Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Indiai Kulturális Központ

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki a Filmfesztivál alatt beleszeretett az indiai filmzenékbe, annak ajánjuk a Bollywood partit, mondjuk egy Cocktail után? A legpörgősebb bollywoodi zenékkel vár mindenkit DJ Milendee és Dj Thot! Videodiszkó, valamint táncerveseny a legbátrabbaknak!  Helyszín: Mika…..
Indiai Filmfesztivál - 100 éves az indai film!   100 éves az indiai film! Ünnepeljen velünk 2014. február 7-16. között a Puskin moziban és az Indiai Kulturális Központban! Az Indiai Kulturális Központ az indiai filmgyártás századik évfordulója alkalmából 2014. február…..
Az indiai film 2013. május 3-án ünnepelte 100 éves születésnapját. 1913-ban ezen a napon mutatták be Dadasaheb Phalke filmjét, a Raja Harishchandrát a Coronation Cinematograph nevű moziban, Mumbaiban. A korábbi, jórészt angolok által készített filmek után ez volt az első indiai…..
Kedves Vendégek! Az Indiai Kulturális Központ 2013. november 14-én ünnepséget rendez Pandit Dzsaváharlál Néhrú, India első miniszterelnöke születésének évfordulója alkalmából (Indiában Gyermeknapnak nevezik).  A rendezvény 17.00 – 18.00 óra között lesz a Központ…..
  A mostani előadás középpontjában Ganésa áll, aki a bajok elhárítója, és az otthonok védelmezője. Az odisszi Ganésa mozdulatait, a maga kecsességével mutatja meg. Ormánya és fülei könnyeden hajlanak, édesen ringó extatikus tánca bokacsengettyűit hallatja. A műsorban…..
Az Indiai Kulturális Központ őszi-téli évadját a púnai Kaveri Sageder táncos-koreográfus nyitja meg Venu-Katha című kathak előadásával szeptember 17-én 18 órakor. Kaveri jelenleg Bécsben él és tanít. Mestere Smt. Shama Bhate, a Nad Roop nevű kathak intézet vezetője. …..
Rendezte: Rajkumar Hirani Szereplők: Aamir Khan, Madhavan, Sharman Joshi, Kareena Kapoor, Boman Irani Hang: hindi, felirat: magyar Műfaj: vígjáték Hossz: 170 perc Farhan, Raju és Sancho mérnökhallgatók az egyetemen. Farhan csak az apja kedvéért jár ide, Raju szegény családjának…..
Rendezte: Sujoy GoshSzereplők: Vidya Balan, Parambhata Chatterjee, Dhritiman ChatterjeeHang: hindi, bengáli, felirat: magyarMűfaj: thrillerHossz: 122 perc Kalkuttában, a metróban egy gáztámadás következtében többen életüket vesztik és hatalmas káosz lesz úrrá a városon. Két…..
Kedves Bollywood táncosok!Elérkezett a kurzus vége, ma lesz az utolsó órátok. Ez nyílt óra lesz, ahol bemutathatjátok barátaitoknak, családtagjaitoknak, mit tanultatok a három hónap folyamán. Hívjátok el ismerőseiteket, családtagjaitokat, a többi kurzus résztvevőit is szívesen…..
Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum (1062 Budapest, Andrássy út 103.)17.00-18.00 Amikor az elefántok repülni tudtak – Egy mesés délután Indiában Zalka Csengével / GyermekprogramZalka Csenge Virág nemzetközi mesemondó különleges utazásra hív mindenkit: Ismerjük meg…..
Hegedűs Brigitta Budapesten született, de immár 19 éve Münchenben él, ahol a Ludwig Maximillan Egyetemen végzett német nyelv szakon. 2003-tól két évet Kanadában töltött, itt fejlesztette ki művészi tehetségét. Dolgozott rádióállomásnál, készített rövidfilmeket, melyeket…..
2013. június 7. 18:00 Rendezte: Neeraj Pandey Szereplők: Naseeruddin Shah, Anupam Kher, Jimmy Shergill, Deepal Shaw, Aamir Bashir Hang: hindi, felirat: magyar Műfaj: filmdráma Hossz: 104 perc Egy áltagos szerdán Prakash Rathod rendőrtiszt telefonhívást kap egy ismeretlentől, aki öt…..
Guru Shyama Charan Pati cshaú tánccsoportja Magyarországon Az Indiai Nagykövetség jóvoltából egy eddig ismeretlen indiai táncstílus, a cshaú mutatkozik be Magyarországon. Ez látványos kosztümöket, maszkokat felvonultató törzsi tánc bővelkedik harcművészeti elemekben. Május…..
