Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A kis MirrMurr

1 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Javában tart a strandszezon, és az ember mindenféle fürdőruhákat lát a vízparton. Olyanokat is, amelyeket csak erős fantáziával lehetne annak nevezni és ahhoz is szemüveg kell néha, hogy az ember észrevegye őket. Vajon hol húzódnak a határok? Nyáron aki csak teheti, minél…..
A kérdés a legutóbbi poszt kapcsán merült fel, de nem először, sokan és sokszor utaltak már arra, hogy mekkora a különbség a legitim kapcsolatban élő ember és a szerető "értéke" között, noha számomra kicsit homályos, miféle mértékegységben lehetne kifejezni ezt az…..
A kis MirrMurr 2013.04.17 13:13:08
@skarlát betű: Félreértesz :) Nem gondolom, hogy ezek undorító dolgok lennének, de egy sok éves "csakaszépcsakajó" után legalábbis kiábrándító lehet. Némelyeknek. Az meg tény, hogy szerintem minden nő (és alkalmasint férfi is ám, csak vagány letagadni) arra vágyik, hogy ne csak a jót lássa... mert persze kényelmesebb, dehát nem az igazi mégse. Nem azt akartam, mondani, hogy vészes az együttélés, de ha sokáig voltál egyedül, és megszoktad hogy más csak akkor tolakodik bele az "aurádba", amikor te is szeretnéd, akkor bizony ijesztő gondolat, hogy egyszercsak ott legyen valaki. Akkor is, amikor esetleg nem szeretnéd, úgy is, ahogy lehet nem akarnád, látnál dolgokat, amikről nem feltétlen akarnál tudni. Néha frusztráló, na :D
A kis MirrMurr 2013.04.17 13:51:04
@YessicaHard: Hát a kikényszerített esküvők annyit is érnek, természetesen. Ilyet én is láttam a baráti körömben, 6 éve együtt voltak, csaj meg odaállt az ultimátummal, hogy akkor most vagy házasság, vagy szakítás. Már akkor is csak azt tudtam erre mondani, hogy dafuq???
Másfelől viszont az teljesen egészséges, ha valaki szeretne együttt élni azzal, aki szeret. Jobb esetben ez kölcsönös. Én csak annyit akartam mondani, hogy szerintem az is átveri magát, aki úgy tesz, mintha nem lenne ezekre igénye. Lehet egy idő után ezt el is hiszi magának az ember (gyakorlat, tapasztalat, saját..), de valójában mind csak emberek vagyunk, és az ember bizony igényli. Az már más kérdés, hogy ha az én igényem, meg a pasim igénye nem találkoznak, akkor értelmes nő azt mondja hogy no akkor nézzük mennyire közelíthető, és ha nem eléggé, akkor jobb békességben elválni, a hülyébbje (többség sajna) meg kierőszakol egy esküvőt. Bár persze elvenni se kötelező azt a csajt, nem kell tutyimutyogni :)
A kis MirrMurr 2013.04.17 14:13:16
@skarlát betű: hát nem tudom. Szerintem ha megvan az a középút, hogy mindenkinek van saját tere, élete, stb, akkor tök jó együtt élni. De persze az emberek sokfélék, kinek mi. Mások nevében tényleg nem nyilatkozhatok :)
Tisztelet Mt! Csökkentett munkaképességű munkában, vettek fel hogy dolgozunk, és egészséges emberek munkáját végeztetik velünk. A cégnél terrorizálnak bennünket, csúnyán beszélnek velünk, mindenféle nyomoréknak lehordanak bennünket. A cég az államtól elég jó…..
A kis MirrMurr 2013.02.22 20:32:17
@z600: Figyi, értem hogy egy ilyen vagy olyan módon sérült embernek (ha jóhiszeműen nem feltételezem hogy csak egy újabb megélhetési rokkantról van szó...) alkalmasint nehézséget jelentenek olyan dolgok, ami nekünk nem. Ez rendben is van. Viszont ha dolgozik, akármit, az azt jelenti, hogy munkaképes -legalábbis azt a bizonyos munkát képes elvégezni. És az az egészséges emberek munkahelyén is úgy van, hogy nem szeretik ha elkésel, és ha olyan helyen melózol, akkor pont annyi szüneted van, amennyi. Aki rondán beszél azt meg arcon kell csapni. Rosszindulat nélkül, de aki kap ilyen-olyan támogatást, még mindig jobban megreszkírozhat egy kirúgást, mint akinek csak annyi a bevétele, amit összedolgoz magának. Nem mellesleg csomó helyen kifejezetten sérülteket keresnek, épp a támogatás miatt.
