Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakosII

42 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Ákos Blogja Új ötlet napja 2015.05.26 18:54:49
Már vagy féléve írom az új könyvem, amit gyakorlatilag nem úgy kell elképzelni, mint egy normális embernél: papíron már elkezdtem, de egy ponton megakadtam. Mikor kérdezték tőlem, hogy haladok-e, a válaszom persze igen volt. Hiszen technikailag tényleg haladtam, az más kérdés,…..
Az Ákos Blogja A tróger fröccs 2015.05.03 15:36:48
  Ma egy olyan ebédnél voltam megjelenésre obligálva, ahol elhangzott a “tróger fröccs” kifejezés, miközben egy ember egy másikat szolgált ki, nem nagy örömmel. Aztán ez a kifejezés megragadt az elmémben, így hazafele azon gondolkodtam, hogyha valamely kocsma specialitása…..
Na most, ez a cím érzésem szerint magyarázatra szorul. Mert én egy hihetetlenül empatikus ember vagyok, és tudom, hogy nem mindenkinek van ideje/türelme/kedve korábbi bejegyzéseket olvasni. A számukra leírom, hogy korábban volt egy bejegyzésem "Senki ne köhögjön" címmel. Ezzel…..
 Mikor a napot egy örömteli hírt hozó SMS kezdi („*** Számlaőr Beérkező utalás...”), az egészen felvidíthatja az embert. Később jelenésem volt egy személynél, de az utazásom nem volt akadálymentes, és hogy elkerüljem az aggódó fejcsóválást, megfogalmaztam egy üzenetet:…..
Az Ákos Blogja Veszélyesen 2015.01.07 17:12:09
..
Az Ákos Blogja Húsimádóknak 2015.01.06 18:46:25
A nagyon szoros időbeosztásomban valahogy megoldom, hogy mindig megnézzem a postámat, mert érdekes a ládám. Ma is egy olyan kuponos lap került bele, ami egy gyorséttermet promotált, és a termékeinek az árában észrevehető korrekció lép életbe ezen kuponok felhasználásakor. A lap…..
A tegnapi napra mostanában számomra ritkán látott események sorozata volt jellemző. Sokaknak ez ugyan természetes, de számomra egészen rendkívüli, hogy reggel 9-kor kiteszem a lábam a lakásból, és este 9-kor teszem vissza. Szerencsémre a körülöttem levő emberek sem alkottak…..
Egyre érezhetőbb közelségben van a karácsony, és a tapasztalatom szerint eléggé rossz érzést tud okozni, ha nem tudunk egy nekünk fontos személyt meglepni. Ezt a helyzetet még az is súlyosbítja, ha semmi ötletünk sincs. Viszont ekkor jön a képbe Ákos, aki segít ötletet adni,…..
MOST RÖGTÖN hagyja el ezt az oldalt az, aki köhög! Nem akarom, hogy valaki Őszerénységére köhögjön! Ez nem gyakorlat! Innentől mindenki a saját lelkiismerete szerint olvasson tovább; de ha a legcsekélyebb nyálcsepp is kiszökik valakinek a szájüregéből, az illető iránt kevesebb…..
Az Ákos Blogja Izgalmas 2014.11.11 15:48:23
Nekem hihetetlenül izgalmas életem van: tegnap a 74-es busz sofőrje a 74A busz útvonalán ment, mert ő is embernek gondolta magát, aki tévedhet. Érdekes sztori, nem? Szerintem is. Eszméletlen. Mivel maximálisan biztos vagyok benne, hogy mások az én életemmel akarnak törődni, ezt ki is…..
Az Ákos Blogja Fagyiskocsi 2014.10.29 18:42:53
Nem sűrűn teszek ilyet, de ma Budakeszin járva egy srác elhűlve nézett egy fagyiskocsit. Ráadásul gitár volt a kezében, úgyhogy lehet, hogy később írt is egy dalt. Mindenesetre akkora csodálattal nézte (még a szája is tátva volt), hogy ez a vágy megihletett, és a relatíve…..
Ezt a blogot szórakoztatás címén kezdtem, a szórakoztatást pedig úgy próbálom elérni, hogy mosolyt csalok az olvasó arcára. Ám ez a bejegyzés nem ezt fogja támogatni elsősorban, tehát akkor minek írok? Azért, mert az utóbbi napokban rájöttem, hogy valami nagyon nem stimmelhet…..
