Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Ádám Ninjutsu oktató

4 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Vasárnap hajnal volt. Legszívesebben átfordultam volna a másik oldalamra, de Anyai nagyapám ragaszkodott hozzá, hogy felkeljek és vele tartsak. Nagy nehezen kitöröltem az álmot a szememből és átkoztam a sorsot, hogy a reggeli rajzfilmek helyett az öreggel kell kimennem a piacra,…..
Rengeteg legenda, film, történet kering a világban a legendás ninja harcosokról. Megítélésük más és más társadalmi rétegenként. Horváth Ádám ninjutsu önvédelem oktatót, a Bhima Dojo vezetőjét kértük meg, hogy válaszoljon néhány kérdésünkre. Kik voltak a ninják -…..
Bárki kerülhet olyan helyzetbe az életben, hogy meg kell védenie magát egy konfliktusos szituációban. A legtöbb esetben ez azt jelenti, hogy futni kell, ám előfordulhat, hogy erre nincs lehetőség. Ilyenkor pedig szembe kell nézni a támadóval, vagy a támadókkal, hisz a testi…..
  Ninjutsu egy harcművészet. Harcművészet azt jelenti, hogy harcolunk, vagyis a harcot tanuljuk gyakoroljuk. A Harc az nem bunyó, hírig, vagy verekedés, hanem élet – halál küzdelem. Ezt tanuljuk és ennek az elveit igyekszünk megvalósítani művészi szinten. Ninjutsu 9Iskolát,…..
Nem mehetünk el most már szó nélkül amellett, hogy terjednek a hírek a Facebookon, és az Indexen is szólt már róla cikk, hogy egy alighanem zavarodott nő gyerek(ek)et próbál elcsalni, elvinni a XIII. kerületben egy iskolából, Óbudán egy játszótérről, bár az még nem nyert…..
Horváth Ádám Ninjutsu oktató 2013.09.18 10:34:43
Szia! Nagyon jó cikk és érdekes feltevés!
Nekem nincs gyerekem, de harcművészetet tanítok nekik 5 éves kortól, lassan már 3. éve és sokat gondolkodtam ezen a témán.

A tréningeknek a filozófiája az, hogy
"Nem megóvnunk kell gyermekeinket az élet nehézségeitől, hanem alkalmassá kell tennünk őket azok leküzdésére."

Ezt úgy igyekszünk megvalósítani, hogy nem verekedni tanítjuk őket ebben a korban, hanem készség szintjén elsajátíttatjuk velük azokat a mozdulatokat, amiket aztán majd használhatnak önvédelemre. de nyilván valóan nem taníthatjuk ugyan úgy őket, mint a felnőtteket, ugyan azon dologért, mint amit te is írtál a lányodról, hogy miként reagált amikor elmesélted neki a történetet.

Sokféle alternatív speciális módszerünk van egyéb gyermekek ellen elkövetett erőszak kezelésére. A magunk részéről egy nagyon jó technikaként kifejezetten ilyen esetre azt tanítjuk a szülőknek és a gyerekeknek is, hogy beszéljenek meg egy jelszót.
Ez egy titkos jelszó legyen, amit csak a gyerekek, meg a szülők tudnak, és ne az legyen a gyereknek bevésve, hogy ne menjen el a csúnya nénivel, hanem az legyen neki bevésve, hogy csak azzal menjen bárhová, aki tudja ezt a titkos jelszót. Sőt, ha valaki el akarja csalni, akkor egyből kérdezze ezt meg tőle, és ha az illető nem tudja, akkor egyből kezdjen el segítségért kiabálni, meg szaladni egy másik felnőtthöz a közelben.

Ezzel a módszerrel ugye elérjük, hogy bizonyos védelmet kap a gyermekünk, és megóvjuk attól is, hogy ecsetelnünk kéne neki, hogy miért ne menjen el idegenekkel sehová.

