Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kendall

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig csodálattal olvasom, milyen szenvedéllyel tudnak a kutyások írni a kedvenceikről, az ilyen posztok éppen emiatt mindig nagyon érdekesek szerintem. Korábban volt már írás arról, milyen kutyásnak lenni Németországban, Angliában és Új-Zélandon (még inkább: milyen kutyával…..
Kendall 2015.10.27 10:13:26
@gabuschka: régen én is "kutyaméretű" kutyában gondolkodtam, de FB-n rábukkantam a csivavamentő Erdélyi Beatrixre és örök hála neki, amiért rájöttem, hogy miért ne lehetne egész picit? Végülis a kiskutyám nem tőle lett örökbefogadva, de neki köszönhető, hogy kutyás lettem. Hogy tudtam eddig nélküle élni! Pont olyan "normális kutya", mint nagyobb társai, csak egyszerűbb vele lakásban. És nem kis idegbeteg bolond, hanem kiegyensúlyozott, jófej és jó lakásőrző!

Külön gratulálok a kutya férfi gazdijának, aki megtalálta és nem hagyta sorsára! Emberségből jeles! És a fizetség érte: megszámlálhatatlan boldog óra, nap, év!!!
Sajnos végtelen sok kutya vár gazdára telepen, menhelyen, ne vásároljatok, fogadjatok örökbe! Nem csak kölyök lehet jó kutya, enyém is felnőttként került hozzánk és semmiért nem cserélnék. A "menő" kiskutyák, ilyen a csivava is, és yorki, bishon, stb. akit 20-30 ft-ért árulnak, mind putriban, disznóólban, ketrecben szaporították nyomorultul tartott szülőktől, NE vásároljatok olyat!!! A felelősség a miénk, kinek tömjük a zsebét!!!
Kendall 2015.10.27 10:40:07
@Kendall: javítás: 20-30 ezer ft-ért árulják jófogáson, stb.. helyen.
Kendall 2015.10.27 12:53:19
@Perky.: Nem. Amíg megveszik a telepen szaporított kutyákat "olcsón" - addig szaporítják is. De ha nincs rá kereslet, vége a biznisznek. Az olcsó azért van idézőjelben, mert lehet h 25 e ft-ért megkaptad (szemben mondjuk 80-100 e ft-os kiskutyával valódi TENYÉSZTŐTŐL) de végletekig elcsigázott, éveken át nonstop fialtatott, állatorvos által nem látott, nem oltott, moslékon, alig-kaján tartott szülőktől szerinted milyen egészségi állapotú kiskutyát kapsz? hamar elpusztul, vagy folyamatosan hordhatod orvoshoz és rögtön nem is olyan olcsó. Nehéz felnyitni az emberek szemét, de dolgozni kell rajta.
A hét elején olvashattátok egy érdekes „párposzt” első felét, melyben a Dubaiban élő MsG írta le elindulásának történetét. Ma a páros másik fele, MsT következik, aki Németországban él és nem mindennapi körülmények között került ki. (A képekért jár neki a…..
Kendall 2015.10.08 12:52:06
@Bredpitt Monika: ezt tisztítás, szagtalanítás miatt csinálja az ember lánya, ezért csalódás lesz, ha utána még büdibb a gép, de AZ ELSŐ POFONNÁL NEM SZABAD FELADNI (hehe) mert a flakon ecet és a 90 fok felmarta a megkövült koszt, ami alatt újabb szagos réteg van - ezért FUSS NEKI ÚJRA ÉS SIKERED LESZ! Szóval 2-3X mosd át a gépet ruha nélkül és rendben lesz.
Kendall 2015.10.08 13:08:19
@Bredpitt Monika: én már vagy 2 éve minden mosásnál löttyintek ecetet a dobra és az öblítő tartóba is ecetet (kb.1-2 ek) vizet és kb.10 csepp illóolajat teszek. Ezt bőrgyógyász ajánlotta öblítő helyett.
Ma is nyaralunk még egy kicsit (ne feledjétek, jöhetnek még a képek és a szövegek a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!), méghozzá Mónika kalauzol bennünket Amerikában. A poszt néha el-elkalandozik,…..
Határátkelő Színek és fonákok 2015.06.25 06:50:00
Finnország, Ausztria és Új-Zéland adják a mai történet fő sarokpontjait, a szerző pedig Péter, aki érdekes nézőpontot és struktúrát választott, hiszen mindhárom (sőt, Magyarországgal együtt négy) ország esetében leírta a pozitívumokat és a negatívumokat is, még ha csak…..
Közel másfél hónapja jelent meg Mónika posztja, melyben azt a vívódást írja le, hogy visszaköltözzön-e kislányával Amerikából Magyarországra. Akkor rengeteg hozzászólás érkezett, ilyen is, meg olyan is, erre válaszul írta a mai posztot. Közben ugyanis megszületett a…..
Kendall 2014.11.04 11:46:40
@brandistock: Szia! Móni olvasta a hozzászólásodat, de mivel nem regisztrált, nem tud kommentelni és most eléggé elfoglalt, engem kért meg, hogy írjak Neked. Köszöni a kedves hozzászólásodat és üzeni, hogy most is ír egy posztot, ha minden igaz, itt a HÁ-n meg fog jelenni 2-3 hét múlva. A címéből fel fogod ismerni. Abban választ ad a kérdésedre is! Üdv addig is! :)
A mai alighanem a blog történetének egyik leginkább érzelemgazdag írása, vallomás a javából. Szerzője, Mónika az Egyesült Államokban él (immár nem először), és egyszerre birkózik a honvággyal, aggódik kislánya jövőjéért, és próbálja megtalálni a helyes utat. Miközben…..
Kendall 2014.09.05 13:06:20
Sziasztok! Évek óta olvaslak Benneteket, de most muszáj hozzászólnom. Teljesen megértem a Poszterinát, mert 2 évig én is mondhattam magamról, hogy Jersey Girl voltam. A legfantasztikusabb családnál laktam NJ "Rózsadombján" sok nagyszerű magyar lányt ismertem meg, akikkel az azóta eltelt 15 évben is szoros barátságban vagyok, lakjanak itthon Mo-on, NJ-ben vagy Floridában, kinek hogy alakult a sorsa. Hogy rövid legyek: voltak "tipikus amerikai dolgok", amik irritáltak, és Mo-ról csak a szépre emlékeztem. Majd hazajöttem, és itthon minden szürke és rossz volt és csak a szép Amerikára emlékeztem és iszonyatosan vágytam vissza. Több barátnőm is oda-vissza költözött, hidd el, akárhol élsz, a másik ország fog hiányozni! Nehogy hazaköltözz! Előbb rendezd le a papírokat ha már ezt eddig nem tetted (elég butaság volt).
Te bizonytalan vagy, nyilván a lányod is, hisz neki is hiányzik (átmenetileg) az itthoni élete, de ezt csak erősíted benne. És nem tehetsz rá akkora felelősséget, és nem kívánhatsz tőle akkora áldozatot, h megkérded, mi legyen ha neki jó a suli de te jönni akarsz? Irántad érzett szeretetéből mondta hogy akkor hazajöttök, de nem lehetsz ilyen önző!!!!!!!!!!! Itthon lakva meg oda vágynál, tudhatnád magadról!

