Regisztráció Blogot indítok
Adatok
avarrita

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ismerősöm helyzete nagyon hasonlít az enyémhez.Amint diagnosztizálták nála az autoimmun kórt, minden problémáját éveken át erre fogták, és a kezeléssel kis híján "megölték". Tisztelt Praxisblog!    Előre is elnézést kérek a hosszú levélért, de hat év…..
avarrita 2013.02.06 19:39:30
@Dr.laikus PhD: Sajnálom, de a homeopátia sem érdekel.
Nem tudom, miért akarjátok ezeket mind rámtukmálni. :O ez valami szekta itt, vagy mi?
A k betűshöz sincs semmi közöm egyelőre, se arany, se ezüst formájában.
Nem, nem szedek homeopátiás golyócskákat, nem méretem ki a lakásban a vízereket és nem járok köpülésre. Még :) Aztán ki tudja, mit hoz a jövő... :)
Természetgyógyásznál életemben nem jártam. Ha mindenárom gyónnom kell, akkor azt az egy gerincmasszázst és egy hőtérképes vizsgálatot tudok bevallani a cégem által fizetett egészségpénztári keretem terhére. Eldorbézoltam, na, a Fenséges Orvosságos Mindenható bocsássa meg a vétkemet, de ennyi kilengés tán megbocsátható, ettől még tán nem leszek se a holisztikus gyógyítás se az alternatív gyógymódok radikális szószólója, és ettől még talán nem omlik össze sem a Nyugati Orvoslástan Szentélye, se a Gyógyszergyárak Világszövetsége.

Ez úgy megy, hogy "vagy beveszed te szemét azt a rohadt mtx-ot, vagy egy életre rád sütjük, hogy zakkant gyogyós vagy"??? Mert kezd ilyen érzésem támadni...
avarrita 2013.02.07 08:59:03
avarrita 2013.02.11 22:25:17
www.borsonline.hu/20130211_dobbenet_olyan_a_keteves_teste_mint_egy_80_evese
Ó, szegény :(
Viszont úgy tudom, a gyermekkori RA-t a legtöbben idővel kinövik. Nekem is van ismősöm, aki kisgyermekként szenvedett tőle, mára (30 év körüli) már csak az időjárásváltozást érzi meg kicsit a térdében.
Ha egy ilyen orvos elmegy külföldre dolgozni, azért nem kár. Külföldön azt hiszem, hogy az ilyen bánásmód miatt nem sokáig dolgozik egy munkahelyen. Sajnos karácsony előtt történt meg velem, hogy nagyon rosszul voltam és orvosi ügyeletet kellett hívni.Az ügyelet hamar ki is…..
avarrita 2013.02.06 22:44:24
@hazank fia: én csak azt szeretném kérdezni, hogy egy hozzám hasonló, mezei gugli-diplomás, honnan tudja azt megállapítani, hogy mikor indokolt a sürgősségi és mikor nem? Félreértés ne essék, én nem vagyok egy ügyeletre rohangászós típus, ellenkezőleg, de komolyan nem tudom, hogyan várható el a betegtől, hozzátartozótól, hogy eldöntse, hogy egy - számára - ijesztően magas vérnyomás, egy csúnya seb, egy - szerinte - extrém magas láz stb. sürgősségi ellátást igényel-e vagy sem. Ha mégis valami baj lenne, mondjuk stroke-ot kapna a magas vérnyomást otthon lenyomni igyekvő beteg, vagy a szombati biciklisbaleset után hétfőn orvoshoz vitt gyerekről kiderülne, hogy nemcsak plezúr van a térdén, de el is tört valamije, az orvos egészen biztosan azonnal azt kérdezné, hogy mi a csudáért nem ment a sürgősségire, hogy lehet ilyen felelőtlen. Szóval tényleg érdekel a válasz. Van erre valamiféle "etikett", vagy hasonló?
avarrita 2013.02.07 09:15:27
@hazank fia: Köszönöm, és mindezzel egyet is értek.
