Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bubuc

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenekelőtt mindenkinek boldog új évet, a világ bármely pontján olvassa is e sorokat! Ráadásul furcsa módon úgy jött ki a lépés, hogy a mai a blog történetének 500. posztja, úgyhogy tulajdonképpen dupla az ünnep – remélem, a következő 500 is olyan érdekes írás lesz, mint…..
bubuc 2013.01.01 12:51:53
@Locskossy Szamanta:

Talán annyit elöljáróban, hogy ez életem első kommentje.
Kérlek ezt a tényt kezeld kellő áhitattal, hiszen Újév napján odáig vetemedtem, hogy regisztráljak. Ennek nem volt más oka, mint Te magad, illetve a véleményed, ami valószinűleg a Te látásmódodat tükrözi, tehát Te magad vagy.
Lelkem mélyén remélem, hogy még fiatal vagy és véleményed betudható a korodnak és idővel, ahogy a tapasztalatok nyomot hagynak rajtad, kicsit árnyaltabban fogsz szemlélni és megítélni embereket és történéseket.
Finoman kifejezve is minimum elitista a szemléleted a posztíróval szemben.
Elsősorban nem az embert és a véleményt nézed, hanem előítélettel szemléled azt, hogy milyen gúnyát hord az illető.
Ezt a viselkedést szokták sznob-tempónak is nevezni, de nem akarlak megbántani, hiszen remélem ennek csupán az az oka, hogy keveset láttál még ahhoz, hogy néha meglepődj, hogy a zord külső és a lenézett tevékenység mögött valódi tudás és intellektus lakik.
A tudományos gondolkodás alapelve az előítélet (szubjektív elemek) kizárása, hiszen az felülírhatja a tényeket (objektív elemek).
Tehát, hogy értsd, nem a kettőtök közötti vitával van probléma, hiszen az kell, előrevisz. A gond azzal van, ha az ellenérvek pusztán a véleményt nyilvánító személyének vélt hiteltelenségére korlátozódnak.
Komoly kutatások támaszkodnak, a "nép egyszerű gyermekének" megfigyelésére véleményére. Lehetnek ezek sokfélék, talán néha furcsák is, de semmibe venni őket, lesöpörni az asztalról nagy butaság.
Különösen, ha számolni kell a talánnyal, hogy ki áll a véleményt megfogalmazó olajoskezű teherautósofőr szerep mögött.
Hát barátom, engem már értek nagy meglepetések az életben.
Próbáltam már megmondani a tutit olyannak, akihez (mint kiderült) éppen én mentem vizsgázni és nem a mezőről beszédelgett paraszt volt, hanem a kutatási területről beérkező egy.tanár. Ja, hogy nem jártam az előadásán egyszer sem? Na ezt azonnal levette abból, hogy meg sem ismertem.
A hetvenes években a benzinkutasok között szép számmal találtál diplomás embert, míg a nyolcvanas években a tesitanárok között a kőműves szakma volt a menő.
Ja, és akkor nem úgy mérték a felvételit és a diplomát, mint most.
A gazdasági nehézség sokszor fura helyzetet teremt. A család enni kér és ez mindent visz. Egyébként a kiáramló munkaerő hosszútávon akár jó is lehet.
Ez viszont már egy másik történet.

Szia