Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laciferi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Árokásó Top100 Fricz Tamás 2008.08.11 18:53:00
Fricz Tamás, a polgári politológus reprezentánsa, akiről két szállóige is elhíresült: "egy következmények nélküli ország" és az "előrehozott választások". Az előbbit több mint egy évtizede, az utóbbit nagyjából öt éve rappeli az országnak, de nem…..
Laciferi 2012.12.30 05:56:11
Azt állítja Fricz Tamás
politológus (a Magyar Hírlapban), hogy Bajnai Gordon a múlt embere, „politikai pályafutása a KISZ-ben kezdődött, több évtizedes kapcsolata Gyurcsány Ferenccel is innen eredeztethető – a pártállami diktatúra vezető köreiből jöttek mindketten.”
Ezzel szemben a tény az,
hogy nem onnan jöttek. Gyurcsány sem, még ha a KISZ-jogutód Demisznek néhány hónapig az alelnöke volt is 1989-ben, de Bajnai aztán végképp nem. A rendszerváltozáskor ugyanis mindössze 21 éves volt, a nagypolitikában nem vett részt, és az egyetemet is csak 1991-ben végezte el. Persze ha elment a moszkvai Lenin-mauzóleumba, akkor még ő is látta Lenint. Ahogy talán Fricz is.

Fricz Tamás politológus, a Civil Összefogás Fórum és a Békemenet szervezője minden megnyilvánulásában harcosan támadja a „posztkommunista szerveződéseket” és óv attól, hogy bárki is megbízzon a „KISZ-ben szocializált” Gyurcsány Ferencben és Bajnai Gordonban.

Fricz Tamás az 1980-as évek elején a korai Marx bonyolult stílusában hosszú cikkeket publikált az Ifjúkommunistában, a KISZ KB elméleti folyóiratában. Témái: a KISZ mint a politikai szocializáció helyszíne, a KISZ és az MSZMP viszonya. Az Erdős Endre szerkesztésében megjelent havilapot minden KISZ-alapszervezetnek megküldték, így nyilván kezébe került a tanárképzős Gyurcsány Ferencnek is, aki akkoriban alapszervezeti titkár volt a pécsi főiskolán. Bajnai Gordon még bajai gimnazista, KISZ-tagságáról nincs adat.

Kis országban élünk, Fricz "úr"! És nem mindenki amnéziás.

Tomika, Tomika! Si tacuisses, philosophus mansisses.