyett, így nem bírom megállni, hogy ne fűzzek pár keresetlen szót a mindenféle blogokon és fórumokon feltűnő retorikai(nak szánt) fogáshoz, mely szerint aki megkritizál valamit, az azért teszi azt, mert irigyli a kritika…..
KlujberP 2007.11.27 10:53:44
A tömegközlekedésről és az autókról sok szemszögből, sokfélét meg lehet állapítani. Valóban tény, hogy a tömegközlekedést éppúgy lehet szeretni és utálni is, mint az autózást. Vidékiként nekem volt alkalmam mindkettőt kipróbálni. Az autó valóban nem presztízskérdés, csak egyeseknek.

Nekem, aki az autózást, a vezetést nagyon szeretem, még a legnagyobb dugó, csúcsforgalom is örömet tud okozni. Előrebocsátom, hogy nincs se pollenszűrő, se légkondícionáló berendezés nincs az én kedves négykerekűmben, viszont letekerhetem az ablakot a legnagyobb melegben, és nem érzem magam rosszabbul még így se, mint a légkondícionálóval ellátott tömegközlekedési eszközön, amelyen a tömeg miatt mintha nem is üzemelne a berendezés (már amelyiken van).

Viszont aki autóval jár, igenis felelős a közlekedés többi résztvevőjéért is. Beszélhetünk itt a mobiltelefonról, de a többi hozzászólás már minden érvet és ellenérvet felhozott, emellett számos olyan tényező van, ami elvonhatja a vezető figyelmét, pedig a vezetéshez 100%-os, folyamatos figyelem kell. Ezért is szeretem :) Amikor autóval utazom, tudom, hogy rajtam múlik az, hogy biztonságosan megérkezem-e, hogy mikor érek haza, és nem azon aggódom, hogy igen, most éppen nem késett a vonat, de az állomás előtt azért negyed órára megáll, nehogy véletlenül időben beérjen.

Nekem az a tapasztalatom, hogy - néhány esetet kivéve - sokkal hamarabb célba jutok autóval, mint a tömegközlekedési eszközzel, nyilván, én nem a Margit hídon szeretnék átjutni a legnagyobb csúcsforgalomban.

Ez az autó-szeretet azzal kezdődött, hogy 14 évesen kezdtem rendszeresen tömegközlekedni, addig ugyanis minden elérhető volt gyalogosan. Egy év után átpártoltam a kerékpárra, tehát nem az autót szerettem meg, hanem a tömegközlekedésnek üzentem hadat. Persze, itt a nagy Budapesten ez más, mint egy kis vidéki városban, de inkább itt is sétálok, ha olyan helyen vagyok, minthogy felszálljak a tömegközlekedési járművekre. (megjegyzem, nekem is van BKV bérletem). Egyszerűen nem szeretem. De ez nem jelenti azt, hogy az autós lenézi a tömegközlekedőt, és fordítva. Hiszen mindannyian emberek vagyunk, és egy a célunk: élni, lehetőleg minél boldogabban.