Apa: menet közben írod, elváltatok, majd megint férjedként emlegeted, közös programok - lehet még ez is pozitívan alakul. És ő, mint Apa, USA állampolgár megteheti, hogy USA állampolgár lányát nem engedi veled haza!

A magyarja miatt ne aggódj, te rendületlenül úgy beszélj vele, esti mese, netről filmek, stb. Jersey-ben kismillió magyar van, nézz utána magyar közösségeknek, találhatsz kapcsolatokat!

Az meg általánosítás hogy itthon csak pénzért műti meg az orvos a gyerekedet. Ilyen IS van, de pl. ismerős 12 éves kisfiút kemóznak, sehol senki egy fillért nem fogadott el a szülőktől és maximális törődést kapnak!

Amerikai iskolákban erőszak: sajnos előfordul, de már itthon is, nem szabad 1-1 kiragadott dolognál leragadni.

Nem tudom elképzelni 100e Ft fizuból hogy lehet hétvégi kirándulásokat is szervezni utazás, szállás, stb.. Ne ez legyen a perspektíva!

Többieknek: itthoni barátnőm amerikai férje úgy járt a gyerekekkel itt Mo-on játszótérre, hogy a babakocsi egyik cumisüvegtartójában a cumisüveg, másikban egy doboz sör. Mindig. Jó, h nem írjátok a Poszterináról h gyerekekre veszélyes alkoholista disznó. Persze attól függetlenül nem volt jó ötlet. Mindegyikünkkel fordult már elő hirtelen jött ötlet, ami nem volt a leghelyesebb.

Én felfogtam, átérzem a csapongó leveled, érzéseid, de MARADJ!!!
Kendall 2014.09.08 09:12:23
@blackhair-lady: "ez egy nagyon segitokesz komment volt, remelem olvassa Moni es sok erot merit belole. En koszonom a neveben is!:)"

MÓÓÓNIIII!!!!!!!!!!
A post elején elkerülte a neved a figyelmem, de ahogy olvastam blackhair lady válaszát nekem, egyből összeraktam.... Hogy ez olvasáskor nem esett le!!!!!
A Kendall névből Te is tudod, én ki vagyok... :)

Móni, haza ne gyere, mert s.ggbe rúglak! ugyan azt csinálod, érzed, mint az elmúlt x évben, csak a helyszínt variálod. TUDOD, hogy ha visszajössz, PONT UGYAN ÍGY FOGSZ ÉREZNI, csak majd oda vágysz. Most már rakd rendbe a papírjaidat, és nézz szembe a ténnyel, hogy ez az érzés örökre megmarad. Üdv Jonnak! ;)