Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyuszko62

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A különböző egykori szovjet troliüzemekről már sokszor esett szó a itt a blogon. Bemutattam a világ legkisebb, falusi trolibuszüzemét, a világ leghosszabb városközi trolivonalait, és több nagyváros közlekedésének bemutatásának részeként volt szó a trolibuszokról Jerevántól Dusanbéig.A…..
gyuszko62 2016.06.02 11:36:18
@ruba: a tavaly nyári odesszai- a Krím "hiányában"- utunk volt kimondatlanul az utolsó. Egyre többünknek ment el az esze:) : házasság, család, gyerekek. Így már kicsit macerásabb.
gyuszko62 2016.06.02 12:57:51
@ruba: Először kocsival mentünk a Krímre(2008), Lembergen, Kijeven, Odesszán át. Mindenhol oda és vissza is egy-egy napot eltöltve. A Krímen Aluszta mellett egy kis faluban, az Azovinál(Szolkine), Szimferopolban és Jevpatorijában voltunk. A rendőri lehúzások miatt megfogadtuk, hogy kocsival soha többet, bár az Azovi tengerhez megérte így elmenni. Az nagyon bejött. S nem csak az, hanem még a Kossuth rádió is :) Ezért legközelebb (2011), már vonattal mentünk. Mint rutinos utazótól és vonatostól, tőled is kértem emailben pár infót :) Te ajánlottad, hogy ne közvetlen kocsikkal menjünk Csaptól Szimferopolig, hanem Kijevben szálljunk át. Ez valóban jó ötlet volt. Erről az egy útról írtam csak beszámolót(biztos vagyok benne, hogy olvastad :) www.ongo.hu/elmenybeszamolok/5500
Aztán rá egy évre ugyanígy Jalta volt, csak odafelé nem csak Kijevben (pont aznap volt az EB döntő), hanem Dnyipropetrovszkban is töltöttünk egy napot. Illetve visszafelé Odessza felé jöttünk, ezt mind vonattal. Aztán 2014ben a két ünnep közt a forrongó Kijevben eltöltöttünk 4 napot, odafelé már Wizzairrel, vissza Lembergig "szupervonattal". A kijevi szállásunk a Majdantól 200 méterre volt, de akkor pont nyugisabb napok voltak, persze rajtunk kívül senki sem volt az egész hostelben.
2015. egy hét Odesszában. Kijevig oda-vissza repülő. Odesszáig a szupervonat(a simára már nem volt jegy)
Ezen felül vagy 30 Kárpátaljai kiruccanás a barátokkal:), illetve jómagam majd félévig még laktam is ott egy lány miatt :)
Hogy a teremtő mennyire nem mér igazságosan, jól mutatja Olaszország: északon jókat lehet síelni, de délen mindig kellemes meleg van. Kirándulhatsz, túrázhatsz, de andaloghatsz is csodás kisvárosokban. Kiegészítés gyanánt ott a tenger és mindezek tetejébe az Amalfi-part. Európa tán legszebb…..
A Budapesti Közlekedési Központ oldalán bukkantunk rá arra látványterv videóra, ami a felújított Széll Kálmán teret járja körbe. Most a videó segítségével, valamint egy letölthető 3D modellnek köszönhetően bebarangolhatod a teret. a 3D modellt és további képeket IDE…..
31 párt és pártszövetség névével nézhetünk majd farkasszemet az április 6-ai választáson.* A szavazólap kilométeres (kisorsolt) listájában a pártok nevei nem csak átláthatatlanok, de félrevezetőek is lehetnek.  A hosszú és “becsapós” listán való eligazodáshoz ezért…..
gyuszko62 2014.03.06 17:59:27
@M_R:

Mivel csak az számít érvényes voksnak, ahol egyetlen körben két egymást keresztező vonal található (x vagy+), ezért nem lesz sok vita. Ahogy eddig se volt. (Eddig hat különböző választáson/népszavazáson voltam szavazatszámláló)
Ahol két körben is jelölés van az érvénytelen. Ennyi, ezen nincs mit vitatkozni.
gyuszko62 2014.03.07 09:26:00
@fehérfarkas:
Az Összefogás Párt 2010-ben az országgyűlésin is indult. Igaz csak 5 jelöltjüknek sikerült elegendő kopogtatót összegyűjteni.

A névválasztás legyen mindenkinek a saját ügye. Mert ennyi erővel mindenkibe bele lehetne kötni:
Például a volt SZDSZ-nél a "demokraták" totális baromság.
Illetve miért összefogás az, ha a 4 évvel ezelőtti MSZP újra ugyanabban a felállásban indul? MSZP fogott össze MSZP-vel.
Kakukkfészek Hazai pályák 2014.02.05 13:03:55
A napokban lett bele a postaládánkba a Jobbik időszakos kiadványa, a Hazai pálya, nem nagyon szokásom kéretlen küldeményeket elolvasni, de most átfutottam. Ma pedig befutott a legfrissebb Medián, mit mondjak, finoman szólva se látni azt a nagy összefogásos áttörést a balliberális…..
gyuszko62 2014.02.06 08:22:01
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

Vona Orbán polgári körében, mint a Jobbik delegáltja vett részt. A Jobbik(Jobboldali Ifjúsági Közösség) 1999-ben alakult és a minden -akkori- jobboldali pártot segített a 2002-es választásokon: Fidesz, MDF, MIÉP és a széteső kisgazdákat is.
A hétvégi Zsidó Világkongresszus körüli politikai tojástánc az elmúlt évek talán legtanulságosabb eseménysora. Rettenetes, kétségbeejtő állatorvosi ló ez, amelyre rápillantva világossá válik előttünk: már a saját gondolatainknak, de még az indulatainknak sem mi…..
Via: reddit.com Az "ilyen csak Magyarországon fordulhat elő" és a "tipikus BKV/BKK" szövegeket megelőzendő szeretném leszögezni, hogy a példák a legkevésbé sem hazaiak, sőt nem is Indiából valók (ahol ki van írva, hogy hullát szállítani tilos a metrón és a…..
Mikor fordult elő utoljára Magyarországon, hogy mindenféle üzleti-politikai érdektől mentesen, egy közös cél érdekében ennyi ember gyűljön össze? Lassan egy éve minden, a magyar válogatottért szorító drukker naptárának egyik kiemelkedő időpontjaként szerepelt 2013.…..
Slovensko, do toho! Zsidó Slavia 2012.12.25 12:31:29
Felvonult karácsony előestéjén a Sparta Praha kemény magja Prága belvárosban. A hagyományosan proli munkáskerület csapatának számító Sparta náci szurkolói végül a ősi rivális, a városi elit kedvenc klubjának tartott, Slavia Prahát szidalmazták. Az antiszemita jelszavakat…..