Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sz a b o l cs

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rihaj!Míg a többség május eggyel van elfoglalva, felszólal, esetleg morog és politikai töltetet ad, én ettől elvonulva, Laár Andrást olvastam. Azon belül is azt az alapigazságát neki, merthiszen próbát tett, miszerint Besenyő FKÁC István, azaz Besenyő Finom Kötött Árut…..
Sz a b o l cs 2013.05.13 18:41:32
Laci Today Gumival, vagy anélkül? 2013.04.30 09:38:10
Rihaj!Most, hogy már több, mint egy hete újra-biciklizem, megosztanék néhány szikrát.Az egyik, hogy ELŐÍTÉLETES VAGYOK???!?? Én TÉNYLEg betartom, tényleg CSAK bicikliúton védett úton megyek. És akkor a bicikliút LÁMPÁS zebrához ér, TELIZÖLD a lámpa, én meg mit…..
magyar-magyar szótár kommunista 2013.04.29 08:09:45
Azt hittem, erről már nincsen mit írni. Ez a "kommunista" amiről most szó lesz, afféle virtuális ellenségkép, igen közeli rokona annak a lengyel képzetes zsidónak, amit pl a mai modern lengyel antiszemiták okolnak kb. mindenért is. Afféle, mint a paraszt nélküli parasztgyűlölet…..
Laci Today Bicikli - egészséges! 2013.04.22 09:42:27
Rihaj!Motorozni ugye többet nem motorozom, mióta halálra gázoltak - nem mintha nem tudnék motorozni, hanem mert nem bízom az autósokban.Ugyanakkor itt ez a gyönyörű idő - egyszóval le kéne porolni a biciklit, Budapestet az elmúlt tizenév alatt, mióta utoljára bicajjal jártam…..
Sz a b o l cs 2013.04.29 20:25:57
@anica inkognitóban: Tuttamén :D
de most komolyra fordítva a dolgot: a biciklizés egészségtelen, és veszélyes! Ha nekem nem hiszel, higgy a hazai bringanépszerűsétő moguloknak:

criticalmass.hu/blogbejegyzes/20061210/impotenciat-okoz-a-biciklizes
I. számú minta a 6560/1939. sz. rendelethez [ a zsidótörvényben előírt négyfelmenős igazolás stencilje:] ..
Sz a b o l cs 2013.04.29 15:17:20
@nagyjoco: Ha butaság A-hoz erőszak kapcsolódik, Butaság B-hez meg písz-láv-hepinessz, akkor azért csak van különbség, nem? Persze csökkenni nem fog, ezt elismerem.
Sz a b o l cs 2013.04.29 15:29:20
@magyar-magyar szótár: ui: Amúgy értem amit mondasz, de az se vajaskenyér, hanem minimum disznósajt!
Sz a b o l cs 2013.04.29 16:57:02
@nagyjoco: Értem én, de egy tisztességesen idomított háttérhatalom-hívő csak néhány tucat elérhetetlen nagymogulra koncentrálja a gyűlöletét, addig egy klasszikus régivonalas antiszemita gyűlöl egy egész népet. Az is igaz, hogy a turulos vezérürük is gyakran hangoztatják, hogy nekik ugyan semmi bajuk senkivel, csak hazánk kizsákmányolóival... szóval lehet hogy a párt képes más ideológiák követőit is maga mögé állítani... még gondolkozom... a magam szűkös keretei közöttt.
Kedvenc utcám Fényesfővárosunkban, egyetlen ház sincsen benne, ez is itt a Gumigyár utcára néz, a hajléktalan guberálók tapostak benne egy ösvényt ..
Sz a b o l cs 2013.04.26 15:21:18
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Én azt javasolnám, hogy ne nevezzünk el senkiről semmilyen közterületet! Maradhatnának azok, amiket nem emberekről neveztek el, pl Széll Kálmán teret kereszteljük vissza Moszkva térre, vagy ha nem lehet, akkor legyen Szél tér, elvégre van Szél utca is meg vihar utca, meg szellő utca, és a név nélkül maradt utakat tereket szépen számozzuk be! Ötödik sugárút, Hetedik körút, Hatvanhatodik utca, tiszta Kojak-utánérzés, esetleg lehetne még olyan, hogy Északi, Déli, Külső, Belső, Alsó, Felső, Király, Ász, Dáma, Bubi, Káró, Royalflöss, Nagyfröccs...
Sz a b o l cs 2013.04.29 11:48:39
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Komolyan kérdem: Mi indult el? 444 süket és vak, jetiválasz tinglitangli múltidő, talán a facebookon van valami? Azt nem tudom megnézni.
Sz a b o l cs 2013.04.29 15:36:03
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Közben megnéztem. (a 444-et, nem a videót) Azt hiszem most még több a füst mint a láng, de azért lesz itt akkora tűz, aminél lehet pecsenyét sütni.
Leplezetlen perverzióval szemlélem a nemzeti ünnepekkor beálló katasztrófahelyzeteket. Nem ecsetelném, hogy hol mi történik, ez folyik mindenből, nyilván aki olvassa ezt a bejegyzést tisztában van a helyzettel, ha nincsen, akkor nézzen ki az ablakon :) Nézzünk néhány…..
Sz a b o l cs 2013.03.15 18:12:19
@xclusiv: Igazad van. Egy ésszerű, jól működő állam ezt a helyzetet akkor is meg tudta volna oldani, ha zistenatta népe hülye.
Nem akarok aktuálpolitizálni, de az még talán belefér, hogy az állam egy ideje kaotikus. ilyenkor lép elő az egyes emberek és a fuvarozó cégek önálló felelőssége. Nem kellett volna arra várni, hogy egy csomó dolgot tiltsanak, vagy beszabályozzanak. Egy idióta államban illik túlélésre játszva létezni.
Sz a b o l cs 2013.03.15 18:31:04
@cereal killer: Amit @beedoc: írt azt kösd össze azzal, amit @xclusiv: írt, és máris tökéletes.

