Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ronin1993

3 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Heti merítés 2015.05.31 09:52:43
Aztán megláttam ŐT Egyvalami biztos volt, hogy kupét szeretnék. Ehhez képest lett egy 5 ajtós, zöld Peugeot 207-esem, 1.6VTI motorral, "sporty" felszereltséggel, ami kb. kimerül egy amúgy tetszetős fehér számlap, króm kipufogóvég, krómkeretes ködlámpa összeállításban…..
Ronin1993 2015.05.31 20:06:04
@bobyewing: Szerencsére nem fogyasztok többet attól, hogy valaki kételkedik benne. :)
Ronin1993 2015.06.01 16:49:49
@subtotal: "kevésbé komplexusos sem". Arról beszélsz, hogy xy típust ki kéne "gyomlálni", merthogy nem biztonságos, valamint környezetszennyező. A biztonság kérdést aláírom, bár semmivel nem rosszabb mint ebben a kategóriában bármi. Viszont durva környezetszennyezéssel vádolni vicces. A legkevesebb káros anyagot legegyszerűbben úgy tudod produkálni, hogy a lehető legkevesebb üzemanyagot égeted - és ugye nem csak közvetlenül káros az üzemanyag égetése, hanem közvetve is az előállítás, stb. során... Persze, hogy nem egy modern motor, nem is Euro 6, csak max Euro 3, de ennyire azért nem is tragikus. Ha valaki ellent mond fensőbbséges kinyilatkoztatásodnak, akkor az meg nyilván komplexusos. :)
Valamiért nagyon szilárdan megvetette a lábát az a képzet, hogy a Google a mai napon fogja bejelenteni a legújabb Android-verziót, ami, mint azt már tudjuk egy ideje, a 4.4-es verziószámot és a KitKat fedőnevet kapta. Viszont a keresőcég egyetlen árva meghívót sem küldött ki, és…..
Ronin1993 2013.10.15 22:31:54
@András Kriston: Ezt szomorúan hallom. Ezek szerint akkor én hibásan tanulom az alábbiakat? =)

Android alkalmazás felépítése 1/3
 Egy Android alkalmazás egy vagy több alkalmazás
komponensből épül fel:
 Activity-k
 Service-k
 Content Provider-ek
 Broadcast Receiver-ek

Android alkalmazás felépítése 2/3
 Minden komponensnek különböző szerepe van az alkalmazáson
belül
 Bármelyik komponens önállóan aktiválódhat
 Akár egy másik alkalmazás is aktiválhatja az egyes komponenseket

...

Más alkalmazásból is indítható az Activity, például:
 Kamera alkalmazás el tudja indítani az új ToDo felvitele Activity-t
és a képet hozzá rendeli az emlékeztetőhöz

Remélem azon nem fogunk vitázni, hogy ez így működik.
Ronin1993 2013.10.15 22:36:27
@András Kriston:
Az Android rendszer sajátossága, hogy egy alkalmazás
el tudja indítani egy másik alkalmazás komponensét is,
mellyel magas fokú rugalmasságot biztosít
 Például egy fénykép készítéséhez nem kell új Activity-t
készíteni, hanem elegendő a kamera alkalmazás kép
készítő Activity-jét meghívni
 Hívás után a képet megkapja a hívó alkalmazás
 A felhasználónak úgy tűnik, mintha a kamera funkció az
alkalmazás része lenne
 Újrafelhasználhatóság magas fokú támogatása

