Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ns

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Február vége óta Veronika már soha többé nem tart többé kiselőadást nekünk. Jó utat Veronika, pihend ki Magad! Köszönöm!   Veronika dokinéni a háziorvosunk. Élete nagyobbik részét üzemorvosként töltötte. Azután háziorvossá lett a férjével, Csabával együtt.…..
ns 2013.01.08 11:34:10
Kedves kommentelők...
Igen, sajnos meghalt. Közel két éve.
Az édesanyám volt.

Látom, a kommentek régiek már, de azért pár dolgot tisztázok.
Kezdjük azzal, hogy szakmailag elismert orvos volt, a kollégái és a betegei is szerették és bíztak benne. Talán ez a legfontosabb.

Másfelől, a poszt nyilván nem egy hiteles diagnosztizálási esetleírás, hanem egy beteg szeretetteljes visszaemlékezése. A páciens maga nem orvos, nem stopperrel mérte az időt, és nyilván nem azzal törődött, hogy a poszt diagnosztikai kódex szerinti makulátlanságot bizonyítson (egyébként nem kételkedem benne, hogy a valós történésben nem találhattunk volna kivetnivalót), hanem azt szerette volna kifejezni, mennyi törődést és odafigyelést kapott, az orvos a betege mellett volt, és a szükséges módon be is avatkozott.

Kedves kommentelők, nyilván nem vagyok elfogulatlan, hiszen számomra a poszt nem csupán egy ismeretlen orvosról szól, mint legtöbbetek számára.

@Tempus-Anh: sok mindent mondhatnék. Kérlek, ne felejtsd el, hogy szavaid másokat hogyan érinthetnek, és hogy írásban rögzített véleményed nem a tényekre, hanem a tényeknek egy posztba sűrített kivonatára alapozod. Az általad "ultragáz"-nak nevezett "mamóca" kiváló és elkötelezett orvos volt, mély hivatástudattal és példamutató emberi hozzáállással.
Kívánom neked, hogy sikerüljön megértened, miért fontosak ezek az elvek, és kérdezd meg esetleg a pácienseket, ha véletlenül a kezed közé kerülnek, igénylik-e a törődést.

A professzorodról közölt kis anekdotádról csak két észrevételt tennék. Egyrészt ez a viccesnek tűnő hímsoviniszta felfogás nem csak ízléstelen és idejétmúlt, de alapvető tudatlanság húzódik meg amögött, amikor a nők alkalmatlanságáról viccelődünk válogatás nélkül.
A másik, ennél e kontextusban még fontosabb dolog, hogy a helyes magatartás nem azoknak az eltanácsolása az orvosi egyetemről, akik nők, hanem azoké, akiknek arroganciája és hozzáállása megcsúfolja ezt a hivatást.