Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cruzito76

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit késve ugyan, hiszen az amerikai premier korábban volt, és a Netflixen már jóideje fent van a sorozat, de ilyenkor gondoljunk arra, hogy mi a The Night Managert láthattunk világpremierként, de most itt van magyar szinkronnal is a jelenlegi tévés kínálat egyik legjobb drámája, a Breaking Badből…..
Cruzito76 2016.07.28 14:08:55
@kaamir: Ez szerintem most pont mellément, Odenkirk szinkronhangja szerintem kiváló, noha más nyilván, mint az eredeti, így is sajátos élményt ad. A Breaking Bad-ben talán az ő szinkronhangja volt a legtalálóbb.
Hét végi tengerparti családi sétánkon megállított egy idősebb finn férfi, és arról érdeklődött, hogy milyen nyelven beszélünk egymás között. Nyilván előre tudta, hogy mit fogok válaszolni, mert azonnal elkezdte sorolni Magyarországgal kapcsolatos ismereteit: Zsivótszky Gyula…..
Walter White és Gustavo Fring epikus összecsapása után a Vince Gilligan vezette stáb rendkívül bölcs döntést hozott, mikor a szintlépés, egy újabb, félelmetesebb ellenség bevezetése helyett az elegáns fináléra voksoltak. A sorozat készítői már a kezdet kezdetén ígéretet…..
Cruzito76 2013.10.09 08:32:51
@Oktogon8: Nem ártottak-közvetlenül nem.

Mégis mindhármuk, amolyan bolond kémiatanárnak tartotta, lenézte Walt-ot. Bizony ők is erősen hozzájárultak ahhoz, hogy a főszereplő elindult a lejtőn. Walt soha nem lelt igazi családra, mindig ott maradt a kibontakoztatlan tehetség. Elvett egy pincérnőt, aki szinte csak magával foglalkozott, a sógora egy nagyképű rendőr, aki feláldozható állatnak tartott minden drogost, piti bűnözőt, a csúcs Marie volt, aki saját kis világában, szinte mindenkit lenézve élte az életét. Hank és Marie egyetlen pillantás alatt kiáltotta ki Walt-ot gonosznak, anélkül, hogy legalább esélyt adtak volna a beszélgetésre.

Nyilván ezek nem egyenértékűek a gyilkosságokkal, de komoly pontok.

A meggyilkolt emberek nagy része habozás nélkül ölte volna meg ugyanúgy Waltot vagy Jesse-t, ha lehetőségük van rá.

Jesse barátnője szintén habozás nélkül fenyegette meg Walt egész családját, oly módon, hogy ha valósnak fogjuk fel a történetet, biztos, hogy meg is tette volna. Ráadásul lássuk be, ha a lány nem akkor ott, akkor máskor adagolja túl magát, vagy Jesse-t. Szörnyű, de Jesse így menekült meg a drogos létből.

Végül Jesse. Tele van a net azzal, hogy a srác mennyivel erősebb lelkiismerettel rendelkezett.
Emlékezzünk vissza a (talán második?) rehabilitációs kezelésére. Drogosokat akart visszaszoktatni az anyagra, csak hogy árulhassa a saját főzését...
Cruzito76 2013.10.14 10:22:20
@Yakz Corot: Ha nem láttad a filmet, miért olvasol kritikát??
Cruzito76 2013.10.15 08:47:04
@Yakz Corot: Szerintem aki nem látta, az meg nem fog egy 5 évadot átívelő, komplett, tanulságokat boncolgató kritikát és a hozzászólásait olvasni.

Ha igen, önmagára vessen, hiszen 3 mondat után látható, hogy mi a téma, el sem kell jutnia a kommentekig.
Jobbegyenes Csoda 2013.09.18 18:12:31
Hét éve történt. Ott voltam. Nem, nem harcoltam az első sorban, nem másztam be az elsők között az épületbe, nem másztam fel a szovjet emlékműre. Azok közé a szürke ezrek közé tartoztam aznap este, akik tátott szájjal, elálló szívveréssel, ébredő reménnyel bámultuk – a…..
Azt hittem, a Breaking Bad lassan építkezős, a nézőt módszeresen húzó, a szálakat szinte sziszifuszi munkával bontogatós félévaddal búcsúzik majd a képernyőtől. Joggal, hiszen 8 epizódja volt Vince Gilligannek és írói stábjnak arra, hogy eljussunk a történet végéhez,…..
Cruzito76 2013.08.17 21:21:15
@MEDVE1978: Én is szóról-szóra így gondolom Medve1978, szebben írtad le az általam megfogalmazottakat.
Cruzito76 2013.08.17 21:48:06
@MEDVE1978: Tökéletes jellemzés, ugyanúgy, ahogy én is gondolom

Ezért tartom annyira észveszejtően jó filmnek a Breaking Bad-et (én nem tekintem valódi sorozatnak, számomra ez egy hosszú nagyjátékfilm), mert minden mögé be kell nézni.

