Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Obam Yarack

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt valami történt. Néhány napja Szájer József és Rogán Antal még hevesen kardoskodott a választási regisztráció mellett. Pedig feltételezem, hogy a Fidesznek is lehettek karácsony előtt információi a szabadságjogokat lábbal tipró ötletük elmeszeléséről, hiszen már én is…..
Obam Yarack 2013.01.05 12:32:36
ORBÁNSS BETEG?

Orbán Viktort dr. Veér András ideg- és elmegyógyász, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet volt főigazgatója (Orbán rúgatta ki) kezelte, majd ezután Bécsbe járt kezelésre néhány évig, és kb. 1-2 éve Grazba jár. Nincs miről beszélni, ez az ember beteg. Egyébként Kövér Lászlót is kezelte dr. Veér András (aki már meghalt).

Orbán vezérünk betegségére utaló jelek magán úton szerzett információkra alapuló hozzászólásom, de szól mindazoknak, akik hasonló aggályokat fogalmaznak meg. Ami a tényeket illeti: a Tardive Dyskenesia tudomásom szerint nem a kezelt betegség, hanem a gyógyszeres kezelés mellékhatása, a kényszeres szájmozgás és nyelvmozgás, máskor végtagok mozgása. Ezeket különféle gyógyszerek okozzák, nem maga a betegség. A kiváltó gyógyszerek némelyikét skizofrén betegségekre is használják. Nem ez az egyetlen kiváltó ok, mert kokain is hasonló tüneteket produkál, és más pszichiátriai gyógyszerek is, de a tünet azt jelzi, hogy a gyógyszer az agyat és az idegrendszert támadja, az alapbetegségen túl. Ezért cserélni kell a gyógyszert a tünetek esetén, hozzáértő kollégáimmal elemezve a kérdést és annak súlyosságát. Nem tisztem, hogy ezekben a szakmai kérdésekben eldöntsek bármiféle vitát. Erre vannak az orvosok. A kommentem arra hívja fel a figyelmet, hogy a híradóban látható ijesztő szájmozgás alapján fel kell tenni a kérdést Orbánnak, hogy van-e betegsége, mi a betegsége, milyen gyógyszerekkel kezelik? A kommentem erről szól, és ennyit mond, nem dönti el a kérdést, nem ítél, és különösen nem mocskol, ahogyan ezt mások esetleg értékelik. A polgárok nem bízhatják magukat olyan emberre, aki erős pszichiátriai gyógyszerek mellékhatásának tüneteit produkálják. Az nem mocskolódás, hogy egy ilyen felvétel után a polgár tudni akarja, hogy mit látott. Ehhez joga van, ez nem Orbán magánügye. Emberek millióinak van a sorsa a kezében, és már semmiféle korlát nincs, ami a hatalmát demokratikusan korlátozná. Még valamire való ellenzéke sincs. Nem sárdobálás annak felvetése, hogy a látottakról meg kell kérdezni. Ezt nem lehet lesöpörni azzal, hogy a konkrét tettei alapján támadjuk, mert a tettei kiváltó oka lehet a betegsége is. És a történelmi példák mutatták, hogy ez hova vezetett másokat. Felelőtlenség ezt elbagatellizálni, tartozunk annyi felelősséggel magunkért és másokért, hogy nem ülünk olyan sofőr autójába, aki nem tud megállni a lábán és tökrészeg. Egy pszichiátriai kezelt lehet ilyen szinten egy ország vezetését illetően. Ezt mindenképpen tisztázni kell. Erről szól ez az írás.