Amúgy nekem is van egy olyan benyomásom az egész postról, hogy valamilyen módon sérült ember elment dolgozni és úgy gondolná hogy neki ezért különleges bánásmód járna... Elég gyalázatos, de a helyzet az, hogy a magyar munkahelyek jelentős részén, főleg a kevesebb képzettséget igénylő helyeken, a kisfőnök egy köcsög, a nagyfőnököt ez pont nem érdekli, és "csúnyán beszélnek az emberrel". Ez a nagy büdös magyar valóság, és ennek semmi köze ahhoz, a dolgozó hol hogyan és mennyire sérült, ez a felettese szellemi szintjét tükrözi csak. Támogatok mindenkit aki ez ellen fel akarja emelni a hangját, de borítékolom a végeredményt. Sajnos.
Én úgy láttam, hogy megszeppentek egy kicsit a diákok. Mármint akik a teremben voltak. Mind Debrecenben, mind Budapesten.Lehet, hogy először találták magukat szembe a nyers erővel, a kérlelhetetlen és befolyásolhatatlan primitív gonoszsággal. Az intoleranciával. A…..
A kis MirrMurr 2013.02.14 20:15:47
Itt megint arról van szó, hogy egy marék ember alapján megítélünk egy teljes társadalmi réteget. Vagy legalábbis csoportot. Ez, gondolom, a felsőbbrendű intelligencia jele. Ehhez már biztosan kell a diploma...
Annyit szeretnék hozzátenni egyetemet megjárt (sok év, nem 10 perc), lelátón igencsak jártas emberként, hogy az ott található csőcselék jelentős hányada kifejezetten rühelli az aktuális kormányt. Tegyük hozzá, általában az éppen aktuálist, de ez már egy másik kérdés.
Az is tény, hogy teljesen más szinten zajlik a kommunikáció.. sokszor hangosabb, egyszerűbb, indulatosabb, ha úgy tetszik primitívebb. Én azt tanultam (többek közt az egyetemen), hogy az okos enged. Hogy egy gyerektől nem elvárható hogy felnőttként gondolkodjon -ugyanez igaz a kevesebb intelligenciával megáldottakra is. Nem?
Az egyetemisták, diplomások és általában az "értelmiség" , vagy legalábbis magát annak tartó réteget minősíti az a hozzáállás, hogy majd az ő adójából telik segélyre. Ez nem az a réteg, amelyik a segílyből tengődik. Ezek az emberek (nagyobb részük, ebben is van kivétel természetesen) napi nem 8 órákat, hanem többeket dolgozik, sokkal kevesebb pénzért, mint diplomás kortársaik. Igen, sokan közülük járhattak volna egyetemre (és sokan nem, mert úgy hozta az élet. Vagy egyszerűen csak nem izgatta, esetleg igen, nem volt meg hozzá az esze -megesik), de azért az értelmiség se felejtse el, hogy ezek a többnyire szakmunkást esetleg technikumot végzett emberek is elég fontos munkákat végeznek. Bármilyen meglepő, de ha ők nincsenek, nálatok nincs villany, mert nincs aki megjavítsa (gondolom nem a bölcsész fogja átkábelezni a lakást), nincs fűtés, nincs aki vezesse a buszt amivel ti egyetemre mentek, és a többi meg a többi. Szóval ha már annyira értelmiségi és toleráns meg elfogadó mindenki, talán el kéne tudni fogadni hogy négerek ,sárgák meg cigányok mellett van egy ilyen "kisebbség" is, akiknek ugyanúgy megvannak a maguk problémái, és akik semmivel sem értéktelenebb tagjai a társadalomnak mint az úgynevezett értelmiség. És ha már mindenki olyan emelkedett, azt is észre kéne venni, hogy van az országban x ultra, y huligán, és x-n ill y-n köztük csak a primitív bunkó. Akik mellesleg alkalmasint még egy lelátón is alaposan helyre vannak téve. Csak arról nem regél a TV.
Nem bug, feature! 2013.01.06 11:40:42
Hát ez gyorsan ment. Vigasztalhat a tudat, hogy ezt most nem én kúrtam el. Aztán belémkúszik a gyanú... biztosan nem? Szakítottunk. Vagy sem. Vagy majd akkor majd fogunk. Vagy nem. Mert ugye a jó ég tudja csak. A helyzet komplikált, de legalább nehéz is mellé. Adott egy gonosz, igazi…..