Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emary

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A progresszív, fenntartható szemléletű vállalatok már nemcsak a karbonlábnyomuk csökkentésén dolgoznak, hanem olyan módszereket alkalmaznak, melyekkel teljes mértékben kiiktathatják a tevékenységük során keletkező szén-dioxidot. Sőt, egyesek még befektetésekkel is támogatják a klímavédelmi…..
Emary 2021.02.16 07:51:59
@Éhes_ló: Ez így túl egyszerű. Cáfold meg, de megalapozva!
Emary 2021.02.15 09:10:03
@na4: A előzőben szénmolekulát írtam, ez egy hülyeség, természetesen atomról van szó.

Én sem vágyom a műfákra, mint, ahogy az hozzászólásomból is kiderül, az sem megoldás.

Na igen, de mi lesz a búza és a rizs sorsa. Ezt 10 milliárdan (most az állatokról ne is beszéljünk). megesszük, a szervezetünk (az amiláz enzim) lebontja a keményítőt (poliszacharid) monoszachariddá, többnyire szölőcukorrá (C6H12O6), majd ebből pl. zsírt épít, amelyek telitett nagy atomszámú zsírsavak (alkánok) glicerinnel (lévén három értékű alkohol, ebben is van három atom szén) alkotott vegyületei vagy főleg a növények és állatok aminosavakból álló fehérjévé (pl. alfa-amino-béta-oxi-propionsavra, amelynek egyik izomerje fontos fehérjealkotó vegyület, hogy csak az egyik legegyszerűbb vegyületet említsem). Ebben ugyan egy kis nitrogén is van, de három szénatom (gondolj a propán három szénatomjára). A cukrokat és a zsírt felhasználod az élethez, azaz elégeted és CO2 meg H20 formájában kilélegzed, a fehérjéből testet építesz, de egyszer ez is csak lebomlik. (A biológia órákat is látogattam.)
Amiben igazad van, a földtörténet régi korszakaiban (karbon!!!kor 300-400 millió évvel ezelőtt), amikor a széntelepek keletkeztek, a föld légköréből a CO2 kivonása (fotoszintézis) révén a légkör O2 tartalma számottevően növekedett, de ez CO2 a föld alá került, mint szénásvány. Ezt alakítjuk most vissza légköri széndioxiddá, egyelőre úgy tűnik, megfordíthatatlanul.
Egyébként: bár igazad lenne!
A borjúmájasok elvileg a prémium kategóriát képezik a májasok, májkrémek között. A boltban kapható termékek egységárai nagyon hasonlóak, ezért kíváncsiak voltunk, hogy mely borjúmájas ténylegesen prémium minőségű és melyik csak, mint marketingfogást használja a "borjú" szót. ..
A környezettudatos vásárlóknak elege van a könnyen szakadó műanyagzacskókból és a celofánba csomagolt banánokból: ők olcsó, praktikus és zöld csomagolóanyagokat keresnek. Ezt ismerték fel azok a cégek is, akik újrahasznosított vagy lebomló csomagolásokat fejlesztenek, és igyekeznek minimalizálni…..
Úgy tudjuk, Pachmann Péternek ténylege elege lett a Tényekből, pontosabban abból a vállalhatatlan izéből, amivé Kökény-Szalai Vivien vezetése alatt lett a műsor (ami ugye eleve nem indult BBC híradói magasságokból, csak a tisztánlátás végett) és hamarosan feláll a műsorvezetői székből. A Mokkában…..
Manapság egyre többen figyelnek a bankszámla költségeikre, azonban sokan nem tudják, hogyan csökkentsék a kiadásaikat. Spurman most összeszedte a hét legjobb tippet, hogy te is olcsón bankolj. 1. Válts számlacsomagot! Számlacsomag váltással akár 16 ezer forintot is…..
Emary 2015.04.23 20:59:29
@Blogerovac:
Nincs ellentmondás. Én két régi csomagot ismerek, az egyik a Citibanknál van (vip v. valami iyesmi nevű), minden ingyens, sőt a kp. felvétel bármly ATM-nél is. Havi 150 ezer befizetést igényel. A másik a Rafi-nál van, a Díjnullázó csomag, ez havi 120 ezer befizetésbe "kerül", de itt már a kpfelvétel nem ingyenes. Na, ezeket nem szabad otthagyni.
És, hogy mikor kell váltani? Ha az új csomag olcsóbb. (bankracio.hu). Teljesen ingyenes csomag csak az AXA banknál van, de az 300 vagy 400 ezer befizetést kíván (kétkeresős család esetén ez esetleg még elmegy). A megtakarításokra is itt a legmagasabb a kamat: 3,5% féléves lekötésre. Az AXA tipikus internetbank, nincsenek fiókjai, akinek ez így jó (engem nem zavar), hát rajta....
Miközben elkezdtem olvasni a minap Az igazság ára című regényét, mely az első darab a Mickey Haller-sorozatban, kíváncsiságból utánanéztem, hogy miképpen alakul a helyzet a többi sorozatának magyar kiadásaival. Nos vérlázító látni, hogy bár a moly.hu-n már feltűnt,…..
Hoffmann Rózsa államtitkár alapvető erkölcsi kérdésnek nevezte, hogy akinek a felsőoktatási költségeit „az adóforintokból adták össze”, az meggondolja, hogy elmenjen-e külföldre magasabb fizetésért. Szerinte az állam azt várja, hogy meghatározott ideig, mintegy tíz évig…..
Italboltos jó estét mindenkinek! Óbudán az a jó, hogy itt tényleg minden van. Vannak hegyeink erdőkkel, van a Duna, lakótelepek szép számmal, villanegyed, belvárosias-gangos utcák, Amfiteátrum, miegymás. Ez a sokrétűség nem meglepő módon a sörözők-borozók területén is…..