Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bodnár Zsolt

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Smoking Barrels Félvilág (2015) 2015.12.09 06:00:00
Miközben a Filmalap felemás sikerrel gyártja a mozifilmeket, a tévéfilmek esetében sokkal egysíkúbb a kép a magyar piacon. Igaz, ez főként két ember, Szász Attila és főleg Köbli Norbert érdeme, utóbbi ugyanis A vizsga óta nagyjából éves szinten szállít egy-egy remek tévés…..
Lisztes megmondja a tutit Ötszáz. 2014.06.09 15:00:00
Mérföldkőhöz érkeztem, örüljetek velem együtt :) Noha az 500 filmkritikán már túlléptem (lévén a Filmbook blogra is írtam - ezidáig - 110 alkalommal), ezzel a bejegyzésemmel a saját blogom 500. cikke is megszületett. És én erre nagyon büszke vagyok. Sok minden történt ez…..
Bodnár Zsolt 2014.06.12 00:14:57
(re)watch Arcok: Nicole Kidman 2014.04.26 16:35:00
Máris itt a harmadik ausztrálunk, aki mutatós színészi karrierje mellett sokáig közkedvelt bulvártéma is volt, Tom Cruise-zal való házasságán jókat csámcsogott a nép. Pályája - érdekes módon - a szicentológia hírnökétől való válása után kezdett el felfelé ívelni, 2001…..
Bodnár Zsolt 2014.05.13 12:25:58
@convar: Nem tudom, szerintem legutóbb pl. a Rabbit Hole-ban bizonyította, hogy nem is rossz a mimikája, előtte pedig számtalanszor.
Bodnár Zsolt 2014.05.13 19:28:59
@convar: Értem én, de szerintem 2009-ben, sőt tán már előtte sem volt épp plasztikaszűz.
Miután idén huszonnegyedjére is Oscarra jelölték Woody Allent, újra fejest ugrottam a filmográfiájában, és egy fájdalmas élmény után három újabb kincsre leltem. A Mia Farrowval való válási botrány idején járunk, ez természetesen az aktuális filmekre is…..
Bodnár Zsolt 2014.05.13 12:19:38
@convar: kb. egy hónapja ellopták a laptopom és eltűnt az összes adatom, így az azóta írogatott Woody-szösszenetek is.

Viszont már csak 3 filmre vagyok az összes megtekintésétől, úgyhogy úgy döntöttem, hogy a végén majd egyben írok egy végleges toplistát a 43-ról, majd ha lement a 30 színész :)
(re)watch Arcok: Annette Bening 2014.04.04 15:00:00
Annette Bening nem az a tipikus huszonegyedik századi színésznő, a '90-es években már bőven élte első aranykorát, de a kétezres és a kétezertízes évekre is tartogatott még nagy dobásokat. Egészen hihetetlen szerepválasztásainak köszönhetően a mai napig mindössze 23…..
Bodnár Zsolt 2014.04.04 16:51:26
@lisztes: Próbáltam tartani magam az alapelvekhez, hogy ne legyen tele Jennifer Lawrence meg Carey Mulligan-féle "újoncokkal", sem kiöregedett arcokkal, de azért úgy gondoltam, hogy vannak még olyan idősebb színészek/színésznők, akikre lehet számítani ma is. Az biztos, hogy a 2000 óta vele készült filmek közt vannak rosszabbul sikerültek is, de az ő alakításai attól függetlenül kiválóak. Ha pedig azt vesszük, hogy az Amerikai szépség gyakorlatilag az usán kívül mindenhol 2000-ben jött ki, akkor már csak ezzel az első három helyen lévő alakítással beírta magát a 15-be. De persze, ez szubjektív :)
De tényleg. Mivel gyakorlatilag október-novembertől kezdve másról sem szól a filmes sajtó, csak arról, hogy kit jelölhetnek Oscarra, kit miért nem jelöltek Oscarra, ki fog Oscart nyerni, kiknek kellene Oscart nyerni, ezért itt az idő, hogy túllépjünk a témán. Bár mások ezt már…..