Semekkora plusz terhet sem róna a szervezetekre. Ugyanis nem kellett volna napokkal előre mindennek klappolni, csak napokkal előtte el kellett volna kezdeni mozogni. Szépen egymás után a megfelelő időben végrehajtott intézkedések kellettek volna. És ha az időjárásjelentés téved, vagy az előrejelzést módosítják, akkor rugalmasan lehetett volna kezelni a dolgot, és a felesleges intézkedéseket nem kellett volna meghozni.
Sz a b o l cs 2013.03.15 18:39:12
@beedoc: az ilyen kórházas sztorikat a mentős oldalról alá tudom támasztani. (bár már nem mentőzöm)

egy közönséges buszbaleset vagy vonatkisiklás után a kórházak és a mentésírányítás rohadt gyorsan elkezdenek intézkedni, és a dolgok jól szoktak működni.

Nyilván ez a havazás egy nagyobb volumenü dolog, kicist magasabb irányítói szinten kellett volna elkezdeni a szervezkedést...

És emellett még mindig azt mondom, hogy attól, hogy az állam recsegve működik, attól még az állampolgárnak lehetne józan esze, és életösztöne...
hobbi[telek] - zártkert Elsőgenerációs budapestiparasztok, szemmelláthatóan magasabbfokú osztályöntudattal, mint az állam nyakán élősködnivágyő vidékiek. Fölhívnám a figyelmet a háttérben álló kaszát helyes tartásban fenő daliás üzemmérnökúrra. kép forrása…..
Sz a b o l cs 2013.02.08 13:46:07
Pletykák szerint a regisztráció marad, a sápszedés viszont nem, sőt aki már leperkálta a pénzt, annak visszafizetik.

Csendben jegyzem meg, hogy zártkert mint olyan már csak a konyhanyelvben létezik. Van külterület meg belterület, és kész. Ami régen zártkert volt, azt ma külterületi ingatlanként határozzák meg, többnyire külterületi mezőgazdasági ingatlanként, ritkábban külterületi lakóingatlanként. Mezőgazdaság esetén a művelési ág lehet gyep, rét, halastó, szántó, gyümölcsös, szőlő, fásított terület, nádas, és természetesen kert is. Az hogy valóban be legyen kerítve, a zártkert esetén nem volt követelmény, az egy hektár alatti méret sokkal inkább számított. Ha pedig valakinek belterületi telken van egy konyhakertje, az egy tök más történet.
Ami pedig a zártkertek létrejöttét illeti: Zártkertek nem csak városok körül, hanem falvak körül is létrejöttek. A cikkben említett téesz háztáji földeket is gyakran zártkertként telekkönyvezték. És sok olyan városi embernek lett zártkertje, aki falusi gyerekként indult, aztán a gondos szülők mindent igyekeztek neki megadni. Pl taníttatták, és örültek, ha felcseperedvén egy városban, vagy egyenesen 'A Város'-ban vállalt munkát, de azért idejekorán a nevére irattak párszáz négyzetméter szőlőt, vagy gyümölcsöst is, hogy valamire majdcsak jó lesz.
Az pedig, hogy a vidéki, főleg falusi, de akár tanyasi emberek miért hagynak föl egyre nagyobb mértékben a földműveléssel, kertészkedéssel, állattartással, az egy elég ütős sztori lehetne önmagában is, kár volt ide keverni.