Remélem segítettem!
Horváth Ádám Ninjutsu oktató 2013.09.18 15:09:07
@AnyaMama: Igazából csak a "józan paraszti ész" diktálja ezeket a dolgokat. Csak fontos, hogy az ember ne álljon szentimentálisan a világhoz, hanem képben legyen azzal, hogy milyen veszélyek leselkednek a gyerekekre. Na meg persze kell hozzá egy fajta bölcsesség, hogy átgondolja ezeket a dolgokat és keressen rá megoldást. Na meg mindezt képes legyen egy gyerek nyelvén elmondani úgy, hogy a gyerekbe se a parát ültesse bele, hanem az éleslátást...
Ez igazából egy művészet. :)
Horváth Ádám Ninjutsu oktató 2013.09.18 15:13:58
@Kovácsné: A gyerekek legegyszerűbben az ismétléssel tanulnak és gyakorlással. Na és ez alól mi felnőttek sem vagyunk kivételek. A jelszót gyakorolni kell, esetleg meg lehet kérni ismerősöket, hogy gyakorolják a dolgot, megkérni őket, hogy próbálják ki a gyerekek. Hogy ne akkor kelljen először csinálniuk élesben amikor tényleg valami szitu van.
A gyerekek külön kis világban élnek, és ha valami furcsa, vagy kellemetlen, akkor azt megérzik és gyakran reagálnak ledermedéssel és tűréssel.
Ilyen jellegű képzés még nincs ha jól tudom, de adtatok egy jó ötletet, hogy lehetne ilyen kis családi tréningeket tartani ovisoknak és a szülőknek, ahol ilyen szitukra készítik fel őket, és gyakorolják ezeket a dolgokat.
(Hogy a szülő se felejtse el...)
Az októberi második Matolcsy-csomag első két pontja volt a bankokkal kapcsolatos: 1, a bankadó marad, azaz 2013 után mégsem feleződik meg, a kormány nem tudja tartani a bankokkal kötött megállapodást - ezt 72 milliárddal több bankadót jelent a korábbi tervhez képest 2013-ban2, a…..
Horváth Ádám Ninjutsu oktató 2013.01.10 12:16:00
@Jani haverja:

Ismét egyet kell, hogy értsek veled.

De a váltás nem egyszerű. az általam felvázolt elképzelés is alulról szerveződő dolog, de nem lehetne azt mondani, hogy na akkor holnaptól mindenki így. Vannak jelenlegi problémák, amit apáink hagytak ránk, vagy amivel a bankok húztak be minket a csőbe. Ezekkel igen is kell kezdeni valamit, vagy legalább tompítani kell a csattanásukat. Erre van talán lehetősége Gyurinak ebben a pozícióban, ha elég elszánt és ügyes. (És én annak ismerem)

Közben pedig ezzel párhuzamosan elkezdődhet az alulról szerveződés, vagyis az emberek elkezdenek gondolkodni, tevékenykedni. Például szintén az elmúlt egy évben, ha jól tudom elég jelentős mértékben csökkent a Budapesten élők száma is.
Horváth Ádám Ninjutsu oktató 2013.01.10 12:18:54
@Roltii:
Ha a szegény azt jelenti, hogy van egy saját háza, meg földje, ahol megtermeli az ennivalót magának és a családjának, nem függ semmilyen rendszeren, mert nem kell gázt, villanyt fizetni, mert előállít mindent magának (Max a netet kötetheti be. :), akkor igen ez szegénység.

Viszont a panelban élést nem nevezném életnek, és ezt mindenki tudja legbelül, aki valaha lakott ilyen magasfalukban. :)
Horváth Ádám Ninjutsu oktató 2013.01.10 12:27:30
@zrobasé: Kedves tőled ismét, hogy a téma helyett rólam beszélgetünk. Örülök neki, hogy végre boldogságot kívánsz nekem, és nem a vesztemet akarod. Ez nagyon kedves tőled, és így legalább láthatom, hogy nem volt időpocsékolás ennyit gépelni. :)
Gyűlölet pedig bár van bennem, mint mindenkiben, most kicsit sem érzem, hiszen nincs miért gyűlölködnöm. Eddig szántalak, de most bearanyoztad a napomat, hogy sikerült egy jókívánságot is kapnom tőled. Köszönöm. :)