Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CPH74

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viszonylag kevés írás született eddig Dániáról, holott az északi ország akár vonzó célpont is lehetne a munkát kereső magyaroknak (már aki bírja az esőt). Például azért, mert szinte mindenki beszél angolul. Búgócsiga írásából azért kiderül még egy s más, akár a…..
CPH74 2012.12.28 01:34:45
@desike: "Nem lakást kell bérelni,hanem egy kertesházat a városon kivül,és kocsival bejárni dolgozni."
és
bugocsigaCph: " A bérleti díjak pedig az egekben. Egy kétszobás, kb. 50m2-es lakás 6000 Dkk plusz rezsitől indul Koppenhágában és környékén."
Nekem egész más tapasztalatom van bérlakás tekintetében, én a Fælled Park mellet lakom egy 100 m2 -es, távfütéses, 3½ szobás, erkélyes lakásban. A havi lakbérem (fütés incl.) 52oo dkk. És ez nem külváros :-)
A munkahelyi barátság létezik, és sok esetben tartós, munkaidön kivül is. A dánok nem zárkózottabbak mint más országbeliek, nekem soha nem volt problémám ezzel. Szerintem ha már ugy döntöttem hogy itt akarok élni akkor nekem kell alkalmazkodni az itteni életformához, megismerni a helyi szokásokat, megtanulni dánul, dolgozni és hozzájárulni a közös kasszához. Ez a helyes hozzáállás. Röviden: amilyen az "adjon Isten" olyan a "fogadj Isten".
Az idöjárás sem elviselhetetlen, szerintem otthon sokkal hidegebb van télen mint itt.