Az általam egyik legnézettebb adón a követező arányt találtam: egy gyógyszer - egy valami más, pl autó – egy gyógyszer – egy mosópor – egy gyógyszer – egy pelenka – egy gyógyszer – egy bank. Feltűnt mostanában egy érdekes dolog. Tévézés közben megy ugye a…..
avarrita 2013.02.06 19:56:00
@megvalaszolok: Egyetértek! Én olvasom is szorgalmasan a betegtájékoztatókat, nálam jobban senki nem olvassa, sőt mióta megtudtam, hogy magas a vérnyomásom, naponta mérem. Van bent egy mérő a munkahelyemen, egy gagyi csuklós (de azért jól mér), meg kaptam egy hiper-szuper, Szifonhoz csatlakoztatható kütyüt a páromtól itthonra, arról hónapokra visszamenőleg még ki is tudom nyomtatni és a dokimnak be tudom mutatni a vérnyomásnaplómat. Csak tudod, mielőtt az orvos a tüneteim alapján magas vérnyomásra kezdett volna utalgatni, azelőtt fogalmam sem volt, hogy milyen tünetek esetén kellene arra gyanakodni, ugyanis ezt megelőzően világéletemben alacsony volt a vérnyomásom. Így ha fájt a fejem, megittem rá egy kávét... Ennyire érthetetlen ez? Mindent én sem tudhatok :) hát még az egyszerű emberek, akik még Gugli-egyetemet sem végeztek! :)
avarrita 2013.02.06 21:14:04
@megvalaszolok: kössük mondjuk életkorhoz? Aki betölti a 18. életévét, az köteles naponta vérnyomást mérni? :) és minden év május 31-ig az adóbevallással együtt nyilatkozni a mért értékekről :)
A többire: tudom, sajnos...
avarrita 2013.02.06 22:48:03
@megvalaszolok: OK, OK, nem vitázni akartam, eredetileg folytattam is a gondolatot azzal, hogy ezt pl. érdemes volna a kölyköknek megtanítani még a suliban. Csak aztán töröltem, nem akartam többet okoskodni ma este. Szóval egyetértek veled! Ta-taaam!
Az idősebbekkel, akiknek nincs pénzes rokonuk nem foglalkoznak rácsos ágyba teszik, nem etetik lerakják mellé a gyógyszereit de szegény nem tudja bevenni.... hát akkor így járt! Kedves Praxis blog!   Aki az orosházi kórházról jót tud mondani, annak van vagy ismerőse/rokona…..
avarrita 2013.02.02 20:06:37
Egy ember rosszul érezte magát az o-i kórházban. Hogy azért-e, mert tényleg nem bántak jól vele, vagy azért, mert ő egy amolyan "nehéz eset", akinek nem lehet a kedvére tenni, az már sosem fog kiderülni. Lehet, hogy tényleg több figyelmet érdemelt volna, lehet, hogy csak hisztis. Sőt, az is lehet, hogy valójában soha nem járt abban a kórházban (de lehet, hogy mégis). A posztnak tényleg nincs sok értelme, de annak se, hogy leszólja valaki azt, aki írta: ő így élte meg a saját helyzetét betegként, aminek sok oka lehet. Az pedig hogy nincs tisztában az egészségügyi finanszírozás bugyraival, nem írható a rovására, ő csak megpróbálta megérteni, megtalálni az összefüggést a szerinte rossz bánásmód meg a "kinek az érdeke?" kérdésre adandó válasz között. Nem sikerült neki, Istenem, van ilyen. A pálya széléről mindig könnyű jótanácsokat osztogatni, tudom, de az én szerény véleményem szerint ha egy beteg úgy érzi, hogy rosszul bánnak vele, semmiképpen sem kellene lesöpörni a véleményét, mert annak oka van. Fél, kiszolgáltatottnak érzi magát, fogalma sincs, mi történik vele, kiben bízhat meg. Valószínűleg hiányzott egy kedves mosoly, a megértő figyelem, egy kis emberség. Ja hogy a másik ugyanazt kapta, amit ő, és mégsem panaszkodott? Mert ennek az embernek az ő helyzetében több kellett volna a figyelemből, ő ilyen. Ha ezt észreveszi valaki, egy orvos, egy nővér, és még hajlandó is egy mosolyra, eggyel több kedves szóra, hogy ne így legyen, azzal csodákra képes. Ez lenne a betegekkel való bánásnak a művészete, ettől volna több a gyógyítás pusztán szakmánál. A párom édesanyja ilyen orvos volt, karácsony estéken is ott ült a magányos, nyűgös, kétségbeesett beteg mellett. Nem hiába emlegetik még ma is mint "Drága Főorvos Asszonyt", pedig már több mint tíz éve nincs közöttünk.
avarrita 2013.02.03 11:45:26
@Rotoxis: Érthető, hogy te így gondolod.
