Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tutajos65

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Híreket lapozgatok. De ha ez nem lenne elég a mindennapok információáradatában, váratlanul kapok egy telefonhívást. Ismerősöm azután érdeklődik, hogy valóban jövő évtől csak engedéllyel lehet horgászni vitorlásról? Először azt hiszem, csak ugrat. Dehogyis - magyarázza -,…..
Pelsológia Záporeső, zivatar 2014.08.04 23:09:11
Régen volt ilyen szép, hosszan tartó, egyforma időjárás – nyugtázza Halásszy, amikor délután menetrendszerűen leszakad az ég, s körös-körül a Balaton mentén, mint valami sűrűn felvillanó vakuk, úgy pislognak a másodfokot jelző viharlámpák (helyesen: viharjelző…..
Az utóbbi időben nem horgászom. Idehaza ritkán kerül elém az íróasztalom is, amit néhány hűséges olvasómmal ellentétben én kevésbé bánok. Éppen ezért most beletúrtam a fiókomba, és kivettem egy karcolatot, amit éppen két éve véstem memóriába. Igaz, szőrmentén sem…..
Nemrég  Csákó Gábor tollából olvashattunk egy igazán elgondolkoztató felvetést a február közepétől folytatott süllőpergetésről. A szerző elhivatott pergetőhorgász, s elveiben a szabálytiszteleten bőven túl is megy (persze a még jobb irány felé). Mindezt feltétlenül…..
Pelsológia Képes évismétlés 2014.01.09 20:27:41
Eltelt egy esztendő a legutóbbi képes évismétlésünk óta. Azóta lefolyt néhány liter víz a Sió zsilipjén, s most mondhatnánk, hogy különös, "ilyen még sosem volt" évet hagytunk a hátunk mögött. Ez persze költői túlzás, de kétségtelen, számos emlékezetes pillanat,…..
Pelsológia Karácsonyi ajándék 2013.12.24 17:26:22
Karácsony reggelén a kikötő félig befagyva fogadott. És csend, és mozdulatlanság – mindenütt. A máskor oly eleven, már-már szemtelen vadkacsák velem szemben gubbasztanak a túloldali móló kövein ücsörögve. Innét nézve mintha panoptikumot látnék, kitömött vadkacsákat.…..
Ma megkért egy közeli horgásztársam, ismerősöm, hogy levelét hozzam nyilvánosságra. Nem szoktam ilyet tenni, de most – mivel közérdekű problémáról lehet szó – kivételt tettem. Tisztelt cégvezetés! Mint rendszeresen Balatonon horgászó helyi lakos, panasszal szeretnék…..
Pelsológia Őszelő 2013.09.04 23:07:14
Szeptember! Eljött hát végre, és Halásszy úgy érzi, szabadságolták. Pedig dehogy. Ám újabban csend van, otthonának eddigi nyüzsgő, zajos környéke immár a béke szigete. Elmúltak az éjszakai vircsaftok, a részeg hangosság, a hajók jövés-menése, a szemközti butiksorról…..
A múlt héten egy nagyon szép, de fárasztó túrán vettem részt egy kedves barátom meghívására: kizárólag vízi úton közlekedve a Volga-deltában töltöttünk néhány igazán felejthetetlen órát. Mivel nem volt sok időnk a horgászatra, kísérőm ezért nem engedélyezett…..
tutajos65 2013.08.22 22:50:28
@Willyfog67: A fejfedőt napszúrás ellen javallottam, bár a viharlámpa is jó lehet... még sose szúrt meg a nap, amikor égettem... :-)))

Gondolom, a filagória négy sarkába kerülnének. Ha hármat kapsz, a negyedik helyére felajánlom a kalapom. Meggyújtva szép fényt ad, vagy ha nem, hát dísznek tán jó lesz. :)
Pelsológia Karácsony éjjel 2012.12.25 08:27:28
Az igazi lehűlés nagy viharral érkezett. Tombolt a szél, zabolázatlan erejét a déli part nyögve fogadta, és a víz, a nagy víz úgy lépett ki a partra, ahogy nyáron a strandolók szoktak. Kényelmesen, erőlködés nélkül, hiszen már nem volt előtte akadály; szétfolyt a partszéli…..