Ha nem lenne fizikai tünete az elmeroggyantságnak, akkor is jogos kételyekre adna okot, hogy egy olyan lépést, amely belevitte az országot az egyik háborús konfliktus közepébe, amivel két nagyhatalmat is magunkra haragítottunk, ami gyalázta a “magyar” nevet – a “súlyának megfelelően kezel” pedig láthatólag fogalma sincs arról, hogy mit művelt és nem is képes felmérni a súlyát!
Igen Egyeske, nem azt figyeljük, amit mondasz, hanem amit TESZEL.
Jobbosok, akik még mindig elvtelenül védik: gondoljanak már bele, hogy mit műveltek volna, ha ugyanezt Gyurcsány teszi? Akkor is mentegetnék, és azt latolgatnák, hogy mire lehetne költeni a “vérdíjat”? Akkor is eltekintenének attól, hogy muszlim keresztényt gyilkolót adtak ki? Hogy 30 pénzzel dobálják és égetik a magyar zászlót – méghozzá indokoltan?
A magyar mondás szerint 1 bolond 100-at csinál. Csak aztán az a 100 is 100-at: és így lesz 1-1,5 millió elvakult bolond egy fidesz nevű szekta és a látható tüneteket is mutató szektavezér mögött. Csak az a mondás sajnos nem fog megvalósulni, hogy “Ki miben hisz, abban üdvözül” mert ez nem az üdvözülés útja – hanem a kárhozaté. Azért azt is tudni kell, hogy orvosait /ha léteznek, és mért ne léteznének/, köti az orvosi titoktartás, és azt is, hogy egyetlen egy skizofrén betegnek sincs betegségtudata! Nincs a világon olyan skizofrén ember, aki betegnek érzi és hiszi magát, és kijelenti, hogy “igen kérem én őrült vagyok!” Ha ténylegesen beteg és ez a baja, a felelősség az orvosait és a környezetét terheli. Az összes Fideszes „belső körös” érdeke hatalmon tartani Orbánt – legyen bármilyen állapotban. Ha kell, fel fogják peckelni a szemeit is, csak élőnek hasson.

Az ok rém egyszerű: ha Orbán kikerül a képből, a Fidesznek annyi. Orbán maga gondoskodott arról, hogy senki se pótolhassa. A diktatúrát először a Fideszen belül valósította meg, mint tudjuk. Látni kell, miként rotálja a belső embereit: melyiket helyezi éppen parkoló pályára, vagy húzza őket előtérbe. Nem írok példákat, aki ismeri az itthoni helyzetet, pontosan látja ezt.

Ha Orbán megszűnik, akkor nincs olyan utóda, akire a Fidesz tábor rácuppanhatna. Tessék számba venni valamennyi „potenciális arcot” – valamennyien vagy elhasználtak, vagy háttérben tartottak. Vagy egyszerűen csak undorítók, mint pl. Kövér László.

Ez az oka annak, hogy a környezete lélegeztető gépen tartja Orbánt. Addig kaszálhatnak, ügyeskedhetnek, manőverezhetnek, míg Orbánt, mint szimbólumot fel tudják mutatni. Hogy ez mibe kerül közben az országnak, az számukra érdektelen. Ezek szimpla csirkefogók, vagy, ahogy Török Gábor – a Fidesz házi politikusa – írta egy blogában: haszonelvűek. Így, saját magukról.
Egyébként szégyen, hogy az örmény elnök jobban meg tudja fogalmazni, mint az egész itthoni ellenzék:
“Magyarország lobogója nem Orbán Viktor, hanem a magyar nép jelképe! A magyar zászló nem a kormánypárt lobogója. A magyar zászló nem a magyar miniszterelnök szimbóluma.”
szerintem a betegsége egyik tünete a pávafarokként elrendezett tucatnyi magyar zászló – az már nem zászló, csak dekoráció. Arra pedig nem hoz szégyent egy baltás gyilkos kiadatása – legalábbis beteg elmék és jobbos “haszonelvűen” gondolkodók szemében. Kezd a kettő nagyon összemosódni.
Javaslom, hogy a jövőben Orbán ne a magyar zászlót használja pávafarokként, javaslom a citromsárga (kicsi, savanyú, de sajnos a mienk narancs) és a halványlila összeállítást. Mert láthatólag halványlila fogalmuk sincs a valóságról! Ha beteg, akkor alkalmatlan az ország vezetésére!
Merő önzésből és kíváncsiságból – mi betegre nem szavazhattunk – egy ország lejáratását már be kellene fejezni! Ennek felismeréséhez az országért felelősséget érzőknek már el kellene végre jutniuk! A zsebüket általa teletömhették, most már ideje lenne az országgal is foglalkozni, a vezetés nem megy, mindenütt csak a káosz!
Úgy tűnik az Örmény elnök egy vérbeli politikus.
( A vadbaromság MA nem alkalmas politikusi tulajdonság , pláne ha az illető valós befolyása és országának ereje a lepkefingéval egyenlő. Hiszen Brüsszel egyetlen kicsi szemhunyorítással söpörte félre a MALÉV.-ot , mintegy figyelmeztetésképpen a jelen regnálók számára , de láthatóan nem tanultak belőle. A vérmagyar már csak ilyen. Képtelen tanulni a saját kárából, de még a másokéból sem.
Egy betegség, legyen az bármilyen természetű és lefolyású, deformálja az egyéniséget. Minél tovább tart és válik súlyossá annál inkább.
Orbán eddig csak Közép Európára jelentett biztonsági kockázatot dédelgetett határrevíziós vágyálmaival és ázsiai politikájával E kockázatot kiterjesztette később egész Európára azzal, hogy örültségeinek néhány elemét kezdték mások is megszeretni. (Pl. magánynyugdíjpénztárak lenyúlása) Politikája ma már egész Európára nézve veszélyes, mert nemcsak a szomszédos országokkal szemben szít ellenségeskedést, hanem az unió egyben tartása ellen hat és más szélsőségeket támaszt fel a jobboldalnak tett engedményeivel.
Az elmúlt néhány hónapban sikerült a Orbánnak világpolitikai kockázattá felminősíteni magát amikor a baltás gyilkos tudatos, gátlástalan és cinikus áruba bocsátásával felszította az azeri- örmény évtizedes konfliktust és a szabadságharc exportálása mellett a – az azeri követségi emberek fenyegetése miatt – terrorizmust Budapestre importálta.
Ez a betegség kiszolgáltatottá és kiszámíthatatlanná tesz. Romba dönti az országot. Látni kellene ezt s tenni ellene.