Praxis Három nap a "gulágban" 2013.01.29 06:00:00
Nem, most ne tessék nekem azzal jönni, hogy nincs pénz! Az ágazat rossz anyagi helyzete közismert. A hangnem ettől még lehetne emberi. Márc. 11-ikén, vasárnap érkeztünk Berlinből Budapestre: magam egy hétre, lányom féléves isztanbuli ösztöndíja színhelye felé átutazóban…..
avarrita 2013.02.02 20:47:29
@bubbii: ugyanígy látom én is. Sok posztoló nem tudja tárgyilagosan, megfelelő stílusban megírni a mondandóját, sőt a vizsgálatok célját, okát, értelmét se tudja legtöbbször (jut eszembe, miért is nem mondják meg neki?), és rossz következtetéseket von le, de ettől még ki lehet az írásból hámozni, hogy miről szól a történet. És ez a történet - Gulágtól meg Auschwitztól megszabadítva - sajnos nagyon is valósághű. Nagyon jól leírja, hogyan érzi magát valaki, aki nem orvos, nincs köze az egészségügyhöz és eddigi életében nem is betegeskedett, ha váratlanul egy kórházban találja magát. Kibírható, persze, meg ott is emberek dolgoznak, őket is meg lehet érteni, ahogy azt is, hogy nincs pénz WC-papírra (az iskolába is mi visszük a gyereknek, megszoktuk), meg az ellopott zuhanyrózsák lecserélésére - na de ne vitassuk már, hogy sokkoló élmény a kívülállónak... Számomra kb. ahhoz volt hasonló az elő kórházi tartózkodásom pár éve, mint amikor a nyolcvanas évek végefelé kimentünk Erdélybe, és rácsodálkoztam a boltok üres polcaira, a házigazdáink kézzel tapintható szegénységére. Egy másik világ, valahonnan a múltból. Aki ma Magyarországon nem fényűzően, csak amúgy átlagosan él, az azért nem szokott hozzá a penészes, málladozó és törött csempéjű zuhanyzókhoz, a deszka nélküli, bezárhatatlan ajtajú WC-khez, a száraz szömle-kockasajt kombóhoz. És egy normális érzelmi élettel, mentális képességekkel megáldott ember azt is nehezen viseli el, ha indoklás nélkül vizsgálatokra küldözgetik, ha a kérdéseire nem kap választ, és meg kell alázkodnia valaki előtt, ha információt szeretne kérni. A sajat, vagy a hozzátartozója egészségügyi állapotáról.
Én amúgy sajnálom az egészségügyiseket, köztük az orvosokat is, hogy ilyen körülmények között, ilyen pénztelenségben kell dolgozniuk, nem ezt érdemelnék. De nem a betegek a hibásak azért, hogy ez az egész bizony így néz ki, nem rajtuk kellene kitölteniük a bosszújukat.
Mennyivel tartozunk? Azt a választ kaptuk, csípőből, 50 ezer lesz. Mint a hentesnél, amikor húst vesz az ember. Tisztelt Praxis!   Rövid leszek, mert a történetem sem túl összetett. Mégis felháborodtunk rajta a feleségemmel. Rutinműtétre vittük a fiunkat előre egyeztetett…..
avarrita 2013.01.27 13:55:28
@Reaper Man: dehogy köszöntem el, nem vagyok én olyan megfutamodós típus. Csak szerintem ez a poszt már eléggé ki van tárgyalva. Legmélyebb tiszteletem ellenére egyes törzskommentelők itt leírt véleményével nem tudok egyetérteni (ami nem jelenti azt, hogy más véleményükkel sem fogok), a "ki a hülye" kérdés és az ezen való szájkarate meg nem okoz intellektuális élményt.
Praxis Tudja mit? Nyalja ki! 2013.01.23 06:00:00
Nem nyalom ki V doktor ,inkább tiszta vizet próbálok önteni a pohárba!Remélem fogja még ezt olvasni! Tisztelt Praxis blog!    Dr V házi gyermek szakorvos (csecsemő-gyermekgyógyász) Tapolca, gyermekorvosi rendelő. Talán a 6 alkalomból 1x volt elérhető a rendelőben…..