Április 22-én ismét indiai művészt köszönthetünk az Indiai Kulturális Központban. Deepa Srinath jön el hozzánk, aki jelenleg Bostonban él és a bharatnátjam stílus képviselője. Deepa Srinath több mint 20 éve táncol, a dél-indiai Bangalore-ban kezdett el tanulni öt éves…..
2013. április 12. 18:00Film: OMG – Ó, Magasságos! (OMG – Oh My God!, 2012) Kandzsí Láldzsí Mehtá egy ateista kereskedő, aki vallásos kegytárgyak eladásából él. Amikor egy napon földrengés következtében a boltja rommá válik, döbbenten értesül arról, hogy az „Isten…..
A Hólí, a „színes” ünnep Indiában az egyik legnagyobb szabású fesztivál, legtöbben ezt és a Díválít ismerik nálunk. Tavaszköszöntő ünnepről van szó, leginkább a mi húsvétunkhoz hasonlítható. Az ünnep a holdnaptárhoz igazodik, Phálgun hónap (február-március) utolsó…..
Az Oscar-díjra jelölt indiai klasszikus zene csillaga, Bombay Jayashri március 24-én Budapesten az Átrium Film-Színházban és 25-én Kecskeméten koncertezik. A már több mint fél milliószor letöltött Pi altatódalának szövegét is a művésznő írta. Ez az első tamil nyelvű dal,…..
Filmvetítés az India Fesztiválon: 2013. március 10. vasárnap 14:00 Szatirikus komédia (104 perc) Rendezte: Anusha Rizvi Szereplők: Omkar Das Manikpuri, Raghubir Yadav, Shalini Vatsa, Malaika Shenoy Natha egyszerű, szegény földműves, akinek földjét a bank el akarja árverezni, mert nem…..
Filmvetítés az India Fesztiválon: 2013. március 9. szombat, 19:00  Film: Nyelves-Lecke (English Vinglish, 2012) Dráma-komédia (134 perc) Rendezte: Gauri Shinde Szereplők: Sridevi, Mehdi Nebbou, Priya Anand, Adil Hussain Shashi átlagos, középkorú indiai háziasszony, akinek napjai a…..
Az indiai filmipar a világ évente legtöbb filmet termelő és egyik legdinamikusabban fejlődő filmgyártása, és az itt készülő évi 900-1000 filmnek nagyjából egyötödét teszik ki a Mumbaiban és környékén forgatott, hindi nyelvű, ún. „bollywoodi” filmek. Ezek a filmek…..
Filmvetítés az India Fesztiválon: 2013. március 9., szombat 14.00 Film: Szívből szóljon: Hadippa! (Dil Bole Hadippa!, 2009) Rendezte: Anurag SinghSzereplők: Rani Mukerji, Shahid Kapoor, Anupam Kher, Dalip Tahil, Rakhi SawantHang: hindi, felirat: magyarSzínes, 148 perc Veera, a…..
2013. március 8. 17.00-18.30 Storytelling Klub & Slam India - India Fesztivál Akik már jártak Indiában gyakran beleesnek abba a hibába, hogy hazatérve elkezdik elmesélni a kalandjaikat, majd ezt gyakorlatilag elfelejtik abbahagyni. Ez jó akkor, ha valaki szintén volt, de elég…..
Filmvetítés az India Fesztiválon: 2013. március 8. péntek, 19.00 Rendezte: Farah Khan Szereplők: Shahrukh Khan, Arjun Rampal, Deepika Padukone, Shreyas Talpade, Kirron Kher Hang: hindi, felirat: magyar színes, 162 perc India, a hetvenes évek közepe, a bollywoodi mozi hőskora. Om, a…..
Filmvetítés az India Fesztiválon: 2013. március 7. csütörtök 19.30 Film: Csak egyszer élsz (Zindagi Na Milegi Dobara, 2011) Rendezte: Zoya AkhtarSzereplők: Hrithik Roshan, Farhan Akhtar, Abhay Deol, Katrina Kaif, Kalki KoechlinHang: hindi, felirat: magyarSzínes, 153 perc A…..
Az India Fesztivált március 6-án Sharmila Sharma kathak táncművész nyitja majd meg az Átrium Film-Színházban. Hogy miért éppen rá, és a kathakra esett a választásunk, erről olvashattok most. Sharmila Sharma dzsajpuri művészcsaládban született. Édesapja népzenész és…..