Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Agnetha53

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Enyészpont Szergej Kurepov 2014.05.03 15:56:10
  a múlt századból egy évtizeda hetvenes volt az hiszemmi ifjúságunkra rímelnem folytatom ... mertbepárásodik szemem (és szívem) Nagy Gáspár: Álom Van az úgy, hogy a véletlen egy helyre hoz össze embereket és ezek a találkozások egy életre az emlékezetünkbe vésődnek.…..
Agnetha53 2015.03.26 18:31:48
Kedves Koriander!

Csak rákerestem Szergej Kurepovra és azonnal itt találtam az Ön gyönyörű megemlékezését Róla.
Volt szerencsém ismerni őt, Szergej a barátom volt. Évekig együtt dolgoztunk, annak idején a 70-es években a Kamara Varietében a "Pest megér egy viccet"c. műsorban, aztán számtalan cirkuszszezon együtt, Magyarországon, mikor a Kerekes Gézával dolgozott , de sorolhatnám, Jugoszláviában , meg számtalan más országban. Mielőtt kiment volna Borival külföldre-megsúgta nekem, hogy nagy változások lesznek idehaza. Mondta, menjek én is, de nekem lehetetlen volt megválnom szüleimtől örökre...
Más.: a 80-as évek közepén a Szovjetunióban tanultam a A. V. Lunacsarszkij Szinművészeti Főiskolán, évzáró után, Moszkvában,vettem néhány apróságot , szuvenírt a Gorkij utcában. Egyszer csak jön velem szemben egy nagyon ismerős arc, elmegyünk egymás mellett, majd mindketten megfordulunk, Ő üvölt: ÁGI VAN? /Akkortájt volt egy Ági nevű szörp, amit így reklámoztak a TV- ben/ én meg : SZERGEJ ? Ekkor ő odarohant, felkapott a hónom alatt és körbepörgetett ott mindenki szeme láttára, az oroszok csak néztek...Este megittunk néhány konyakot és elbeszélgettünk a régi szép időkről...Nem sokkal később itthon csengetnek nálam, látom, ez a Szergej.Gyere be Szergej!- A szomszédék kislánya Vera, épp kinn volt akkor a kertben és csak annyit hallottam: Csókolom Ági néni, JÉÉÉÉ, A Szergej!!

Sok idő eltelt azóta...Szergejre, zseniális barátomra, kollégámra mindig fogok emlékezni, egyszeri és pótolhatatlan...
Köszönöm, hogy elolvasta soraimat.Kérem, ha tudna esetleg valamit Boriról, jelezze nekem.
Maximális tisztelettel: Körösényi Ágnes