Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PapaLee

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog Goodbye, Peter Parker! 2012.12.27 14:05:49
Ha még nem olvastad volna az Amazing Spider-Man egyelőre utolsó, 700. számát, és szeretnél meglepődni rajta, ÉS még nem futottál bele a tegnap óta a neten keringő milliónyi spoileres hírbe, twitter/FB/fórum/Blogbejegyzésbe, akkor most peched van, mert itt bizony lelőjük a poént:…..
PapaLee 2013.01.01 14:29:37
Nem vagyok tipikus aktív képregényolvasó, Marvelhez meg mostanában végképp nagyon ritkán nyúlok (az a hatásvadász, következetlen, figyelem- és olvasóhajhász történetvezetés, amit lassan két éve produkálnak az összes main szériánál, nálam már átment a szánalmas kategóriába). De a Pókembert még bírtam, és figyelemmel is követtem a főszériát (Amazing), tetszett, ahogy Slott felépítette a történeteket, ahogy bánt a karakterekkel, szvsz az egyik utolsó olyan sorozat volt a Marvel berkein belül, amit érdemesnek találtam az olvasásra. De ez a finálé... Oké, Slott attól kezdve, hogy a Brand New Day baromság után ismét érdekes és olvasható Pók-sztorikat kezdett írni, folyamatosan építette Oki karakterét, és az egész Marvel-verzum egyik legerősebb karakterévé tette, akin érezhető volt, hogy gyenge testi állapota ellenére réges rég túlnőtte az összes sablongonoszt, és a klisésre sikerült End of the Days finálé ellenére olyan tényező volt, akivel számolni kellett. De konkrétan ez a finálé egyszerűen borzasztó volt. Erőltetettnek éreztem, szinte olyan derült égből villámcsapás faktornak. Méltatlan volt a karakterhez, még inkább, mint az Ultimate-verzió fináléja, mert abban legalább méltó (bár ugyanolyan erőltetett) véget adtak Peternek, ami során megvédte a szeretteit, megakadályozta, hogy miatta újra megtörténjen a tragédia, amiért felöltötte a Pókember-jelmezt, és élő legendaként távozott, aki még mindig érezteti a hatását az Ultimate-világban. De itt konkrétan a legborzasztóbb módon végeztek vele, egy nyomorék, gyenge testben, eleven viccként kivégezte az egyik legősibb ellenfele, miközben a családja, a szerettei, akikért egész életében küzdött, mind figyelték, és mivel nem tudták, mi történik pontosan, azt akarták, hogy Oki megölje őt. Köszönöm, ott halt meg a gyerekkorom egy darabja. Oké, hogy akkor most Octavius Peter testében végül is folytatja a munkáját, és egy teljesen új, más világnézetű Pókembert kapunk majd, de ez is rengeteg buktatót tartalmaz:
a) Ha elveszik Slottól a sorozatot, előbb-vagy utóbb minden lesz a régi (khm, Fantasztikus Négyes)
b) A stílusváltás miatt olyan átalakuláson megy át a karakter, ami nem méltó hozzá (Pókember poénok és néhány balfácán momentum nélkül? Olyan nincs.)
c) A Pókember fő sorozata nem lesz egy kánonban a többi sorozattal, és időről-időre jönnek majd olyan sztorik, kiadványok, amik magasan tesznek a 700. szám körüli változásra, és ugyanúgy az eredeti Peter Parker lesz a Pókember (erre a filmek miatt sajnos nagy az esély)

Úgyhogy a magam részéről: még ha ezt mindenképp is meg is lépték volna (ami nem volt rossz ötlet, Pókfejre tényleg ráfért egy kiadós vérfrissítés), a kivitelezésnél nagyon elvérzett a dolog. Elkapkodottnak, átgondolatlannak, méltatlannak tartom, és valami azt súgja, legfeljebb kicsit lesz tartósabb, mint Johnny Storm halála.