Bodnár Zsolt 2014.03.03 16:24:54
@lisztes: Lehetséges, sőt esélyes. De attól még az Oscart alakításra adják, nem összesített színészi képességekre, és akármennyire imádom J-Lawt, a Hustle-ben szerintem kevés volt, legalábbis Lupitához és Hawkinshoz képest mindenképp.

Bizony, tavaly elég gyatra volt a mezőny, simán kijárt volna neki :)

Az oddsok alapján lehet, fogalmam sincs, de hogy a Véres gyémánt nincs a legjobb 5 alakításában, az száz.
Ahhoz képest, hogy az Augusztus Oklahomában filmváltozata olyan embertelen előnnyel indult, mint az all-star színészgárda, a Pulitzer-díjas alapanyag és a Weinstein-Clooney-Heslov aranykezű producertrió támogatása, kevesen gondolták volna, hogy végül csak egy jó…..
Bodnár Zsolt 2014.01.23 01:19:05
@danialves: Voltak ütős dialógok, igaz, de szerintem legtöbbször erőltetett volt, és szinte láttam magam előtt, hogy az író ül az asztala felett, és pörgeti az agyát, hogy a Pulitzer-bizottságnak meg a többieknek mik fognak tetszeni, szóval eléggé iparosnak tűnt.
A közepétől meg egyenesen idegesítő volt már a sok drámázás, legalábbis nekem. Pedig én tényleg szeretem az ilyen színdarabos, meg egyhelyszínes filmeket (Öldöklés istene, 12 dühös ember, Közelebb, Az őslakó - most amik hirtelen beugranak).
Kicsit körbenéztem a tavalyi év filmes felhozatalában és összeszedtem kb. 30 olyan darabot, amit valószínűsíthetően belátható időn nem hoznak be a forgalmazók szeretett hazánkba (nem hibáztatom őket), ellenben ilyen-olyan megfontolásból engem érdekelnek. Vagy azért, mert…..
Én is összeállítottam az éves toplistámat, vajszívűen 15 (16) alkotás került rá, igyekeztem a nagyobb produkciókat bepótolni, de persze nem láthattam mindent. Az amerikai premierdátumot vettem kiindulási alapnak, tehát a 2013 januárjában nálunk bemutatott filmek már nincsenek…..
Most, hogy már érkeztek visszajelzések a két nagy pörgős filmről is (A Wall Street farkasa, Amerikai botrány), kicsit szorul a hurok az általam hetekkel ezelőtt kiválasztott ötös körül, de bízom az első megérzésben. Egyértelműen ez a legösszetettebb kategória, már…..
Bodnár Zsolt 2013.12.08 00:57:30
@lisztes: Igen, de hát azért a kiscsajt meg a rendezőt jelölték, megtették a magukét :) Szerintem egy jelölést mindenképpen dobnak Gandolfininek, ilyen hype után elég nagy gyökérnek tűnnének ha teljesen lehagynák a listáról, így sajnos tényleg Abdi helye van veszélyben.
Hú, hát akármilyen hardkór dráma-fan valaki, ha a Szeptember című, izzadságszagú Csehov-imitáció nem veszi el a kedvét egy Woody Allen-maratontól, akkor semmi. Tartottam is utána egy jó háromhetes szünetet. Aztán megérte folytatni, a most tárgyalt négy filmből kettő…..
Bodnár Zsolt 2013.12.01 18:26:36
@convar: bizony, ráadásul a kétezres filmjeiből láttam már jó párat, nincs sok hátra.
Úgy néz ki ez lesz idén a királykategória, vagy mi, királynőkategória. Legalábbis ha az eddigi Oscar-szerepléseiket nézzük, jelölések és díjak tekintetében. Ha tényleg ez az ötös lesz versenyben, akkor 8 díj és 24 további jelölés tulajdonosa fog küzdeni egymással. Csak…..
