Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindigfeléd

73 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
te vagy a fény Fohász 2016.05.22 12:04:11
Uram! Megyek ahova akarod, hogy menjek; teszem, amit akarod, hogy tegyek; mondom, amit akarod, hogy mond-jak, és lemondok, amiről akarod, hogy lemondjak...
te vagy a fény Jézus üzenete 2016.05.21 12:20:39
„Gyermekeim, el sem tudjátok képzelni, hogy milyen kedves Előttem a ti leborulásotok. Amikor a Szentháromságot imádjátok, a gonosz lelkek megbénulnak, és sok lélek kiszabadul a kezeikből. Ezek a lelkek megtérnek és megmenekülnek a kárhozattól. Ugye tudjátok, hogy a sátán kezdettől fogva napjaitokig…..
te vagy a fény 2016.05.18 18:56:26
Mindig eldöntöm, hogy írni kell, mert az élet elszalad nyomtalanul. Mostanában rájöttem és zavarni kezd, hogy függő vagyok. Internet függő. Sokat ülök a gép előtt. Beszippant, közben minden elfolyik és bamba szemmel, tompa aggyal állok fel mellőle. Sokkal kevesebb időt kell eltöltenem előtte.  ..
te vagy a fény Ma újra 2016.02.15 15:23:26
Szeretném újra írni ezt a blogot, akkora kihagyás után. Nagyböjt van, a változás, tisztulás ideje. Megfontolandó gondolat Ha a szíved kószál és szenved,vidd vissza óvatosan a helyére,és helyezd gyengéden a te Istened…..
te vagy a fény Adventi csend 2014.12.06 18:25:42
Mire való a csönd? Írta: Erhart Kaestner    A magányosan élő szerzetes remetéhez egyszer emberek jöttek. Megkérdezték tőle: - Mire való, hogy életed nagy részét itt töltöd el csöndben és magányban? A remete éppen azzal foglalatoskodott, hogy vizet…..
................Azért vagy feszült a meditációban, mert nem jól meditálsz. Az nem meditál jól, aki csak úgy, minden előkészület nélkül kinyílik befelé, és engedi, hogy bármiféle szellem, gondolat, érzés eluralkodjék rajta. Az nem jól meditál, aki csak a keretet biztosítja a…..
te vagy a fény 1o törvény 2014.03.28 19:18:33
10 törvény a lelki nyugalom eléréséhez 1. Ma megkísérlem átélni a napot úgy, hogy nem akarom egyszerre megoldani életem minden problémáját. 2. Ma igen nagy figyelmet fordítok fellépésemre: senkit sem bírálok, sőt arra sem törekszem, hogy másokat helyreigazítsak, vagy…..
te vagy a fény Adventben vagyunk, 2013.12.06 12:51:55
két csoporttal tartok lelkigyakorlatot. Olyan jó élmény, jó hatással van az emberekre. Rám is. Itt egy szép elmélkedés egy kedves jezsuita barátomtól. „Erre megérintette a szemüket, és így szólt: „Legyen hitetek szerint!” Nyomban megnyílt a szemük.” Mt 9, 29-30a…..
te vagy a fény Ó, de jó lenne 2013.11.11 16:29:38
újra írogatni a naplómba, és ne csak idézeteket betenni... Fut az idő, itt a november, beteg vagyok, fázik lelkem...
Írta: Szent Pio    A békesség a szellem egyszerűsége, a lelkiismeret derűje, a lélek nyugalma, a szeretet köteléke. A békesség a rend, a bennünk lévő harmónia, szüntelen öröm, ami a jó lelkiismeret tanúságából születik, annak a szívnek szent örvendezése,…..
Augusztus 20. számomra egy meglepetés-nap volt, mert előző nap este kaptam egy szlovák rendtársamtól egy telefonos kérést, hogy egy Panamából jött jezsuita szeretne Pestre látogatni, tudnék-e segíteni neki az eligazodásban. Őszintén szólva nem voltam túl lelkes a kérésre, mert két napra rá…..
mindigfeléd 2013.08.28 12:36:37
@Izrael misztériuma:
"az államalapítás ünnepén, ami egyben keresztény, magyar ünnep bemutatni."
Igen, mi is ünnepeljük aug. 20-át.

