Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gun4b

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
J.J. Abrams megint egy reklámvideóval jelentkezett a Star Wars 7 egyik forgatási helyszínéről, ezúttal Angliából. Eszerint az a fanatikus Csillagok háborúja-rajongó, aki itt legalább 10 dollárt utal a UNICEF-nek, bekerülhet a filmbe. De nem a szereplési lehetőség miatt pörög…..
Az Apple és a Samsung három éve kezdett bele abba a véres háborúba, amihez hasonlót előtte még talán senki nem élt át a tech világban: a harc ügyvédek tengerének ad folyamatos munkát, a két cég összesen eddig több mint 220 milliárd forintot áldozott be a pereskedésre, a…..
Gun4b 2014.05.20 12:13:19
@ZF2: Már egy ideje ugye droidra sincs hivatalos flash támogatás. Nemes egyszerűséggel azért, mert a flash egy instabil sz@r. A pc-s böngészők összeomlási statisztikáiban is magasan vezet, mint indok. :)
Gun4b 2014.05.20 12:22:19
@ZF2: Pont ezért nyűglődök a tabletekkel. Legyen az bármilyen op.rendszerű. A win8-as tabletek ilyen téren jók, de minden más vonalon az őrületbe kergetnek. :)

Ezzel kellene inkább ezeknek a gigacégeknek foglalkozni.
Gun4b 2014.05.20 12:07:17
Srácok!

Itt nem az a baj, hogy más szabadalmát használják, hanem az, hogy ha kiderül, akkor szarul állnak a lebukáshoz. Mivel rohadt nagy pénzről van szó, addig húzzák az időt, amíg a másik tönkre nem megy. Az Apple nem adja magát olyan könnyen, mint a Kodak, Pioneer vagy a Sharp.

A gusztustalan az egészben, hogy megúszták, megússzák és meg fogják úszni a jövőben is azt, hogy a mögöttük álló hatalmas tőke biztosította lehetőségekkel kivégeznek gyakorlatilag mindenkit a piacon. És mivel több piacon is jelen vannak, több kárt okoznak, mint a specifikusabb cégek.

Nyilván marhaság a "lekerekített sarkú téglalap" levédése a telefon formájánál. De pl. a multitouch, kétujjas nagyítás, a gesztusokkal vezérlés már olyan, ami nagyban növeli a felhasználói élményt és egy fillért sem akarnak érte fizetni.

Amúgy mind az Apple, mind a Samsung (különösen a Samsung) cuccok pont azért rohadt drágák (az előállítási költséghez képest), hogy ezeket a pereket legyen miből finanszírozni az ítéletig.

Emellett innováció terén egyre kevesebbet mutatnak fel. Maga az Android rendszer egyre jobban használható, egyre több benne az újdonság. Az iOS kevésbé innovatív az utóbbi időben. Olyan hülyeségekkel foglalkoznak, mint retina scanner, ujjlenyomat-olvasó (bár ez utóbbinak van néha értelme). Bezzeg filléres dolgokat csesznek a telefonjaikba rakni (vízálló burkolat, vezeték nélküli töltés /amit egy nyomorult elektromos fogkefe is tud/).

Úgyhogy szerintem nem az a kérdés, hogy ki, kitől, mit lopott, hanem az, hogy mire és hogyan használja fel.

Itt pusztán a profitszerzés növelése a cél. Esztelen mértékben. Szerintem ez gáz.
nejlon Élet mobil nélkül 2013.07.22 21:56:11
A Qualcomm és a The Viral Factory videója arról, milyen lenne az élet mobil nélkül. ..
Gun4b 2013.07.23 14:59:04
@Messzi Vetek: A kerék másképp könnyített az életen, mint a mobiltechnológia. Erre gondoltam. :)
Gun4b 2013.07.23 15:07:28
@közmunkás bérkommentelő: Tudod, az az érdekes, hogy a fene nagy "kapcsolati rendszerek", mint fb, twitter, sms, stb. pont a valós kapcsolatokat ölik meg. És ez egy visszás dolog. Mert nem az elvük teszi ezt, hanem a felhasználásuk módja. Amiről pl. Messzi Vetek ír, az nem teljesen az amire pl. én gondolok.

Ha ezekre úgy tekintünk, mint egy plusz kapcsolati módra, vagy plusz szórakozási lehetőségre, akkor tökéletesen rendben vannak. Viszont a mai tinik pl. olyannyira függenek tőle, hogy nem tudnak magukkal mit kezdeni, ha nincs. Eszükbe nem jut kreatív hobbit folytatni pl. Vagy valakivel úgy leülni beszélgetni, hogy közben nem piálják magukat hülyére.

Persze azért is hülyeség azt mondani, hogy inkább az előző korszak, mert ezek nem ördögtől való technológiák, csak éppen a régi mentalitás sokkal emberibb volt. Lehet, hogy maradibb, lehet hogy analóg, de az ember alapvetően nem digitális lény. A környezete viszont egyre inkább túldigitalizált.

Szerintem. :)
Gun4b 2013.07.23 15:30:22
@közmunkás bérkommentelő: Szerintem ez a "más szint" már túl személytelen. Mondjuk be éppen nem szartam, de nem én vagyok az egyetlen, aki félti a tiniket. :)
Komment, innen:was? 2012.12.28. 12:01:15Hű de rosszak voltatok fiúk , szégyelljétek magatokat .Ha egy ugyanilyen hir jött volna az USAból akkor meg mindenki istenitené őket , hogy milyen faszagyerekek ezek az amcsik . Magyart viszont csak gyűlölni lehet bármit is csinál.Nem volt ebben…..
Gun4b 2013.01.03 13:45:39
@TDICDITRDITDDIPDTD: "Milyen szabályt szegtek meg?"

Pl. nem az út és látási viszonyoknak megfelelően vezettek. Ugye az nem jut senki eszébe, hogy a "vizes úton kitolom a farát, mmert az jó" megfelel ennek a kitételnek?
Gun4b 2013.01.03 15:29:31
@Dseries: "Ettől függetlenül szerintem egy médiaszereplőben legyen annyi, hogy kultúráltan viselkedik. "

Szerintem simán belefért a stílusa az elviselhető mértékbe. Erről egyébként is a főszerkesztő dönt, nem az olvasó.

Amúgy meg, ha kultúráltabban fogalmaz, akkor nem érti meg a célközönség (azaz a kis gyökér illegálracsingnyomidrifterek). Mondjuk még így is volt annyira finom a fogalmazás, hogy ne fogják fel a mondanivalót. (Bár ez a mai fiatalokra nem csak ebben a témakörben igaz....)
Gun4b 2013.01.03 15:48:40
@gaga1980: Na nézzük csak. A Ladások felelőtlenek voltak? Igen, mert szándékosan (!!!) idéztek elő egy olyan helyzetet, amiből lehetett volna baj.

Karotta felelőtlen volt? Hát kb annyira, mint bárki, akinek a fékéhez egyszer is hozzányúltak (munkahenger, tárcsa/dob, betétcsere, stb.). Ne hidd, hogy ha egy szerelő javítja a fékedet, akkor felpakolja fékpadra és addig egy métert sem közlekedik vele, hanem odaszállítja a fékpadhoz! Csinál pár fékpróbát, oszt mehetsz! Ők pedig összeraktak egy fékrendszert, aminek az elméleti hatásfokát ismerik. Nyilván nem érdemes azonnal megvasalni, szerintem ezért hangzott el az a pár mondat.