Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sailor57

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor egyik kedvenc vesszőparipája a kereszténység, a keresztény kulturális gyökerek, a magyar történelmi, eltagadhatatlan keresztény mivolt felemlegetése. Nem csak szavakban, de tettekben, alaptörvényi szövegezésben, pénz kiosztási preferenciákban is megnyilvánul ez a…..
sailor57 2012.12.26 14:45:53
@Énvezettem?: Na, akkor fussunk neki még egyszer!
1. Nem ismertelek ki, nem is akarlak kiismerni, hanem egy jelenleg roppantul elterjedt szellemi attitűd jeleit találtam a posztodban, és erre reflektáltam. Belőled momentán csak annyi érdekes, ami ebben a gondolatmenetben manifesztálódik.
2. Nem tudom, szövegértési problémád támadt, vagy csak összetévesztesz egy másik kommentelővel, de én sehol nem hivatkoztam a Bibliára. Ezt írtam: "Egy szerzőre hivatkozni szánalmasabb, mintha nyíltan a saját köldöködet nézve jutnál ezekre a gondolatokra. Hogyhogy Heidegger, Gadamer, Hamvas és egy rakás további név nem szerepel az érvrendszerben??" Tehát nem az a baj, hogy hivatkozol valakire, hanem az, hogy abból a tengernyi elemzésből, ami itt releváns lenne, önkényesen kiragadsz egy neked tetszőt, és leszarod a többit, függetlenül tudományos reputációjuktól. Kérlek, ne sértődj meg, de ez a tipikus felszínes-félművelt újságíró-mentalitás (szóval nem a BBC igényszintje).
3. Az általam felsoroltak, és - ahogy látom - az általad is könnyen kiegészíthető listán szereplők egyike sem vett részt semmilyen erőszakos cselekményben a kereszténység nevében. Egy analógiával élve: attól, hogy sok embert kinyírtak már bekattant kábszeresek, még nem állítható, hogy minden kábszeres gyilkos lenne!
sailor57 2012.12.26 15:05:12
@Könnyen elkaptuk, uram!: Az utolsó kérdésedre már válaszoltak helyettem. Ami a lényeget illeti: pont ez az elfogadhatatlan, ti. hogy bárki bárkinek a hitét saját manipulatív szándékai szolgálatába állítsa. Ezt különben tömegméretekben csak a birkákkal lehet megtenni, legalább is azt remélem. Ahogy azt is remélem, hogy sokan vagyunk, akik az agresszív térítés bármely oldali megjelenéseit helytelenítik. Így az 1990 előtti kötelező materialista agymosást a középiskolákban és egyetemeken bőséges óraszámban csakúgy, mint a KÖTELEZŐ hittanoktatást (még szerencse, hogy ilyen nincs a közoktatásban, a felsőoktatásban meg pláne). Egyébként szabadjon megjegyeznem, hogy a konzumidióták tömegméretű kinevelése éppúgy agymosás, szóval sajnos már alig van olyan területe az életnek, amit a politika - a mögötte álló gazdasági érdekek képviseletében - ne próbálna kisajátítani.
sailor57 2012.12.26 15:29:23
@ingyenebed: Na, vegyél vissza egy kicsit, és először figyelmesen olvasd el, amit írtam, mielőtt fröcsögni kezdesz! Honnan veszed, hogy én keresztény vagyok? Írtam ilyet? Szerinted nem arról szól éppen ez a poszt, hogy belső, szellemi szubsztanciákat hogyan próbál a primitív hatalom kisajátítani, ezzel megvezetve a szerencsétlen, saját fejükkel gondolkodni képtelen (mert erről rég leszoktatott) birkákat?!?
Aztán: hol olvastad, hogy én a vallással magyarázom a művészeteket?? Azt írtam le, hogy az állítólagos "rabszolgaság", kevésbé primitíven fogalmazva a szellemi alávetettség egyáltalán nem gátolta, sőt inkább inspirálta a művészeket, hogy nagy magasságokba törjenek.
A térítés meg nem "jön be" sehogy, akkor sem, ha az idióta reklámokról, vagy a "valósítsd meg önmagad (persze úgy, hogy a mi jövedelmünk nőjön)" típusú konzumidiótaságokról van szó! Az egyetemek támogatását épp mostanában jobb, ha kihagyod, mielőtt sokan körülröhögnek, inkább beszélhetnénk a pártok, meg a focistadionok közpénzből támogatásáról.

Érted? Persze, nem érted, ha abban a kétosztatú világképben élsz, amit a fidesznyikek meglovagolnak. Barát vagy ellenség, velünk vagy ellenünk, nulla vagy egy... Ha műszaki szaki vagy, minden megbocsátva, de.. Ember, a világ ennél bonyolultabb!!!