Az Ákos Blogja Érdekes ember 2014.10.21 19:16:02
Azt senki nem állíthatja rólam, hogy mindig hallgatózom a buszon, főleg, ha nem veszi túl szigorúan azt az illető, hogy az esetek többségében teszem ezt. Egy nő viszont olyan hangerővel társalgott a telefonjával, amit talán úgy lehetne elképzelni, mintha egy 35-ös maximum…..
Vasárnap vagy jó, vagy nem jó dolog történt velem (ezt mindenki döntse el), amit már képes vagyok megosztani. Bár még nem a nagy vágyam teljesült, hogy megvegyem az új Overkill album bővített verzióját, de mégis említésre méltó. Azon a napon lettem zuglói lakos, és mivel egy…..
A múltkor „miért ne?” alapon filmeket nézegettem egy üzletben, és közben véletlenül meghallottam, hogy egy család a „Félelmetes Vaksüket 2” című filmet keresi, én meg a hihetetlenül jó memóriám miatt emlékeztem, hogy én azt láttam, úgyhogy levettem a polcról, és…..
Az Ákos Blogja Köpés-nyelés 2014.06.13 12:06:49
Kicsit felpörögtek az események.http://konyvaruhaz.info/hu_HU/ujraelesztes..
Az Ákos Blogja Mivel VB 2014.06.12 19:28:21
Mivel VB kezdődik ma, így ma kaptam egy Vad Borítót:előlaphátlap..
Az Ákos Blogja Életviteli gondok 2014.05.12 18:34:46
Ma reggel megkérdőjeleztem az életvitelem helyességét. Miközben feküdtem az ágyban, olyan morbid gondolataim voltak pl., hogy fel kell kelnem.  Korán volt, ez minden reggelre igaz. Én lusta voltam, az ajtó csukva, a macska nyávog, hogy engedjem be. Ezek mind minden reggelre igazak. A…..
A mai nap egy példa volt arra nekem, hogy miért van értelme élni. Alapból szeretek olyan emberekkel beszélni, akik azon a szellemi szinten vannak, mint én; de ma kettő ilyen is volt. Az első ember(nek nevezhető) az egyik orvosom. Róla már írtam, de hogy ne kelljen visszakeresni a…..
 Évek óta a Keleti Pu. Keresztezi az utamat. Eddig mégse tűnt fel – ill. nem foglalkoztam azzal –, hogy az a hely egy kincsesbánya azok számára, akik személyiségét a társadalmi normák alulmúlása vonzza. Senki felett nem ítélkezek, hiszen felettem is lehet – nem is kicsit.…..
Az Ákos Blogja macska&agy 2014.02.12 08:28:01
Itt a bizonyíték, hogy a macska játszik az agyammal. ..
Az Ákos Blogja Tamponom 2014.02.12 08:22:40
A macskám ma reggel rakott a táskámba egy tampont. Elsőnek nevetségesnek találtam, de rájöttem ám a szándékára: úgy gondolja, hogy úgy szedek fel egy csajt, hogy annak elfogy a tamponja, és épp kell Neki, nekem pedig van, és adok. Kicsit szokatlan, de én úgyis kicsit szokatlan…..
Valószínűleg kevesen vannak tisztában a ténnyel, hogy a macskák jól tájékozódnak a sötétben. Bár az emberiségbe vetett hitem ennek az ellenkezőjét állította, mégis egy bácsi megcáfolt. Mentem el itthonról, a redőnyök minden ablakon lehúzva, a bácsi meg tudta, hogy van a…..
Az utóbbi napokban rettentő kreatív napjaimat élem, nem tudom, miért, de pl. teljesen szívesen tanulok másoknak unalmas dolgokat, illetve elkezdtem a második könyvem vázlatát (mikor még az első is kiadónál van bent – na ezt nevezem én lelkesedésnek!); így nem meglepő, hogy a…..
Miért? Miért érzik úgy sokan, hogy evés közben kommunikálni kell? Most megkaphatom az „antiszociális” jelzőt, de én evés közben enni szeretek. Valahogy nem érzem úgy, hogy koncentrálni akarok a beszéd produkálására, mikor tele van az arcom. Nem csak azért, mert nem etikus,…..