Regisztráció Blogot indítok
Adatok
virgil45 (törölt)

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bornai Tibor A fa ára 2012.12.30 19:35:58
Szomszédom szomorúan mutatja a kertjében álló, félbevágott fenyőt. Valaki ellopta karácsonyra a felső másfél métert. A fejemet csóválom, és már ébred is bennem a tanult gondolatsor, hogyan lehetne elkapni az illetőt, miként bizonyítható, hogy éppen annak a fának a csúcsa…..
virgil45 (törölt) 2012.12.30 23:41:18
Ezt a szegénységre fogni ostobaság. Nálunk is lefűrészelték a gyerekkoromban ültetett, gondozott szép ezüstfenyőnket pár éve és láss csodát, nem Karácsony környékén, hanem halottak napja körül, amikor a közeli temető virágosainál megnőtt a koszorúkra a kereslet és kellett gondolom az olcsó koszorú alapanyag.

Amúgy a karácsonyfának vajmi kevés köze van a keresztény ünnephez, ugyanis az egy pogány szokás átmentése.
Kereskedelmi ünnep egy német területről átvett jelképe.
Karácsonyfa nélkül van meghitt, szeretetteljes ünnep, normális erkölcs nélkül nincs. Aki fát lop, az a Mammon oltárán áldoz, becstelenné válik, szembe köpi az ünnepet, a Messiás születésének ünnepét megszentségteleníti.
Ilyen aljas embert védeni talán nem kellene semmilyen indokkal.

Édesanyám szegénységben nőtt fel vidéken, az 50-es években, mégsem ők loptak a faluban. A szegénység mellett leszakadt volna bőr a képükről, ha ilyet tettek volna. Egyszerűen nem volt olyan gondolat sem a fejükben, hogy másét elvenni. Ja, ők igazi keresztények voltak. A rendszer által üldözött lelkész család...
És még azt a keveset is megosztották másokkal, amijük volt. Na ezt a családi múltat ismerve ökölbe szorul a kezem, amikor a szegénységet mentségként emlegetik bármilyen bűncselekmény elkövetésére.

Maradjunk annyiban, hogy a szegény ember nem csonkít meg brutálisa egy fenyőt, ilyet a barbár ember tesz, függetlenül az anyagi helyzetétől.

Lássuk már be, hogy nem egy kiló krumplit ás fel a kertemből, hanem egy dísznek való, meg nem ehető fát lop.
A terménylopás sem menthető, pláne, ha életvitelszerűen folytatják, mint Kelet-Magyarországon... de a fenyőlopás meg aztán pláne nem védhető a megélhetési bűnözésre való hamis hivatkozással.
Belülről minden kicsit más, írja mai szerzőnk, István, aki ápolóként dolgozik Ausztriában és úgy látja, hogy sehol még annyi ideges és lelkileg deformált emberrel nem találkozott, mint ott. Az igazság, szokás szerint, valahol az arany középúton lehet. „Sokan próbálnak…..
virgil45 (törölt) 2012.12.30 16:55:01
Sokan fröcsögnek itt a nyelvtanra hangsúlyt fektető nyelvoktatás ellen, de azért meg kell védjem a magyarországi nyelvoktatást is, legalábbis, ahogy engem tanítottak az bizonyos fokig nagyon is hasznos volt, mert összefüggéseket, nyelvtani, nyelvészeti alapfogalmakat ismertetett meg velem pl. a német tanárom gimnáziumban.
Hasznos a kommunikatív nyelvoktatás, ráadásul a hagyjuk a "nyelvtant a francba" felkiáltással is lehet tanulókat vonzani egy nyelviskolába... de hallottam én már otrombán angolul beszélő 10+ éve kint élőket. A nyelvtani szerkezetek nélküli beszéd egy nigériai scammer szintjére süllyeszti a társalgót. Meg lehet érteni, csak egy szint felett már furcsán néznek rá.

Ja és a nyelvtanra, összefüggésekre hangsúlyt fektető idegennyelv oktatásnak hála tudtam később könnyebben elsajátítani más nyelveket is.
A nyelvtan, a rendszer, az összefüggések átlátása számomra éppen hogy segítette a nyelvtanulást, pláne, amikor más nyelvekbe is át tudtam ültetni, alkalmazni tudtam a tanultakat.

Két hét melóért 700 euro meg nem rossz, főleg, ha Magyarországon költi el az illető, nem Ausztriában kell megélnie belőle. Sajnos ilyen bérrel Kelet-Magyarországon elég jól keresőnek számít egy ember.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen tanfolyamot végzett az illető, ugyanis az OKJ-s ápoló (egészségügyi) tanfolyam elég hosszú... tudtommal 2-3 év. Nem hiszem, hogy ezt megengedheti magának egy munkakereső családos ember.
Valami szociális ápoló tanfolyammal ment Ausztriában? Csak kérdezem.