Regisztráció Blogot indítok
Adatok
barker

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt mindenki tudja, hogy Jeruzsálem mindhárom monoteista vallás, a zsidóság, a kereszténység és az iszlám szent városa, és talán azt is, hogy e három vallás közül a zsidóság tartja a legfontosabbnak ezt az ősi települést. A Biblia (zsidóság lévén kifejezetten és csak az Ószövetség) nem kevesebb,…..
barker 2021.08.07 23:10:50
@arthurthedent:
Hát ezek szerint ez mi akkor nem lehet itt és ott is.Független a cikk tartalmától.
mult-kor.hu/20080618_hamisitvany_lehet_a_vegzet_kove
Hosszú, de vékony? Netán az átlagos, de vaskosabb? És mi a jobb? Ha balra, vagy jobbra dől? A makk mekkora legyen? Vagy számít ez az egész bármit? A britek mellé ezúttal több ország kutatói is becsatlakoztak, hogy megválaszolják az emberiség egyik legősibb kérdését...
barker 2021.04.14 15:23:45
@Valóság nevű unokahúgotok:
Aki ennél igazabb választ még életemben hallottam.Földbe döngölt a gondolat,hogy a fröcsögés helyet lehet értékes válaszokat is adni..Gratula minden ilyen válaszolónak.Becsülni kellene az ilyen embereket akik ezen a szálon értékelik a jó népet férfi-nő mindegy.Szép napot továbbra is.
barker 2021.04.14 15:26:54
@Valóság nevű unokahúgotok: Természetesen a nem szócskával kell értelmezni ezért pótolom.

Aki ennél igazabb választ még életemben nem hallottam.Földbe döngölt a gondolat,hogy a fröcsögés helyet lehet értékes válaszokat is adni..Gratula minden ilyen válaszolónak.Becsülni kellene az ilyen embereket akik ezen a szálon értékelik a jó népet férfi-nő mindegy.Szép napot továbbra is.
Nem tudtam rájönni soha, hogy a trolibuszok áramszedői hogyan tudják követni a kanyarodás irányát egy elágazódásban, de a BKK megválaszolta a kérdésemet...
„Újra és újra szembesülök azzal, amit már mondtam, hogy a „rendes magyar ember” egyáltalán nem is létezik, minden magyar vagy forradalmár, vagy közönséges szélhámos.” – mondta Ferenc Ferdinánd a magyarokról az 1890-es évek idején. A most következő bejegyzés röviden próbálja összefoglalni, miért is…..
Nagyon sok alaplét használok, de venni itthon még nem vettem boltban. Persze lehetne leveskockával is, de amikor nagyon kevés munkával előállítható, miért ne csináljam magam. A napokban sütőlapon sült zöldségeket készítettem a kicsilyánynak és nem volt szívem a zöldségek héját kidobni. Jó lesz az…..
barker 2020.03.15 09:21:05
Nem vagyok vegyész,ezt én is állítom magamról.
Viszont a gyökér zöldségnél belső részt védik elsősorban de úgy hogy a héján keresztül rágó károsító kártevők ne hatolhassanak bele valami anyag van benne gondolom nem jó ízű vagy ilyesmi.De persze van olyan is ami kémiai védelmet add a győkérzöldségnek.Mert ugye ha rágott, az akárhogy is nézzük gusztustalan manapság eladhatatlan.Ez ugyan úgy működik mint az összes bogyós gyümölcsnél,nem is lehetne másképpen.A lebomlási időnek minden esetben a termék forgalomba hozatalával kell egyeznie mert nem a termelőnél fognak a hatóságok méricskélni hanem a raktárban a beszállítónál legelőször.

Kérdezed " Miért gondolod, hogy a méreg megáll a növény héjánál?"

Állítod "Egy méregnek nem volt lebomlási ideje, a DDT-nek."

Hát akkor most hol itt a logika?Hiszen akkor egyik sem bomlik le,vagy most mi van?
A DDT-ről- kisgyerek koromban vidéken minden nyáron mikor lent voltam apám szüleinél bizony nekem is kellet segíteni a rossz nylon női harisnyából kirázni a kiskertben a burgonyára ezt a port persze akkor még senki nem tudta,hogy nekünk is árt.Képzeld még én is élek pedig ez is régen volt már.

Vélemény "Ja, persze te nem tudod mi is az a bolha."