Bodnár Zsolt 2013.11.07 23:55:58
@lisztes: hát én tök meglepődtem, amikor hallottam, hogy a Diana már megy a mozikban, annyira semmi hype nem volt körülötte, aztán olvastam, hogy hát elég szar lett :D
Mindig vannak ilyenek, hogy bejelentenek valakit egy nagy történelmi szerepre és már a casting hír után oscart dobnának neki, ez volt a Freudot játszó Viggo Mortensennel a Veszélyes vágyban, J. Edgar esetében Leo DiCaprióval, vagy a Hitchocknál Anthony Hopkinssal. Szóval amíg nem mutatják be legalább egy fesztiválon a filmet, én már nem hallgatok az ilyenekre.
Bennem is nagy csata dúl Cate és Sandra között :D
Ha a 12 év rabszolgaság viszi a legjobb film kategóriát, akkor nem kérdés, hogy annak egekbe magasztalt alakítást nyújtó főszereplőjének is lesz mit a vitrinbe vágni - ahogy történt az A némafilmes és Jean Dujardin, illetve A király beszéde és Colin…..
Bodnár Zsolt 2013.11.01 21:15:02
@lisztes: igen, olvastam ;) Whitaker mindenképpen esélyes, nehéz lesz 5-öt kiválasztaniuk, Bale-t meg látatlanban (mármint számomra egyelőre mindegyik látatlan, de az American Hustle-t még senki sem látta) nem mertem betenni az ötbe.
Igen, tudjuk, még nagyon messze van a 2014-es Oscar-gála, főleg, hogy a szokásos februári dátumot a marha fontos téli olimpia miatt kitolták március 2-re, de akkor is. Az Oscar egy mechanizmus, amihez már elegendő információ áll rendelkezésünkre. Tolják a producerek a filmeket,…..
Bodnár Zsolt 2013.10.29 22:47:01
@lisztes: Hát a Saving Mr. Banks mégiscsak Walt Disney, az Akadémia mindig odavan ezekért a bennfentes dolgokért, és állítólag Emma Thompson is nagyon erős benne.
A Butlernek sem olyan jó a kritikai fogadtatása, azért került lejjebb nálam, szerintem kicsit elásta magát azzal, hogy túl sokat akart, trailer alapján nagyon szájbarágós, a 12 év sokkal elegánsabb ilyen téren, inkább realista mint propaganda.
A Dallas Buyers Clubra pedig sokan azt mondják, hogy hiába a két hatalmas színészi alakítás, a forgatókönyv nem a legjobb, jó sztori nélkül pedig a legjobb film kategória sem célozható meg - de mondom, ezeknél csak a külföldi kritikákra tudok támaszkodni.
Robbant a Mia Farrow-bomba, Oscar bácsi pedig jött. Csak épp nem Farrow kisasszonynak, aki az 1984-87 közötti időszak tárgyalt négy filmjének mindegyikében feltűnik. Bár a nosztalgia-faktor mindig elég erőteljesen jelen van Woody Allen filmjeiben, ebben az időszakban különösen…..
Bodnár Zsolt 2013.10.23 23:19:03
@convar: úú igaz, köszi, javítottam
Kétségkívül Woody Allen pályájának csúcsán járunk, innen már csak rosszabb lesz a színvonal - persze csak Woody-skálán mérve -, több lesz a közepes film, mint a kiemelkedő. De maradjunk 1979 és 1983 között, amikor Allen nagyon rákapott a fekete-fehérre, de ehhez a…..
Bodnár Zsolt 2013.09.07 12:00:34
@convar: Engem is meglepett, előzetesen csak annyit olvastam róla az alapsztorin kívül, hogy a kritikusokat nagyon megosztotta, volt aki imádta, volt aki utálta. Én meg alapból vevő vagyok az ilyen kikacsintós, önmagára reflektáló, visszatekintő filmekre, amiben van egy csomó utalás, úgyhogy nekem nagyon bejött.