És még-még tudnék ilyeneket berakni ide. Ezek alapján én úgy gondolom, hogy lesz lehetősége a különböző alkalmazásoknak arra, hogy SMS-t küldjenek, ha máshogy nem is, de legalább a hangouts-on keresztül.
Ronin1993 2013.10.15 22:47:46
@András Kriston: Én csak arról beszélek, hogy szerintem nem lesznek ellehetetlenítve az ilyen programok mint a cerberus, hiszen a Google sem hülye, hogy kinyírja teljességgel az ilyen jellegű SMS forgalmat. Valamilyen formában úgyis biztosítanak - vagy lehet találni - majd lehetőséget rá. Más kérdés, hogy biztonsági szempontból viszont egy indokolható döntés lenne - hiszen így az ilyen jellegű kártevők sem tudnának SMS forgalmat bonyolítani.
A válasz egyszerű: Rajzolj a Samsungnak egy dínót. Persze a sztori nem ennyire triviális, ugyanis amellett, hogy meg kellett alkotni a fő művet, nem ártott, hogy az viralizálódott is. Ahogy szokták mondani, a remény hal meg utoljára, úgyhogy rajzoljatok Ti is a Samsungnak, hátha…..
Azzal kezdeném ezt a cikket, hogy senkit nem szeretnék arra buzdítani, hogy (vissza)éljen ezzel a programmal, pusztán csak azt szeretném demonstrálni, hogy mennyire kiszolgáltatottak az adataink mások számára. A készítő célja is az volt vele, hogy megmutathassa mennyire sebezhetőek…..
Ronin1993 2013.02.25 20:22:28
@biker1988: Most kíváncsiságból megnéztem, hogy DroidSheep címszóra hányadik oldalon jön fel a cikked. A negyediknél meguntam. Szerinted a hivatalos oldalon nincs elég anyag ehhez az íráshoz, nekem a Te 2011-es cikkedet kellett volna most előkotornom, hogy meg tudjam írni? Gondolkodj mielőtt "kísérteteket" látnál.=)
Ronin1993 2013.02.25 20:51:21
@biker1988: De hiszen mi zavarna jóember? A cikkedet nem találtam még így sem a guglival, hogy direkt kerestem. Már ez elég lenne ahhoz, hogy eldöntse ezt a vitát (ha valamit nem találok meg, akkor ellopni sem tudom, igazam van, vagy igazam van?). De rendben folytatom: mostmár kíváncsiságból elolvastam a cikkedet, nyilvánvaló butaságokat írsz benne, mint: "ha ilyen egyszerű a biztonságosnak hitt https protokoll megkerülése Wi-Fi-n". Ebben csak az az érdekes, hogy pont a https az amit nem tud megkerülni, így biztonságban vagyunk ezt használva. Én azt nem tartom megoldásnak, hogy "a leghatásosabb ha nem használunk nyilvános Wi-Fi-t".
Részemről lezártam.
Az új év elején járunk, ilyenkor sokaknak - köztük nekem is - az egyik legnagyobb ellenség a mérleg. Napokig tart a karácsonyi eszem-iszom, meg amúgy is hideg van, kinek van kedve ilyenkor futni? Ebből az általános állapotból próbál minket kibillenteni ez a kis program. Sokan…..
Messze van még a bolondok napja, jól olvastátok tényleg 450 ezer forintnak megfelelő áron kínálnak, egy mikrohullámú sütővel tönkretett Galaxy S 3-at az eBay-en. A csomag a szénné égett készüléken kívül tartalmazza a telefon dobozát valamint a készülék…..
Ronin1993 2013.01.15 18:57:45
Robogó Megölik a kismotor jogsit? 2013.01.08 14:01:33
A kérdés nem azért költői, mert nem tudjuk a választ, hanem azért, mert nem biztos, hogy ez olyan rossz. A szabályozásról részletesen itt olvashat. Azon lehetne filozofálni, hogy vajon egy 14 éves gyerek elég érett-e ahhoz, hogy egy műszakilag ellenőrizetlen és ellenőrizhetetlen…..
Elrajtolt a 2013-as CES és már a legelején is bővelkedünk színes és érdekes újdonságokban, ezekből válogattam most össze Nektek néhányat. Vezeték nélküli töltés - már hordozható eszközök között is A Fulton Innovation a vezeték nélküli töltés egyik úttörője, most…..