Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szaniszlo

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napon az Új Germán Medicináról (röviden GNM, angolul German New Medicine vagy New German Medicine) lesz szó, ami egy újabb csodagyógymód, melynek hívei és praktizálói rendkívüli gyógyulásokat ígérnek. Nagyon rendkívülieket. Szerintük a jelenlegi orvostudomány teljesen tévúton jár, ezzel…..
szaniszlo 2012.12.26 23:05:11
Hát szép estét mindenkinek!
Nem bírtam megállni, hogy ne regisztráljak.
Abszolút pártatlanként, de hosszú évek óta belső dolgokkal foglalkozó emberként néhány alapvető gondolat ébredt bennem.
Érvek és ellenérvek!
Amik csak ideológiák és gondolatok, sokszor csak a használójuk által megfestett "valósággal" átszőve.
Az egész életet, úgy ezt a témát sem lehet ennyire kategorikusan - fekete-fehér, igen-nem - szinten kezelni.
A legtöbb kommentező által voltak részigazságok és jó meglátások közölve, de amikor elkanyarodik a fonal az érvelés logikájának elemzése felé, az már régen nem arról szól, ami.
Talán a legnagyobb probléma, ha valamit nagyon elfogadunk, ugyanakkora energiával utasítunk el mást, csak azért, hogy minél nagyobb kizárólagosságot szerezzünk az általunk elfogadottnak.
Valószínűleg van a GNM filozófiájában igazság, valószínűleg van a hagyományos orvosláséban is, a homeopátiáéban is... Lehetne folytatni a sort. Természetesen mindegyiknek megvannak a maga nem csekély korlátai is!
Talán ezért kellene a különböző területeknek megfelelően kommunikálni egymással, ahelyett hogy párhuzamosan minden mást tagadva haladnának előre.
Igen, tényleg nincs semmi konkrétum a GNM területéről, ennek ellenére - saját példából kiindulva - komolyabb fizikai elváltozás kialakulásában és elmúlásában jelen vannak a testünkön túlmutató tényezők.
Talán a fentebb felsorolt néhány ok, amik persze valósak tudnak egy területet közutálat tárgyává tenni, többek közt a pár órás gyorstalpalót végzett önjelölt gyógyító magabiztossága olyan orvosi ismeretekről, melyeket 8-10 évig tanulnak egyetemeken, és külön-külön szakterületeknek számítanak. Orvosi leleteket és röntgen- ill. CT felvételeket elemeznek. Hihetetlen.
Ha meg nem sikerül, nem voltál elég elkötelezett. Sorry!
Az anekdotaszerű példák meg kifejezetten nevetségesek.
Ha egy átlagos középkorú ember leül ilyen témában feltárni az okát valaminek, annyi eseményt kellene egy fél életút alapján kielemezni, amire egyik beszélgető fél sem képes. Max "sínen vagy"-ot fogsz kapni, ez olyan bennfentes duma.
Szóval hogy képes bárki magának venni a bátorságot, akár csak sugallva másnak, hogy ne vegyen igénybe hagyományos kezelést, aminek a következményei kiszámíthatatlanok. És a tanácsadó lehet hogy előtte otthon állt néhány évig a konyhapult előtt, mint háziasszony. És mindezt vajon pénzért?
Milyen címszóval, ha számlát kér az Őt felkereső személy?
Ezek gyermeteg, de annál veszélyesebb játékok!
Mondom ezt annak ellenére, hogy érintett voltam egy komolyabb egészségügyi problémában, amit úm. saját hatáskörben meg tudtam oldani.
De ott kizárólag saját magammal "játsszva és kísérletezve"!
És sikerült. Ennek ellenére senkinek nem merném ajánlani.