Egy kis kitérő!
Ronald Reagen második megválasztása előtt már diagnosztizált Alzheimer kórral küzdött. Az elnökjelöltek vitájában „kiesett” a gondolatmenetéből, képtelen volt folytatni a vitát. Ennek ellenére további elnökségében három éven át senki a világon nem akarta leváltani.
Roosevelt elnökké sose lesz tolókocsiban, ha van tévé.
Winston Churchill második miniszterelnöksége alatt 7 (hetes) hónapig titkolták el az országa közvéleménye elől, hogy szélütés érte, beszédképtelen, munkaképtelen.
Francois Mitterand csaknem másfél évtizedig küzdött rákbetegségével, közben szörnyű mélységű intervallumok-kal. Erről Franciaország, aminek 14 éven át volt elnöke, mit sem tudott. Mint a második „feleséggel” való életéről, házasságon kívül született lányáról sem.
Jelcin napi állapota?
Vagy Brezsnyevé, akit hét éven át egy felcsernő látott el kábítószerekkel, és napi 10 percnél több összefogott gondolkodásra képtelen lett ettől?
És ők mind atomgombbal rendelkező vezetők voltak. Másutt sem egyszerű kérdés ez.
A felsorolt esetek egyikéből sem következik, hogy ennek így is kell lennie. Sőt, a felelős vezető felelőssége arra is kiterjed, hogy akadályozó betegségéről tudassa a vezetetteket.
Diktatúrában nem meglepő, hogy nem tudatja, hiszen nem felelős (sőt, általában felelőtlen is).
Demokráciában ez visszaélés, és tenni kellene ellene. Persze lehetne mondani , hogy tényleg egy pocsolya részeg Jelcin fog beszámolni a saját mentális állapotáról? Vagy egy beszédképtelen Churchill? Jaj…
Kicsit többet kell olvasni marxizmust: a diktátor helyén tartása a környezet seftje, és nem a diktátoré. Felelősség semmi, javak csőstül. Az apparátus hagyta haldokolni Sztálint is másfél napig.
Egyet azért tudomásul kell venni a fent említett vezetők világhatalmakat képviseltek, de a hátterükben egy jolkébzett hozzáértő apparátus ellátta a vezetőre tornyosuló döntéseket és többé kevésbé de inkább többé jó döntéseket hoztak. Ellentétben az Orbán sereggel, akik mint talpnyalók segédkeztek és segédkeznek a mai napig egy ország teljes szétzilálásában és főként a gyűlölet keltésében.

Antall József beteg volt, tudtunk róla!