A cikk nagyon jó és igaz.

egy református
te vagy a fény Jézusi üzenet 2013.08.25 18:53:08
Ha egy művész ott áll egy értékes márványtömb előtt, s hosszan nézi, akkor már látja e márványban azt az alakot, amelyet ki fog belőle bontani. Látja, tudja, nem kell mást csinálnia, mint a márványtömbről lefaragni a fölösleget, hogy ott álljon előtte az, amit, akit még…..
te vagy a fény Mai nap 2013.07.31 10:19:25
  Minden ember életében csak és kizárólag a JELEN a fontos. Nincs más dolgod, mint az, hogy itt és most tedd meg azt, amit megtehetsz azért, hogy kimutasd szeretetedet, illetve az Én szeretetemet, amely benned működni akar. Nincs sem jövő, sem múlt. Csak JELEN van! Én, az ÖRÖK…..
szégyellem magam...sokminden történt az utóbbi időben, nemrég jöttünk haza a tengerről, elég jó nyaralás volt, minden évben el kell egy kicsit szakadni a megszokott élettől. Most már sajnos egy hete fülgyulladással küzdök, lassan javulok. Jövő héten csendes lelkigyakorlatra…..
Az Úr Jézus a lélek szemének nevezi a lelkiismeretet, azt a csodálatos készüléket, mely még a bűnbeesett ember szívében is képes visszatükrözni Isten ragyogó világosságát, és fényt vetni tetteinkre, életünk különböző helyzeteire. A lelkiismeret mintegy Isten látásából…..
Szent Antalnak éppen megjelent a kis Jézus, amikor Antalhoz benyitottak, hogy egy koldus keresi őt. Ekkor azt mondta: "Bocsánat, Jézus, én most elmegyek egy kicsit." Valóban távozik, segít a koldusnak, aztán visszamegy, és a kis Jézus még mindig ott ül a térdeplő karfáján. "Milyen…..
te vagy a fény A mai gondolat 2013.06.10 07:23:11
..Ó, Uram, múltamat irgalmadra, jelenemet szeretetedre, jövőmet gondviselésedre bízom. Szent Pió atya..
te vagy a fény Néri Szent Fülöp 2013.06.08 15:19:12
Róma közelében az egyik kolostorban volt egy apáca, aki nagy föltűnést keltett, mert állítólag természetfölötti látomásai és elragadtatásai voltak. A pápai hatóság Fülöpöt bízta meg, hogy járjon utána a dolognak. Fülöp rossz időben gyalog ment ki oda. Hívták az…..
te vagy a fény Kakukkfű 2013.05.29 18:27:25
Ma teafüveket gyűjtöttünk, egy zacskó finom kakukkfüvet a hegyről, a kertből pedig mentát és citromfüvet. Most éppen száradnak, főztem is egy finom teát ezekből és egy szál levendulát is tettem bele. Na, meg ma gyomláltam és gereblyéltem egy sort. Szóval ezek nem a kedvenc…..
te vagy a fény Imádság 2013.05.28 07:08:43
Add Uram, hogy minden dolog felé rendezett szeretettel forduljak, elszakítva tekintetemet a földről és az ég felé fordítva; úgy használjam e világ javait, mintha nem használnám. Add, hogy értelmem bizonyos belső érzékével meg tudjam különböztetni azokat a dolgokat, amelyekre…..
te vagy a fény Búcsún 2013.05.18 19:38:26
az írást, bár rajtam kívül mást nem igazán érdekel a blogom, és nem is akarom reklámozni magam. Sűrű programom volt, most is zsúfolt hétvége következik. Itt a búcsú, amelyre általában elmegyünk. Jó látni azt a rengeteg embert. A legszebb élményen mégis az, amikor 3 éve…..
te vagy a fény Szent Cirill imája 2013.04.30 13:14:38
Írta: Jeruzsálemi Szent Cirill    Urunk, irgalmas Isten, szentséges, hatalmas,  te vagy a békesség, te  vagy az egység,  te vagy  a  tisztaság, te  vagy a  jóság Atyja és  Ura vagy mindazoknak, akik szívükben békés gondolatokat…..
te vagy a fény Segítség!! 2013.04.27 11:24:15
olyan fáradt vagyok, azt sem tudom, hogy hívnak. Lejárt tegnap a keresztelő, 13 embernek főztem az ünnepi ebédet, futás volt, de jól sikerült minden. Ma pedig megint rendezvény van nálunk, 6O ember, egész reggel kávét főztem és rohangáltam. vendégek még mindig vannak, de én már…..