Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spiegel

7 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemzetgazdasági miniszter a minap állítólag azt találta mondani egy kormányzati PR-rendezvényen, hogy körülbelül félmillió magyar dolgozik külföldön. Ha igaza van, akkor ez többszöröse annak, mint ahányan az 1956-os forradalom után elhagyták az országot. Van-e visszaút? –…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Hírek Európából Hókáosz 2013.01.17 14:57:42
A mai ironikus blogbejegyzést az éppen szakadni kezdő hó és a hét eleji hóhelyzet kommunikációja illetve az arra adott olvasói reakciók ihlették. Kedves fiatalabb olvasók kedvéért célszerű elmondani, hogy a magyarországi hókommunikáció gyakorlatilag 40 éve ugyanazokra panelekre…..
Németországban szilveszter napján Wolfgang Thierse a Bundestag alelnöke borzolta  a kedélyeket a berlini Morgenpost internetes kiadásában. A 69 éves szociáldemokrata politikus egy újságírói kérdésre egyáltalán nem rejtette véka alá a Berlinbe tömegesen betelepülő svábok…..
Spiegel 2013.01.09 17:09:10
@berlin_mount: Nagyon örülök a kommentednek és köszi. Azért örülök, mert magyar ismerőseim egyszerűen nem hiszik el, hogy az itthon legendásan toleránsnak beállított berlini őslakosok ilyen végtelen intoleranciával viseltetnek mások - jelesül most pont a svábok - iránt. Azt hitték én találtam ki az egészet:)
Egyébként a felfogás roppant érdekes. Például az én nagymamám Baranyában még azt mondja az egresre, hogy piszke. Ha jól értem, ha feljön Pestre és kér egy kiló piszkét a piacon, akkor takarodjon haza?
Bécs mostanában nem a megszokott, nagyon is kiszámítható, kissé langyos politikai állóvíz városa. Először is választások lesznek idén, aztán itt a salzburgi spekulációs botrány, a Votivkirchét 3 hete megszállva tartó bevándorlók ügye, 20-án népszavazás lesz a…..
Január 13-án minden bizonnyal hatalmas tömegtüntetés helyszíne lesz Párizs. Az apropó: a nemzetgyűlés január 29-én kezdi tárgyalni  az egyneműek házasságáról és az egyneműek örökbefogadásáról szóló törvényjavaslatot, melynek ígérete Hollande államfő választási…..
Gerard Depardieu és a leggazdagabb francia, Bernard Arnault után újabb világhíresség jelentette be, hogy a gazdagokat sújtó durva adó miatt elhagyja Franciaországot. Ezúttal Jean-Michel Jarre zeneszerző közölte, hogy a maga részéről inkább Londonban élne a jövőben. Az…..
Spiegel 2013.01.02 18:31:58
@fordán tamás: á, nem értette félre, ezek ennyire amatőrök, ott ugyanis háztartásonként fizetik az adót, ezt a büntetőadót viszont most személyenként kéne, ezért kaszálta el az Alkotmánybíróság

europaihirek.blog.hu/2013/01/01/kijozanito_pofon_a_francia_baloldalnak
December végén a francia Alkotmánybíróság (Conseil Constitutionnel) elkaszálta a francia szocialisták választási kampányban bevetett csodafegyverét, az évi 1 millió euró feletti jövedelmekre kivetett 75%-s adót. Az alkotmányossági vétó azért roppant kínos Francois Hollande…..
Több mint 6 hete tart a menedékkérők tiltakozó akciója a Bécs központi helyén fekvő Fogadalmi templomban (Votivkirche) és az előtte húzódó Siegmund Freud Parkban. A döntően pakisztáni többségű menedékkérő csoport (néhány százan) november 24-én, egy tiltakozó felvonulást…..
Hírek Európából Előszó 2013.01.01 12:24:02
 A nicknevem nem a német baloldali hetilapra, hanem a szó eredeti jelentésére kíván utalni. Torzításmentes tükör szeretne lenni a blog. Miért? Szenvedélyes újságolvasó vagyok kb két évtizede. Szenvedélyes és elégedetlen. Amit a magyar lapok külpolitikai rovataiból kapok,…..