Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyt84

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A következő levélben olvasónk abban kéri a segítségünket, hogyan távozhat a felmondási idő letelte előtt a munkaadójától?"Tisztelt Tanácsadó!Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy munkavállalói rendes felmondás esetén minden esetben kötelezhetnek a felmondási…..
nagyt84 2013.01.09 10:11:14
Tisztelt Tanácsadó!

Több mint 4 éve dolgozom ugyanazon a munkahelyen, eddig teljes munkaidőben, évente megújított határozott idejű szerződéssel. Pár hónap múlva lenne meg az 5 év munkaviszonyom, mely után - tudomásom szerint - a szerződésem törvényileg határozatlan idejűre emelkedne (azonban javítson ki, ha tévednék ebben), amely nekem elég fontosnak számított. 1 hónapja azonban bejelentették nekem szóban, hogy mivel rosszul megy a cég, de szeretnének munkaerőként megtartani, ezért vagy kijelentenek a munkaviszonyból vagy 4 órás részmunkaidőbe jelentenek be, viszont gyakorlatilag továbbra is napi 8 órában, heti 40 órában dolgoznék ugyanannyi bérért. Tavasztól viszont újra teljes munkaidőben lennék bejelentve. Azonban erről semmilyen írásbeli értesítést nem kaptam, új szerződést és semmi egyebet nem írtam alá, de a bérpapírom alapján most tudtam meg, hogy azóta (tehát már 1 hónapja) 4 órás munkaidőbe vagyok bejelentve. Ez mennyire törvényes? Jogorvoslattal lehet-e élni?
Illetve ha semmit nem tehetek ellene, és tavasztól újra teljes munkaidőben leszek bejelentve, onnantól kezdve további 5 évig kaphatok határozott idejű szerződést? Ha szülni szeretnék, beleszámít-e a munkaviszonyba a 4 órás munkaidő? Mire számíthatok ebben az esetben?
Illetve felmondás esetén ekkor is érvényes rám a 30 nap felmondási határidő, mely az előző (tehát a teljes munkaidős) szerződésemben lett rögzítve?