Bár a filmben első látásra valóban Walt vált gonosszá, a Medve által is említett karakterek sokkal gyengébbek, önzőbbek nála és nagy szerepük volt Walt tetteiben.
Cruzito76 2013.08.19 15:06:38
Első „igazi” bejegyzésem kapcsán illene megerőltetnem magam, hogy zsigeri reakcióim ne írják felül az érveket, eleganciát, visszafogott távolságtartást, szakmaiságot, amelyeket egyébként alapvető követelményekként támasztok magammal és írásaimmal szemben. Ezért…..
Cruzito76 2012.02.03 09:53:06
@Zabalint: Vajdaság az egy rác kategória, mint ilyen nem létezik. Délvidék.
Alapvetően vannak igazságok a posztban, de ugyanez elmondható az MSZP-re, mármint, hogy próbálta felhasználni a gúgyhatáron kívül rekedteket, gondoljunk csak a minden tekintetben román-kollaboráns Markó és csapata viszonyára a szocikhoz, persze elismerem Tőkés sem jobb már, Szászékkal együtt elvesztek a politika mocsarában.
Paranoiás népvezér, diktatúra? Hát legalábbis érdekes okfejtés egy hosszú Gyurcsány éra után, amikor nagymamákat vertek az utcán.
Ahogy az angol mondaná, hm well.
Cruzito76 2012.02.03 12:23:05
@Megfigyelo: Stupiditás azt gondolni, hogy stupiditás. Max most nem időszerű.
Politikában és a történelemben olyan nem létezik, hogy soha nem jöhet alkalom.
1800-ban a románok sem gondolták komolyan, hogy az ő államuk része lesz Erdély, a szlovákok pedig nem is álmodtak ön álló országról. A világ veleje a változás.
Cruzito76 2012.02.03 13:22:41
@Megfigyelo:

Tévedés. A Vajdaság kifejezést (Vojvodina) a rác rablócsapatok használták először a 48-49-es forradalom és szabadságharc idején, akik egyébiránt ugyanolyan előszeretettel csaptak le, és taroltak le többek között román falvakat, mint magyarokat. Annyiban igazad van, hogy Délvidék alatt (horthysta ugyanmár, egyébként is "naés akkor mi van?") nagyobb területet értettek, 1920. előtt Horvátországot és a Bánságot is beleértették.

Markó, mint bölcs politikus. Persze. Nézet kérdése. Ha baszknak, katalánnak születik rég betonban feküdne valahol, ha mondjuk Dél-Tirolban osztráknak, akkor is visszahúzódott volna a politikától. Markóéknak és a hasonszőrűeknek lejárt az ideje.
Politikus így még nem bosszantott fel... Nehéz nyomdafestéket eltűrő jelzőket találnom Lenhardt Balázsra. Ez a jó képességű szittya minap kiment Károlyi Mihály szobrához és a szélsőjobbos demokrácia féltés jegyében begyűjtötte, majd kidobta az első magyar köztársasági…..
Cruzito76 2011.11.07 11:26:16
@ellenbogen: Olvass utána, barátom. A magyar történelem talán legnagyobb gazemberét véditek.
Cruzito76 2011.11.07 11:28:23
@nekoashi2: Ez is jellemzi a szerzőt. Ugyanaz, mint a tipikus pesti parasztozás.
Cruzito76 2011.11.07 12:26:04
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: n: Ezt elismerem. Szoborparkba vele, aztán ott koszorúzgassa, aki akarja.
Hajrá ZTE! Koltairól susognak 2011.01.10 17:53:00
A fák madarai Koltai Tamásról csiripelnek. Jobblábas középpályás, 24 lesz tavasszal, kétszeres (friss-)válogatott. Ilyenünk is régen volt. Már persze ha igaz.mert azért hogy hűtsük a motort, tegyük hozzá: Győrben van pénz, fene tudja, milyen egyszerű onnan egy fiatal…..
Cruzito76 2011.01.12 11:37:15
Sokat sírunk a mennybéli Szponzor késlekedése miatt - míg másutt éppen most áll pénz a házhoz. Az Audi állítólag beszáll a Győrbe, de az érdekesebb a nyugat.hu híre arról, hogy Leisztinger Tamás vélhetően szerepet vállal a Haladásnál. Pár hete a Diósgyőrben szerzett…..
1. Mégis mi a bánatos fene lehet egy szezoneleji csapatfotó értelme?2. A frissen igazolt Ivancsics távozása mellett lesz-e meglepetés augusztus utolsó napján? Alul lista.  Akik elmentek:Marian Sluka (középpálya): Hladec Kralové (cseh I. oszt.)Polareczki Roland (középpálya,…..