Már azt hittétek, hogy nem lesz folytatása a sorozatnak? Hát egy darabig én is, de aztán elkapott a Woody-hullám, gyorsan ledaráltam a következő négyes adagot. 1973 és 1978 között sok minden történt a hipszterszemüvegek ősatyjával. Talán két legjobb korai vígjátéka (A…..
Bodnár Zsolt 2013.08.21 15:34:10
@convar: Érzésem szerint én is valami ilyet írtam a Belső terekről :D

A 10/10-es dolgot meg előre nem tudhatom. Az Annie Hall azért "csak" 9, mert a vége felé, onnantól, hogy Los Angelesbe mennek Robbal, kicsit leül a film. Nem szeretek csak úgy 10-eseket osztogatni, ha nem érzem úgy, hogy számomra tökéletes volt. Sajnos sok olyan ember van, aki szélsőségesen osztályoz, és a 7-es már közepes filmnek számít, pedig a 10-es skála közepe az 5-ös. Így pedig a 9-es nagyjából a "majdnem tökéletes" kategória. De hát ez egy szubjektív műfaj ;)
Ugye nincs olyan, aki ne ismerné fel ezt az arcot? Pedig, ha jobban belegondolunk, az átlag magyarnak honnan kéne ismernie? Én még az életben nem láttam a tévében Woody Allen-filmet, főleg nem nagy csatornán. Ez is mutatja a komédia mesterének hatását. És hiába van nagy…..
Bodnár Zsolt 2013.08.18 17:33:59
@convar: Igen, még az első a jobbak közé tartozott, de utána azért több is felülmúlta, úgy meg már nehéz jóként emlékezni rá.
Nekem a Fogd a pénzt.. meg a végére már túl fárasztó volt :)
Oké, bár ez eddig sem volt kérdéses, de Martin Scorsese ezennel hivatalosan is bejelentkezett az Oscar-versenybe. Bár a The Wolf of Wall Street (Jordan Belfort emlékirat-gyűjteménye hazánkban A Wall Street farkasa néven jelent meg) jó esetben is csak decemberben…..
Bodnár Zsolt 2013.07.30 21:08:13
@Marcell24: Egyelőre minden jel erre utal. Ráadásul DiCaprio és McConaughey is élete formájában van, én pedig Jonah Hillt is nagyon bírom :D
Bodnár Zsolt 2013.07.31 17:48:18
@Marcell24: Mindenképpen, remélem gyorsan reagálnak a hazai forgalmazók, és még idén láthatjuk a mozikban.
Andrea Segre olasz dokumentarista első játékfilm-próbálkozásából meggyőző alkotás született. Nem az a hárdkór művészfilm, teli filozofikus monológokkal, hanem inkább a letisztultabb, életrevalóbb típus. Ami látványvilágával elgyönyörködtet, cselekményével pedig…..
Bodnár Zsolt 2013.06.29 13:44:36
@lisztes: Igaz, Chioggia viszont Velence tartományban (vagy mikre vannak ott osztva) van, és a Velence név többet mond a magyar embereknek, jobban be tudjuk lőni e szerint.
Robert Rodriguezzel elszaladt a ló. Valószínűleg nem létezik még egy olyan rendező, akiről bárki elhiszi, hogy képes lenyűgöző alkotásokat letenni az asztalra, filmográfiája mégis 80%-ban sz*r és/vagy direktsz*r művekből áll. Ugye ő az, aki elhozta nekünk az El…..
Bodnár Zsolt 2013.06.18 15:41:33
A film végén az első gondolatom az volt, hogy készítenek-e ma ehhez hasonló filmeket. Egy olyan (romantikus) vígjátékot, amely nem rétegeknek szól, nem elcsépelt poénokat halmoz egymásra és még egy kis eredetiség is szorult belé. Kevés ilyet látni a huszonegyedik…..
Bodnár Zsolt 2013.01.13 00:41:43
@Zsuzsanna Dila: nem feltétlenül. de most jó ötletet adtál a következőleg megnézendő filmre! :D