Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Herr Metikus

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írtam már egyszer egy bűnről, az irigységről. Ez egy politikailag bocsánatos bűn. A politikus dédelgeti az irigységedet, ő kelti fel benned, táplálja és minden tettével azt sugallja, hogy igazad van, nem tehetsz róla, nem is érezhetsz másképp, nem bűn akarni a másét. Most…..
Herr Metikus 2012.12.31 18:39:25
"Ami fontos: Az anyag fizikai lényegéből következően minden lehetséges anyagi működés digitális logikai alapú."

"Vagy nem. Máskülönben az agyat már rég modellezték volna egy egyszerű Neumann-féle számítógéppel. Az egyik megközelítés szerint az agy működése nem determinisztikus (pl. mert kvantummechanikai szintű események mennek végbe benne, ahol a határozatlansági reláció véletlenszerűsége is számít), a másik "oldal" szerint meg egyszerűen csak az embernek lelke van, és ezt a valamit nem fogjuk tudni 100%-ban evilági eszközökkel lemodellezni."

Epilógus & parainézis.

Amihez nem értesz, abba ne ugass bele. A fizikai valóság tényleges lényegéhez képest ezek ugyanis szimpla ökörségek. Az más kérdés, hogy adott oknál fogva úgy alakult, erről javarészt és momentán rajtam kívűl senkinek fogalma sem nagyon lehet. Egyelőre. Ami persze igazából egy kivételes tudománytörténeti pillanat is ráadásul, amikor a maga nyers valóságában, közvetlen közelről tanulmányozható az ostoba ember azon kényszeres idegrángása, hogy mindenáron érvényes megállapításokra akar jutni a tárgyi valóság olyan összefüggéseiről, melyekről az égvilágon semmit nem tud.

Tetszettek volna gyanakodni.

Kizárt eset. Még ennél is megdöbbentőbb, hogy még csak fel sem tételezi, hogy valamiről valójában fogalma sincs. Nem érdekes, nem számít, így is remekül megélnek a fikcióiparosok. Ez a kuhn-i értelemben vett tudományos paradigma máig érvényes változata. És semmire sem mentség, hogy csak azért, mert adott oknál fogva nem is lehetett fogalma. Nem is akarta, eszébe sem jutott, mert amilyen immorális hülye, ahhoz képest esze ágában sem volt persze.

E ritka hülyék egyike pl. Albert Einstein, volt genfi szabadalmi ügyvivő is, inklúzíve a mai tudományosság összes még életben levő képviselője is természetesen.
Meggyőződésem, hogy ez a butuska "nekünk nincsenek egymás előtt titkaink" póz, ez bizony egy többszörös félreértés. Két ember ne tegyen úgy, mintha egy személy lennének. Nekik sem jó, de nekünk sem. Ez a fajta téveszme frusztrált és veszélyes embereket generál, akik legjobb…..