A fenti időszakra amire reflektáltam valószínűsíthető,hogy lefedi a bolha ismeretemet ámbár nem tudom ,hogy ahol én aludtam azt beszórták e DDT-vel az igaz.Én nem enném meg ezt az alaplét,és nem adnék belőle senkinek sem.Jól írod semmi nem megbízható. Manapság mert minden a profitéért van nem miértünk emberekért.Ne értsd félre válaszom hangsúlyát nincs veled semmi bajom csak félig így írtál ezért ment a válasz is félig így.
Egyes zsidók nem mindenre emlékeznek, de a zsidóság együttvéve mindenre. Minden fontosabb eseményről pontosan tudjuk mikor történt, az milyen nap volt az adott héten, sőt, sokszor azt is, hogy melyik órában. Pontosan tudjuk Isten mikor teremtette a világot, mikor volt az özönvíz, mikor volt az…..
barker 2019.11.06 20:56:27
@agarik:

Nem is tudom mit is válaszoljak mert elég nyakatekert a az írásod.A nyakatekertet nem rossz kapcsolatként értem.De Raj Tamás rabbinak van egy idevágó válasza a rabbi válaszól rovatából.Egyébként ő már nem él.Vedd ki belőle amit kell.

Érdeklodni szeretnék, hogy most a zsidóság vallás-e vagy faj? Az askenázi zsidók vér szerint, vagy vallás szerint zsidók?
Tisztelt Olvasó! (Mindenekelott sajnálom, hogy nem tudom megszólítani, mert elfeledkezett bemutatkozni.) A zsidóság úgynevezett egy-népi vallás, ami azt jelenti, hogy aki zsidó vallású, vagy akár áttér a zsidó hitre, egyszersmind a nép tagjává válok. Tehát mindenki, így az askenázi eredetuek is a vallásuk alapján zsidók. Egyébként nem árt tudnia, hogy az emberiség egyetlen faj, ezen belül léteznek típusok (fajták), de a zsidók sem sorolhatók ide. A tudósok beszélnek mediterrán, negroid, turanoid, kaukazoid és egyéb típusokról. Üdvözlettel: R.T.
barker 2019.11.06 22:19:23
@gigabursch:
Hát nem is tudom ez az általad irt 2000 év,hogy is passzol.Most hirtelen itt találtam.Gondolom pontos mert már legyalulták volna.Mert én nem tudom ezt le ellenőrizni de nem is fontos nem baj az a 2000 év meghatározás.

Talmud
Szerző mintegy 800 tanító, rabbi
Eredeti cím תַּלמוּד
Megírásának időpontja 2–6. század
Nyelv héber, arámi
Témakör zsidó vallás és jog

A zsidóság alapszemlélete a betéréssel szemben a lebeszélés. Már a Talmud leszögezi: ha egy nem zsidó be akar térni, megpróbálják eltéríteni szándékától, elmondván neki, milyen nehéz zsidónak lenni, mennyi bú-baj, córesz, üldöztetés jut ki a zsidóknak. Ha mégis erősködnék, hogy be akar térni, megpróbálják földeríteni, milyen indítékok vezették erre a lépésre. Az anyagi érdek vagy házassági szándék nem megfelelő indok, ellenkezőleg, ok az elutasításra. A zsidóság csak olyanokat hajlandó befogadni, akik meggyőződésből fordulnak felé.
barker 2019.11.06 22:36:49
@agarik:
Hát a "nem térítő jellegű" - LOoool!

Neked is csak ezt írnám kicsiben ez is elég .Hát ennyi év után tudja ezt valaki biztosan.
A zsidóság alapszemlélete a betéréssel szemben a lebeszélés. Már a Talmud leszögezi: ha egy nem zsidó be akar térni, megpróbálják eltéríteni szándékától, elmondván neki, milyen nehéz zsidónak lenni, mennyi bú-baj, córesz, üldöztetés jut ki a zsidóknak. Ha mégis erősködnék, hogy be akar térni, megpróbálják földeríteni, milyen indítékok vezették erre a lépésre.
 Sokaknak furcsán hangzik, de mint vendég is alázatosnak, előzékenynek, és udvariasnak kell lennünk. Az a játék, amit úgy hívnak, hogy vendéglátás, kétoldalú és mindenképp előzékenységen alapuló közösségi történés. A szakmaiságon kívül bizony a legfontosabb az emberi oldala, amit sajnos sokszor…..
barker 2019.03.15 13:43:53
@Sinnerman17:
Emberileg is piac szerint is ezek az alapok ha erre épít valaki jól jár mert még vagyunk akik értékelik ha valaki nekünk szenteli a figyelmét a munkája által.És hosszú távon bizony nagyon nagyon megéri lehet,hogy 20% lassabban gazdagszik de itt teszi le a dinasztia hosszútávú alapjait.Ide jogosan lehet majd írni,hogy alapítva xxxx-ben.
barker 2019.03.15 14:19:26
@funfun:

nekem, vendégnek, miért kell ezzel kalkulálnom

Hidd el nem kéne kalkulálni csak már akkor is szar alaknak néznek ha nem adsz a maszek taxisnak,fodrásznak,éttermesnek független hogy tart alkalmazottat vagy sem nem a mi dolgunk fogyasztóknak megoldania a házi manipulációjukat.De már a "paprika huszár" rongyos gatyában is add jattot a kisboltosnak de milyen nagyvonalú dumával Így hogy maradhat..
barker 2019.03.16 10:40:33
@Arcade Macho:

most hajbokoljak meg hajlongjak a pincernek?

Szó sincs erről szerintem nem kellene ilyet tenni sőt a pénzedért ne is tedd, de ha már feltételeket szab az aki azért van,hogy kiszolgáljon az rossz.Kiszolgálni mint a nevében van az szolgálat,szolgálni becsülettel csak alázattal lehet nem egyenlő a megalázottsággal sokan itt hibáznak keverik a fogalmakat.De más, azt hova tenné a sok huszár amikor a bolt,a pincér az eladó a szakács a tulaj napi szinten átbassz pofátlanul de mindenben ám.Na itt hol az a híres önérzet,ha pofázol a verőlegénye kibassz az étterméből mondva csinált ürüggyel amit nem vesz a kamera ha van egyáltalán.Utána ők kérik ki maguknak,hogy még mi viselkedjünk fogyasztóként az ő elvárásaiknak mikor nekik kellene először maximálisan igenis alázattal kiszolgálni a vendéget. Elvégre azért megyek oda mert ezt szeretném a pénzemért,hogy kiszolgáljanak értsd nem én akarok akkor főzni stb.Horribilis összegeket lehet ám ott hagyni ,mire akkor a sértődöttség részükről .Természetesen nem az alja vendégről beszélek míg nekik mármint a kereskedelemben ,vendéglátásban,sajnos minden vendég az elvárásaik szerin egyforma.Csak bizonyos paraméterek szerint kellenél nekik.Nem kell ne hajolj egynek sem de ne is görbítsd meg őket az általad kifizetendő szolgáltatáson kívül.Hiszen nem szerelemből vannak ott igenis miattad,miattunk.
A kerti tó gondolata régóta kísértett. Hosszú idő telt el, mire végre csináltam egyet. Néhány év távlatából megérte a hosszas gondolkodás, meg voltunk elégedve az eredménnyel. Mivel általában nem azt csinálom, ami menő, divatos, a tó esetében is elvetettem a fóliát, előregyártott műanyag medret.…..
barker 2019.03.09 08:46:28
@pattantyúk:

Vigyázz vedd figyelembe a sok szúnyog lárvát ami lesz majd,a rengeteg szúnyogot ami ki kell belőle.Oda csalja,helyhez köti a többi bogarat nem mindegyiket fogod szeretni pláne ha van idős ember vagy kis gyerek nem beszélve az allergiásokról. A darazsak méhecskék minden honnan oda járnak a rekkenő hőségben inni ami dicséretes számodra de mikor egyszer kétszer megszúrnak mert megfognak biztos lehetsz benne nagyon nem örülsz majd neki.A 8-10 m/3 víz párolgási veszteségének rendszeres pótlása pláne ebben a mostanában levő rekkenő kánikulákban, ha csak nem kutad van nagyon megdobja a költségeket.Mindegy milyen halakat telepítesz macerás áttelni velük,nem beszélve hogy ha egy vízi madárka ha rátalál vagy egy egy ragadozó rágcsáló 1 nap alatt kipusztítja őket.Ha egyszer bármit nem jól csinálsz ott, kezdhetsz mindent előröl.A többi szép dolog az meg jön vele nagyjából úgy ahogy le lett írva fent de azért ha belekezdesz nem árt ezeket is többek közt figyelembe venni.Hidd el tudom miért írtam neked ezt.Még egy dolgot vegyél figyelembe ha veled bármi történik mindegy mennyi ideig akkor éppen az aktuális munkákat karbantartást lesz e aki ugyan úgy megcsinál ott, mindent úgy ahogy kell és vagy ahogy te szeretnéd.Sok sikert a tervedhez amit csak még érlelj ahogy írod, csak utána ugorj bele hát a mondás szerint a szépért a jó ért meg kell szenvedni.
Vannak ezek a lökött állatvédők meg a posztjaik, hogy vigyázz a kutyádra szilveszterkor, mert elszökik. De mi ebből az igazság? Miért vigyáznál a kutyádra, tud az magára vigyázni, nem? És ha elmegy, majd hazatalál úgyis. És amúgy sem félős. És még sose szökött el.  Így van? Hát nem, nagyon nem.…..
barker 2019.01.03 19:24:32
@Zabalint:

Egyet is tudok érteni csak arra mondtam,hogy az a fele fele miért többre jön ki az autósnál mármint darabra mint a kutyásnál.Azért az igazsághoz tartozik,hogy a kutyások neuralgikus pontjai mindenki felé.
1.kutyaszar.
2.bárhogyan történő póráz nélküli sétálgatás.
3.közterületen szájkosár-nélküli ijesztő magatartás bárkivel szemben.
4.lakó közösségen belüli bármilyen általános gondok bárkivel.
5.nem értik meg,hogy nekik kell elfogadtatni magukat és nem automatikusan kell elfogadni őket.Igen őket kutyát és gazdáját
barker 2019.01.03 21:23:28
@élhetetlen:
Bocs de lemaradt egy szó azt akartam írni, hogy egy amerikai bíró, az igaz ott napi szinten vannak tucatszámra kutyás támadások miatt perek,ezért én azt többször is több év alatt olvasott cikkekkel támasztom alá magamnak.Bizony nem szaroznak száraz tények és az odavágó rendeletek alapján döntenek.Kis honunkban tyúkperek tucatjait lehet jó pénzért elhúzni már az ennek vámszedői éléskődói miatt is fenntartani lásd itt is milyen pénzekről beszéltek.Az most ne játsszon,hogy ebből csal e valaki vagy mindenki.Egy párszor nem megy el kimenti magát aztán az ügyvéd csavar hármat s már el telik 2-3 év de ez más pereknél is így van,Logikáról matematikáról részemről utoljára,mert tényleg nincs ezzel baj. Az logikus,hogy az ember nem nyúl a lángoló tűzbe s nem matematikus.Az nem logikus,hogy azért mert kutya kiront akkor támadni is fog, hanem matematikai számszerűségből lesz is támadás belőle. De szerintem ezek eddigi megvitatása is belefér az egészséges logikába kinek kinek persze hogy.Mindenen kívül Magyarországon nincs olyan hét,hogy nyilvánosan ne jelenne meg brutálisabbnál brutálisabb kutyatámadásról szóló cikk riport de még soha nem volt az,hogy az áldozat tehetett volna róla,hogy oda jutott.De ha volt is akkor is mindig a bíróság a nem megfelelő tartási és bánási módot hozza ki amiért lássuk be elsősorban a kutya gazdája,tulajdonosa,felügyelője vonható felelősségre és tartható átvitt értelemben mindig felelőssé .
barker 2019.01.03 22:47:48
@élhetetlen:
Miáltal tényleg minden megtörténhet ------logikus-------arra gondolni,hogy az egész cikk, blog levezetése, így igaz is lehetne és ezért itt most senkinek nincs igaza a többiekkel másokkal szemben.A matematika egyébként egy többször módosult rendszer az évezredek alatt, változott is, a logika meg az ember mindennapjaihoz-alatt alakult ki az élet mellet meghatározott események hatására.
Fekete János az elmaradt kézfogás pillanatában Vendégszerzőnk, Szabó Gergely (Pénzriport) írása   Kádár Fekete hitele A magyar államadósság keletkezése (1973-1989) A rendszerváltás környékén vitatéma volt, hogy mitől nőtt meg az ország adóssága ennyire. Néhány…..
barker 2015.12.19 22:09:23
@maroz:
Mint írtam azokat az árukat, termékeket + valutát folyamatosan burkoltan kaptuk mindenféle csatornán keresztül. Nyíltan nem lehetett a szovjetek miatt. De mégis ott landolt náluk. Végső soron igy segítettek rajtunk. Ne úgy gondold, hogy meghirdették azt nesze. Nincs kedvem igy utólag ennyi adatott kibányászni mindet úgyse tudnám. A logikán van a lényeg, hogy igy csinálták meg, de akkor folyamatosan ez ment.
barker 2015.12.21 21:36:11
@maroz:
A csíkokkal eddig is vigyáztam 58 évig. Te is- remélem. Semmit sem akartam állítani semmit sem akartam bizonyítani. Próbáltam olyat megemlíteni, ami még benne volt a pakliban. Nem biztos, hogy a logika ellen megy ezeknek a dolgoknak. Jó a hőmérséklet hasonlatod, igaz kicsit csámpás, de jó. Hidd el a megfelelő helyekről van pontos rálátásom, meg se mertem volna szólalni, ha nem így lenne. De nincs, semmi baj ezekkel a dolgokkal részedről, egyszerűen nem tudsz róla. Nem véletlenül nincs kedvem az adatokat és évszámokat kibányászni. Minden második ilyen információ hiányban szenvedő/ezt nem rosszindulatból írom/egyén belekötne minden szóba, mondatba, aki tudja, tudja, aki nem, nem. Sokan viszont értik. Ne haragudj nincs veled semmi bajom, de nem esküszöm, hogy mögé láttál amit leírtam.
barker 2015.12.22 17:42:57
@maroz:
Ki az a másik idióta, egyébként ha ez zavar amit kétlek legyél igényes a válaszaiddal. Nem kell mindenkinek válaszolni ,vagy pörölni, velem se.Miért kéne mindenkit ismerned ahhoz,hogy válaszolj. Nem a személyed ad vitára okot, hanem amit sokszor válaszolsz.Pedig rád se kéne pörölni mert az is csak egy vélemény amit te írsz.Látod ezért nincs örök barátság sem, pár perc alatt fel lehet rúgni a nézetek miatt.
A banán egy ideje már a legolcsóbb és leginkább elérhető gyümölcsök egyike (Magyarország pedig Európa egyik legnagyobb banánexportőre...), így aztán egy bizonyos kor alatt nehéz elhinni, hogy volt idő, amikor csak télen lehetett kapni és hosszasan kellett sorban állni érte.…..
barker 2013.01.06 19:37:09
@Venyigeszu_de_Lucerna:

Orbán meg Kádár nélkül is fizetjük.
Sajnos nagyon sokan nincsenek tisztában avval,hogy nem azért szar most anyagilag mert a kádár alatt elfojt a jólétre a pénz hanem azért mert az összes kölcsönt amit felvettünk valutában itt a valután van a szó,egyenesen ment az orosznak mert ugye ők nem kaphattak valutát sehonnan, utána ment az NDK-nak na és itt a magyarázata az ottani jó létnek.Persze nekünk az orosz adott csere árut most ne minősitsük azokat de akkor jó volt.Meg energiahordozókat,amik ugye elapadtak mikor kirugtuk az oroszokat ami egyébként nem lett volna baj csak hát nem igy kellet volna.A magyarok mint kis bébi állam támogatva voltak a nyugat részéről.Már amit az orosz megengedet.Ne a kádárt szidjátok hanem azokat akik nem voltak képesek rendszerváltás óta rendet tenni.Nekik köszönhető a mai szar szemét élet és a nyomoruság.Ez nem menti a Kádár politikai rendszerét de hidd el nagyon sokan lemondanánk erről a mai szarról.
barker 2013.01.06 19:45:47
@régebb óta vagyok Subban mint te:
Nagyon egyet tudok veled érteni csak az a baj,hogy sokan a politika oltárán áldozzák fel a a múlt jobbá tett dolgait el sem ismerik,hogy jó is volt régen csak ne keljen a kádári dolgokkal azonosulni mert hát ami vagy aki régi az nem ide való biztos ÁVH-s volt vagy besugó vagy 8/8 vagy bármi ha mer a régi dolgokból a jóra hivatkozni.
barker 2013.01.06 20:06:40
@Pepibubó:
Irod
/Legalább még 100 év, míg kiheverjük a kommunista diktatúrát/
Na most ha politikai oldalát nézed a kiheverésnek akkor OK igazad van de ha a megélhetést és a megelégedettséget, és itt nem az össze hasonlitott nyugatiról van szó akkor a fenti két kommentre adott válaszomat légyszives elolvasni.El sem tudod képzelni hány embernek elég egy közepes szintű de nyugodt élet ebben a fos világban.